*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BitTorrent Sync kerää suosiota: dataa siirretty petatavun verran

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 7.5.2013 17:39

BitTorrent Sync kerää suosiota: dataa siirretty petatavun verran BitTorrent Inc. julkaisi BitTorrent Sync -palvelun avoimeen Alpha-vaiheeseen huhtikuun loppupuolella ja yhtiön mukaan palvelu on otettu hyvin vastaan. Sen käyttäjät ovat siirtäneet dataa jo petatavun verran eli 1000 teratavua.
BitTorrent Sync on palvelu, joka on tarkoitettu tietojen synkronointiin käyttäjän omien tietokoneiden välillä. Toisin kuin esimerkiksi Dropbox, se ei säilytä tietoja kolmannen osapuolen palveluissa, vaan säilyttää dataa ainoastaan käyttäjän itse määrittelemissä paikoissa. Yhtiön mukaan Sync sopii hyvin esimerkiksi isompien datamäärien synkronointiin, sillä monien kaupallisten palveluiden tapaan se ei rajoita tiedostojen kokoa tai määrää.

Järjestelmä perustuu jaettuihin kansioihin, jotka suojataan salasanalla. Jos sisältönsä haluaa jakaa myös muille käyttäjille, se onnistuu salasanan jakamisella. Vuoden alussa alkaneen rajoitetun alpha-testin jälkeen sovellukseen on lisätty myös mahdollisuus luoda väliaikaisia salasanoja, mikä helpottaa tiedostojen jakamista.

Sync on edelleen alpa-vaiheessa, joten kaikki ei välttämättä toimi täysin vakaasti. BitTorrent Syncin voi ladata yhtiön sivuilta eikä sovelluksen käyttämiseen tarvita erityistä käyttäjätunnusta, vaan asentaminen ja oman salasanan luominen riittää. Sync tukee tällä hetkellä Windows-, OSX- ja Linux-järjestelmiä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
8 kommenttia

Uutisarkisto