*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google kielsi mainostamisen ja veloitukset Google Glass -sovelluksissa

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 16.4.2013 20:33 Kommentteja (6)

Google kielsi mainostamisen ja veloitukset Google Glass -sovelluksissa Google on tänään julkaissut Google Glass -virtuaalilasien Mirror API:n eli sovellusrajapinnan, joka luo kehyksen ulkopuolisille kehittäjille mahdollisuuden hyödyntää lasien teknisiä mahdollisuuksia.
Säännöstöstä paljastuu, että Google on estänyt kehittäjiä veloittamasta laseille tehdyistä sovelluksista tai käyttämästä mainoksia sovelluksissa.

Aiemmin tänään paljastuivat Google Glassin tekniset yksityiskohdat. Säännöt ja ohjeistukset saattavat muuttua ajan myötä, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että laseille tuleva sisältö on saatavissa ilmaiseksi ja mainosvapaasti.

Tänään pidetyssä Dive into Mobile -konferenssissa Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt kertoi, että ensimmäiset asiakkaat saavat Explorer Edition -lasit jo lähipäivien aikana. Hintaa ennakkoon tilatuille laseille kertyi 1500 dollaria.

Kehittäjille suunnattu dokumentaatio Mirror API:sta on saatavilla Googlen sivuilta.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

116.4.2013 20:50

Google jätti mulle jo toistamiseen maksamatta rahat jotka olen tienannut näyttämällä heidän mainoksiaan. Ihmekkös jos ne nettoaa isot rahat...

216.4.2013 20:51

voi olla että toi tarkoitti että puheella ei voi maksaa.. mutta toi on hyvä että ei mainoksia, koska ne olisi tieturvallisuusriski ja hyvin ärsyttäviä. kännyssä ja tablussa mainokset ok mutta tuollaisessa ei hyvä, mutta minusta niistä sovelluksista voisi laittaa jos kehittäjä haluaa maksulliseksi, itseäni ei haittaisi maksaa muutamaa euroa sovelluksesta joka parantaisi lasien toimintaa.

316.4.2013 22:01

miten muuten noi googlen lasit on suunniteltu, onko ne saman tyyliset kuin nykyiset 3d lasit eli voit jättää omat lasisi noiden alle vai onko noita mahdoton käyttää omien silmälasiensa kanssa.

417.4.2013 10:03
turhaamainontaa
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
...kännyssä ja tablussa mainokset ok mutta tuollaisessa ei hyvä, mutta...itseäni ei haittaisi maksaa muutamaa euroa sovelluksesta joka parantaisi lasien toimintaa.
Miten kukaan voi sanoa mainoksien olevan puhelimissa tai edes tietsikalla ok??? Niiden poistaminen ja estäminen vie kuluttajien kallisarvoista aikaa ja tuhlaa kaistaa, joka varsinkin lähitulevaisuudessa tulee hinnoitttelun muuttuessa entistä kalliimmaksi (niiden idioottien takia, jotka siirtävät tietojansa ja musiikkiansa kerta toisensa jälkeen verkosta kätevämmän paikallisen kopioinnin sijasta).

Ja mitä maksullisuuteen tulee, olisi tosiaan aika outoa olettaa saavansa laseihin mitään lisätoimintoja kenenkään tuottamana, jollei niistä myös maksaisi eli outo rajoite.

517.4.2013 10:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti turhaamainontaa:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
...kännyssä ja tablussa mainokset ok mutta tuollaisessa ei hyvä, mutta...itseäni ei haittaisi maksaa muutamaa euroa sovelluksesta joka parantaisi lasien toimintaa.
Miten kukaan voi sanoa mainoksien olevan puhelimissa tai edes tietsikalla ok??? Niiden poistaminen ja estäminen vie kuluttajien kallisarvoista aikaa ja tuhlaa kaistaa, joka varsinkin lähitulevaisuudessa tulee hinnoitttelun muuttuessa entistä kalliimmaksi (niiden idioottien takia, jotka siirtävät tietojansa ja musiikkiansa kerta toisensa jälkeen verkosta kätevämmän paikallisen kopioinnin sijasta).

Ja mitä maksullisuuteen tulee, olisi tosiaan aika outoa olettaa saavansa laseihin mitään lisätoimintoja kenenkään tuottamana, jollei niistä myös maksaisi eli outo rajoite.
No jos tahtoo mainokset pois niin on mainoksenestohjelmia. Ja ohjelmissa usein on mainoksilla rahoitettu sekä muutaman euron maksava pro versio. Eli en näe ongelmaa, koska ne saa pois, koska jollakin tavalla ne sovellukset on rahoitettava, mutta kyllä laseihin pitäisi tulla maksullisiakin, jotta muutkin kuin kortit kehittäisi sovelluksia siihen.


617.4.2013 13:14

Johan siellä näkyy Google korjanneen tuota väitettä niin että tällä hetkellä kun tuote on vielä kehitysasteella ei kehittäjät saa veloittaa ohjelmista, eikä näyttää mainoksia, mutta tilanne voi muuttua myöhemmin.

Voihan google tällä ajaa takaa sitäkin, että sovelluskehittäjät ei saa veloittaa suoraan käyttäjiä, vaan kaikki mahdolliset veloitukset hoitaa google, ja mainoksissakin voi olla sama ajatus takana, eli ainoastaan googlen välittämät mainokset on sallittuja, mutta sovelluskehittäjät eivät saa näyttää itse kauppaamiaan mainoksia, kuten esimerkiksi jotkin videoiden suoratoistopalvelut tekee myymällä mainospätkiä videoiden eteen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto