*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Näitä asioita Piraattipuolueen tuleva ehdokas Peter Sunde ajaisi EU-parlamentissa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 15.5.2013 12:59 Kommentteja (13)

Näitä asioita Piraattipuolueen tuleva ehdokas Peter Sunde ajaisi EU-parlamentissa Suomen Piraattipuolueen ehdokkaaksi ensi kevään Eurovaaleissa ryhtyvä Peter Sunde kuvailee itseään "sosialistiksi, vihreäksi ja piraatiksi". Sunde erittelee poliittisia tavoitteitaan Piraattipuolueen blogissa julkaistussa ensimmäisessä kannanotossaan.
Pirate Bayn puhemiehenä tunnetuksi tulleen Sunden mukaan informaatio ja sen saatavuus tulevat olemaan tulevaisuuden luokkayhteiskunnan jakavia tekijöitä. Sunden poliittinen agenda keskittyykin informaation mahdollisimman vapaan levityksen helpottamiseen. Konkreettisiksi tavoitteikseen Sunde listaa TorrentFreakin mukaan ainakin yksityisen tiedostonjaon vapauttamisen sekä nykyisen tekijänoikeusjärjestelmän perinpohjaisen uudistamisen.

Viihdeteollisuus on viime vuosina panostanut paljon rahaa ja resursseja piratismin vastaiseen taisteluun, kun alalla on pyritty viimeiseen asti pitämään kiinni vanhoista fyysisten levyjen myyntiin perustuvia liiketoimintamalleista. Sunde epäilee, että seuraavaksi sama taistelu tullaan käymään 3D-tulostettujen tuotteiden kohdalla, kun jopa ruokaa pystytään tulevaisuudessa valmistamaan 3D-tulostimilla.

- Ne toimivat aivan kuten elokuva- ja musiikkiyhtiöt ovat toimineet, eli yrittävät kriminalisoida tulevaisuuden, Sunde kirjoittaa blogissa.

Sunde tarjoaa ratkaisuksi kansanvallan lisäämistä ja rahalla ostettavan vallan eli lobbauksen vähentämistä.

Piraattipuolueen valintaa omaksi lähtökohdakseen Sunde perustelee sillä, että piraattien kapeampi asialista keskittyy juuri niihin asioihin, jotka hänelle ovat erityisen tärkeitä, vaikka Sunde tunnustautuukin myös vihreiden ja sosialististen arvojen kannattajaksi.

Lue koko kirjoitus Piraattipuolueen blogista.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

115.5.2013 13:40
myheadsinmississippi
Vahvistamaton

"sosialistiksi, vihreäksi ja piraatiksi"

Lisätään siihen vielä marxisti. Vai aikoo sosialisti lisätä kansanvaltaa... heh.

215.5.2013 13:41

Kansalaisia ei oikein kiinnosta tekijäoikeudet. Siitä hyvä esimerkki on kansalaisaloitteet.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

Jokainen vähänkin älykäs ihminen näkee mihin suuntaan tämä yhteiskunta on menossa. Eikä tuo tulevaisuus lupaa hyvää tavallisille kansalaisille. Työttömyys ja "köyhyys" tulee lisääntymään automaation lisääntyessä, samalla kun "rikkaus ja valta" keskittyy yhä harvempille tahoille. Yritykset ovat avain asemassa tässä tapahtumassa.

315.5.2013 13:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Kansalaisia ei oikein kiinnosta tekijäoikeudet. Siitä hyvä esimerkki on kansalaisaloitteet.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

Niinhän se juuri on.

Moni "tavallinen tallaaja" ei pidä niitä asiota tarpeeksi tärkeinä
(saada "oikein")tai eivät tiedä ja sitä kautta eivät jaksa välittää niistä.

Esimerkiksi moni tuntemistani ihmisistä ei tiedä Tekijänoikeuksien vaikutuksista niiden merkittävyydestä nykyisessä ja tulevaisuuden yhteiskunnassa juuri mitään. Silti käyttävät/suurkulttavat jokapäivä tekijänoikeuksien alaisia tuotteita/palvuita...

Vaikka tekijänoikeuslailla nykyhteiskunnassa on aina vaan isompi ja merkitävämpi rooli tulevaisuudessa/tulavaisuuden palveluiden kehityksen kannalta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.5.2013 @ 14:00

- Always use protection. Safe browsing!

415.5.2013 14:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Kansalaisia ei oikein kiinnosta tekijäoikeudet. Siitä hyvä esimerkki on kansalaisaloitteet.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

Linkittämäsi kansalaisaloite "Järkeä tekijänoikeuslakiin" on listan toisella sijalla, avioliittolakialoitteen jälkeen, joten mitä ilmeisimmin se on kuitenkin niitä eniten kiinnostavia aiheita. Suosituimmista kansalaisaloitteista muuten useimmat muutkin löytyvät piraattien agendalta.

http://blogi.piraattipuolue.fi/2013/02/...laisaloitteita/

515.5.2013 14:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tronic2:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Kansalaisia ei oikein kiinnosta tekijäoikeudet. Siitä hyvä esimerkki on kansalaisaloitteet.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

Linkittämäsi kansalaisaloite "Järkeä tekijänoikeuslakiin" on listan toisella sijalla, avioliittolakialoitteen jälkeen, joten mitä ilmeisimmin se on kuitenkin niitä eniten kiinnostavia aiheita. Suosituimmista kansalaisaloitteista muuten useimmat muutkin löytyvät piraattien agendalta.

http://blogi.piraattipuolue.fi/2013/02/...laisaloitteita/

Sepäs se ja onkin hyvä asia että "kiinnostaa" edes jossain määrin, mutta katsoppas esim eroja äänien määrässä tuolla, 28k äännillä ei vielä päästä pitkälle

(K.aloitteen sivuilla TO asia kiinnostaa melkein yhtä paljon kuin kannabiksen laillistaminen), vaikka TO lain kunnollisuus tulvaisuudessa on miljoona kertaa tärkeämpi. Kuten aikasemmin kerroin niin ei vain kiinnosta TARPEEKSI, avainsana siis _tarpeeksi_.

Monelle tuo TO laki on täyttä hepreaa (koska se on sitä) eikä sen tähden pysty/halua/jaksa ottaa kantaa. TO laki on HUOMATTAVASTI vaikeaselkoisempi kuin tasa-arvoinen avioliittolaki.....

Kysyin kaverilta tekijänoikeuslaista/sen uudistamisesta, hän ei tiennyt juuri mitä mieltä olisi ollut ja asia ei edes tuntunut kiinnostavan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.5.2013 @ 14:27

- Always use protection. Safe browsing!

615.5.2013 15:33

Olen samaa mieltä että ihmiset eivät välitä tai ole kiinnostuneita tekijäoikeuksista. Kysymys taitaa olla siitä että he eivät ymmärrä asian merkitystä tai oikein välitä siitä. Ei sen takia että olisivat tyhmiä vaan eivät ilmeisesti oikein tajua miten se liittyy heihin itseensä. Asia on liian teknillinen ja piilossa pidetty. Vaikutukset näkyy kyllä tavallisen kuluttajan elämässä joka päivä, mutta se tavallinen kansalainen ei osaa yhdistää sitä tekijäoikeuslakiin.

Joten miten tuon sanoisi. Se että joku ajaa asiaa EU:ssa ihan kiva, mutta vasta sitten tapahtuu muutoksia kun se KANSA tajuaa asian. Asioiden korjaus jotka ovat tavallaan piilossa kansalta, ei muutu aatteilla. Rahan vallan voima pitää asian huolen, kunnes asiasta tulee riittävän julkinen ja ymmärretty kansan silmissä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.5.2013 @ 15:36

716.5.2013 2:14

Tekijänoikeudet ovat tosiaankin vain yksi osa piraattien agendaa ja teemme jatkuvasti työtä saadaksemme esille sen, että ajamme paljon muitakin asioita.

Meillä ollaan kyllä huolestuneita yhteiskunnallisista ongelmista aina valtion velkaantumisesta sosiaaliturvajärjestelmän kannustinloukkuihin ja myös aivan ruohonjuuritasolle saakka. Pitkän linjan piraattien lisäksi myös nyt ensimmäistä kertaa mukana olevat ovat tehneet kovasti työtä kansalaisoikeuksien turvaamiseksi ja syrjäytymiskehityksen pysäyttämiseksi.

Luettavaksi vaikkapa nyt ehdolle lähteneen Jonna Purojärven blogi:
http://jonnapurojarvi.puheenvuoro.uusis...n-puolesta-2014


816.5.2013 7:07

Jos haluaa vaikuttaa asioihin jotka ovat todella tärkeitä niin se ei onnistu pelkästään jossain EU:ssa tai eduskunnassa. Vaan pitää saada asiansa julki koko valtion kansalle eli olla aktiviisesti mukana mediassa. Eli saada asiat kansan korviin. Niin kauan kuin kansa ei tajua asioiden merkitystä, mikään ideologia ei toimi.

Tämä tarkoittaa aktiivisuutta julkisuudessa.

Mutta päättäkää mitkä ovat ne asiat joita puolue ajaa julkisuudessa, koska ristiriitaisuutta ei saa olla puolueen julkisesti ajamissa pääasioissa. Muissa asioissa voi olla vaikka kuinka paljon yksilöllisyyttä ja omaa harkintaa. Koska emme me ihmiset ole robotteja vaan yksilöita omine ajatuksineen.

916.5.2013 9:30

Puolueohjelma ja vaaliohjelmat määrittelevät puolueen yhteisesti ajamat asiat, joihin ehdokkaat sitoutuvat. Julkisuudessa oleminen ei ole ainoastaan olennaista yhteiskunnallisen mielipidevaikuttamisen kannalta, vaan myös valituksi tulemisen. Koska emme saa puoluetukea tai muuta merkittävää rahoitusta, on esille pääseminen hyvin vaikeaa. Monissa medioissahan kuvio menee niin, että mainostilaa ostamalla saa kylkiäisenä myös toimitettua sisältöä (joka osaltaan selittää mainostilan kalliit hinnat).

Europarlamenttivaalien kampanjastrategiassa ja ehdokasohjeistuksessa on nyt aiempaa voimakkaampi painopiste median hyödyntämisessä, sillä esim. katukampanjointiin verrattuna medianäkyvyys nyt vain, ikävä kyllä, on varsin ylivertaista. Aktiivinen katukampanjointi kertoo kyllä hyvin ehdokkaan ahkeruudesta, mutta sillä ei kuitenkaan saa kuin kourallisen ääniä.

1016.5.2013 12:38

"Koska emme me ihmiset ole robotteja vaan yksilöita omine ajatuksineen. "

Näin on ja eri asioista voi olla ja saa olla eri mieltä.

"Puolueohjelma ja vaaliohjelmat määrittelevät puolueen yhteisesti ajamat asiat, joihin ehdokkaat sitoutuvat. "

Voisin olla vähän eri mieltä tästä, puolueen suuremmasta linjasta pitää olla samaa mieltä mutta yksittäisistä asioista saa olla eri mieltä. Nyt on nähtävissä tietyissä asioissa että mennään mystisen kansalaisenoikeuksien taakse vaikka asioista ei päätetty puolueohjelmassa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.5.2013 @ 12:40

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1116.5.2013 22:49
baybayz
Vahvistamaton

Kaikista mitättömiin asioihin keskittyvistä marginaalipelleistä näitä mainosjuttuja kirjoitetaankin...

1217.5.2013 19:57

Sopii ihan hyvin sinne muiden joukkoon. Piratebayn kautta on edes jotain kosketupintaa ko. henkilöön. Muihin EU-parlamentissa oleviin idiootteihin ei mitään kiinnostusta ei tosin koko edustukselliseen parlamenttiinkaan.

Tosin on ok ajatus yrittää lisätä kansanvaltaa mutta käytännössä köyhyys ei tule häviämään edes ''sivistysvaltioista'' koska systeemit on näin suunniteltu. Politikointi ei asiaa auta,lähinnä teot.

Ilmainen neuvo : hankkiudu taloudellisesti rikkaaseen parisuhteeseen tai rikastu taloudellisesti ihan millä tavalla ikinä onnistut, I don't mind.


Put Them Together And Go Boom Boom Boom Man

1317.5.2013 22:57

Moni unohtaa, että Peter Sunde on tuomittu rikollinen, joka pakoilee vankeustuomiotaan, josta on annettu etsintäkuulutus. Heti, kun hän tulee Suomeen poliisi tulee pidättämään ja vangitsemaan hänet, sekä toimittamaan hänet Ruotsiin suorittamaan vankeustuomiotaan. Tuomittu rikollinen, jolla on rikosrekisteri ei pitäisi päästä mihinkään puolueeseen. Varsinkaan tekijänoikeusrikollinen, joka on velkaa miljoonia euroja ja vankeustuomion saanut.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.5.2013 @ 22:59

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
6 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
3 kommenttia
Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin (28.3.2017 09:38)
Bungie ja Activision ovat aloittaneet Destiny 2:n kiusoittelukampan Twitterissä julkaistulla viestillä. Markkinointikampanja lähti käyntiin yksinkertaisella kuvalla, jossa näkyy Destiny-teksti ....

Uutisarkisto