*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BitTorrent Sync kerää suosiota: dataa siirretty petatavun verran

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 7.5.2013 17:39

BitTorrent Sync kerää suosiota: dataa siirretty petatavun verran BitTorrent Inc. julkaisi BitTorrent Sync -palvelun avoimeen Alpha-vaiheeseen huhtikuun loppupuolella ja yhtiön mukaan palvelu on otettu hyvin vastaan. Sen käyttäjät ovat siirtäneet dataa jo petatavun verran eli 1000 teratavua.
BitTorrent Sync on palvelu, joka on tarkoitettu tietojen synkronointiin käyttäjän omien tietokoneiden välillä. Toisin kuin esimerkiksi Dropbox, se ei säilytä tietoja kolmannen osapuolen palveluissa, vaan säilyttää dataa ainoastaan käyttäjän itse määrittelemissä paikoissa. Yhtiön mukaan Sync sopii hyvin esimerkiksi isompien datamäärien synkronointiin, sillä monien kaupallisten palveluiden tapaan se ei rajoita tiedostojen kokoa tai määrää.

Järjestelmä perustuu jaettuihin kansioihin, jotka suojataan salasanalla. Jos sisältönsä haluaa jakaa myös muille käyttäjille, se onnistuu salasanan jakamisella. Vuoden alussa alkaneen rajoitetun alpha-testin jälkeen sovellukseen on lisätty myös mahdollisuus luoda väliaikaisia salasanoja, mikä helpottaa tiedostojen jakamista.

Sync on edelleen alpa-vaiheessa, joten kaikki ei välttämättä toimi täysin vakaasti. BitTorrent Syncin voi ladata yhtiön sivuilta eikä sovelluksen käyttämiseen tarvita erityistä käyttäjätunnusta, vaan asentaminen ja oman salasanan luominen riittää. Sync tukee tällä hetkellä Windows-, OSX- ja Linux-järjestelmiä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
1 kommentti
WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa (16.1.2018 12:42)
WhatsAppin tuoreesta beta-versiosta on löytynyt jälleen uusia ominaisuuksia, jotka aikanaan valuvat myös sovelluksen vakaata versiota käyttäville tavallisille käyttäjille. WhatsApp näyttäisi ....
Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen (16.1.2018 12:03)
Kiinan suurimpiin teknologiayrityksiin kuuluva Tencent ja Apple ovat päässeet sopuun WeChat-viestipalvelun aiemmin sisältämän tippaus-ominaisuuden jakamisesta. WeChat sisälsi aiemmin mahdollisuuden ....
Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen (16.1.2018 10:54)
Tekoälystä on tullut teknologiasektorin uusin "kultaryntäys". Kaikki suurimmat IT-yritykset investoivat siihen suuria määriä rahaa ja kehittävät sen pohjalta uusia palveluita, joita myydä asiakkaille ....
Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin (15.1.2018 14:49)
Samsung paljasti CES-messujen aikaan aikovansa julkistaa seuraavan sukupolven Galaxy-lippulaivapuhelimet helmikuussa ja esittelypaikka löytyy Barcelonan MWC-messuilta. Samsungilla näyttäisi ....

Uutisarkisto