*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Tutkimus: lähes puolet Bitcoin-pörsseistä sulkeutuu yllättäen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.4.2013 18:12

Tutkimus: lähes puolet Bitcoin-pörsseistä sulkeutuu yllättäen Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 45 prosenttia Bitcoin-kauppaa tarjoavista pörsseistä sulkee ovensa yllättäen, vieden usein käyttäjien rahat mukanaan. Osa ei suuremmin selittele sulkemista, osa on joutunut laittamaan lapun luukulle tietoturvaongelmien takia.
Kaksi amerikkalaista tietotekniikan tutkijaa Tyler Moore ja Nicolas Christin seurasivat yhteensä 40 Bitcoin-pörssin kehitystä. Seurannan aikana 18 pörssiä sulkeutui kokonaan joko ilman selityksiä tai vakavien tietomurtojen jälkeen. Lisäksi neljä seuratuista joutui hyökkäysten kohteeksi, mutta pysyi avoimena.

Sulkeutuneista pörsseistä vain kuusi kappaletta palautti todistettavasti rahat omistajilleen ja viidessä tapauksessa rahoja ei todistettavasti saatu takaisin. Loppujen kohdalla tarkkaa tietoa tilanteesta ei ollut saatavila.

Tutkijoiden havaintojen mukaan Bitcoin-pörssejä koskee mielenkiintoinen paradoksi, jossa pienemmät pörssit ovat alttiita kaatumiselle kaupan puutteen vuoksi, kun taas toisaalta mitä suuremmaksi pörssi käy, sitä houkuttelevampi hyökkäyskohde ne ovat murtautujille, mikä taas saattaa kaataa koko pörssin.

Numeroiden perusteella 275 Bitcoinin verran kauppoja välittävien pörssien todennäköisyys joutua murron kohteeksi on vain 20 prosenttia. Kun kauppojen määrä yltää 5570 Bitcoiniin, murron kohteeksi joutuu jo 70 prosentin todennäköisyydellä. Mediaanielinikä Bitcoin-pörssille on tutkijoiden mukaan 381 päivää.

Bitcoin-pörssien ehdoton markkinajohtaja on Japanista käsin johdettu Mt. Gox, joka tutkijoiden mukaan hoitaa jopa 40 000 Bitcoin-kauppaa päivässä. Suuren suosionsa vuoksi Mt. Gox on viime aikoina kärsinyt useista voimakkaista DDoS-hyökkyksistä. Koska Mt. Goxin kautta käydään keskimäärin jopa 75 prosenttia kaikesta Bitcoin-kaupasta, hyökkääjien motivaattorina on kaataa suuri pörssi ja vaikuttaa sitä kautta Bitcoinin kurssiin itselleen suotuisasti.

Tägit: Bitcoin Mt. Gox
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto