*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google kielsi mainostamisen ja veloitukset Google Glass -sovelluksissa

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 16.4.2013 20:33 Kommentteja (6)

Google kielsi mainostamisen ja veloitukset Google Glass -sovelluksissa Google on tänään julkaissut Google Glass -virtuaalilasien Mirror API:n eli sovellusrajapinnan, joka luo kehyksen ulkopuolisille kehittäjille mahdollisuuden hyödyntää lasien teknisiä mahdollisuuksia.
Säännöstöstä paljastuu, että Google on estänyt kehittäjiä veloittamasta laseille tehdyistä sovelluksista tai käyttämästä mainoksia sovelluksissa.

Aiemmin tänään paljastuivat Google Glassin tekniset yksityiskohdat. Säännöt ja ohjeistukset saattavat muuttua ajan myötä, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että laseille tuleva sisältö on saatavissa ilmaiseksi ja mainosvapaasti.

Tänään pidetyssä Dive into Mobile -konferenssissa Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt kertoi, että ensimmäiset asiakkaat saavat Explorer Edition -lasit jo lähipäivien aikana. Hintaa ennakkoon tilatuille laseille kertyi 1500 dollaria.

Kehittäjille suunnattu dokumentaatio Mirror API:sta on saatavilla Googlen sivuilta.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

116.4.2013 20:50

Google jätti mulle jo toistamiseen maksamatta rahat jotka olen tienannut näyttämällä heidän mainoksiaan. Ihmekkös jos ne nettoaa isot rahat...

216.4.2013 20:51

voi olla että toi tarkoitti että puheella ei voi maksaa.. mutta toi on hyvä että ei mainoksia, koska ne olisi tieturvallisuusriski ja hyvin ärsyttäviä. kännyssä ja tablussa mainokset ok mutta tuollaisessa ei hyvä, mutta minusta niistä sovelluksista voisi laittaa jos kehittäjä haluaa maksulliseksi, itseäni ei haittaisi maksaa muutamaa euroa sovelluksesta joka parantaisi lasien toimintaa.

316.4.2013 22:01

miten muuten noi googlen lasit on suunniteltu, onko ne saman tyyliset kuin nykyiset 3d lasit eli voit jättää omat lasisi noiden alle vai onko noita mahdoton käyttää omien silmälasiensa kanssa.

417.4.2013 10:03
turhaamainontaa
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
...kännyssä ja tablussa mainokset ok mutta tuollaisessa ei hyvä, mutta...itseäni ei haittaisi maksaa muutamaa euroa sovelluksesta joka parantaisi lasien toimintaa.
Miten kukaan voi sanoa mainoksien olevan puhelimissa tai edes tietsikalla ok??? Niiden poistaminen ja estäminen vie kuluttajien kallisarvoista aikaa ja tuhlaa kaistaa, joka varsinkin lähitulevaisuudessa tulee hinnoitttelun muuttuessa entistä kalliimmaksi (niiden idioottien takia, jotka siirtävät tietojansa ja musiikkiansa kerta toisensa jälkeen verkosta kätevämmän paikallisen kopioinnin sijasta).

Ja mitä maksullisuuteen tulee, olisi tosiaan aika outoa olettaa saavansa laseihin mitään lisätoimintoja kenenkään tuottamana, jollei niistä myös maksaisi eli outo rajoite.

517.4.2013 10:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti turhaamainontaa:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
...kännyssä ja tablussa mainokset ok mutta tuollaisessa ei hyvä, mutta...itseäni ei haittaisi maksaa muutamaa euroa sovelluksesta joka parantaisi lasien toimintaa.
Miten kukaan voi sanoa mainoksien olevan puhelimissa tai edes tietsikalla ok??? Niiden poistaminen ja estäminen vie kuluttajien kallisarvoista aikaa ja tuhlaa kaistaa, joka varsinkin lähitulevaisuudessa tulee hinnoitttelun muuttuessa entistä kalliimmaksi (niiden idioottien takia, jotka siirtävät tietojansa ja musiikkiansa kerta toisensa jälkeen verkosta kätevämmän paikallisen kopioinnin sijasta).

Ja mitä maksullisuuteen tulee, olisi tosiaan aika outoa olettaa saavansa laseihin mitään lisätoimintoja kenenkään tuottamana, jollei niistä myös maksaisi eli outo rajoite.
No jos tahtoo mainokset pois niin on mainoksenestohjelmia. Ja ohjelmissa usein on mainoksilla rahoitettu sekä muutaman euron maksava pro versio. Eli en näe ongelmaa, koska ne saa pois, koska jollakin tavalla ne sovellukset on rahoitettava, mutta kyllä laseihin pitäisi tulla maksullisiakin, jotta muutkin kuin kortit kehittäisi sovelluksia siihen.


617.4.2013 13:14

Johan siellä näkyy Google korjanneen tuota väitettä niin että tällä hetkellä kun tuote on vielä kehitysasteella ei kehittäjät saa veloittaa ohjelmista, eikä näyttää mainoksia, mutta tilanne voi muuttua myöhemmin.

Voihan google tällä ajaa takaa sitäkin, että sovelluskehittäjät ei saa veloittaa suoraan käyttäjiä, vaan kaikki mahdolliset veloitukset hoitaa google, ja mainoksissakin voi olla sama ajatus takana, eli ainoastaan googlen välittämät mainokset on sallittuja, mutta sovelluskehittäjät eivät saa näyttää itse kauppaamiaan mainoksia, kuten esimerkiksi jotkin videoiden suoratoistopalvelut tekee myymällä mainospätkiä videoiden eteen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
1 kommentti
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto