*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Disney lopetti legendaarisen pelitalo LucasArtsin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.4.2013 10:13 Kommentteja (4)

Disney lopetti legendaarisen pelitalo LucasArtsin Disney on päättänyt lopettaa monta 90-luvun klassikkopeliä kehittäneen LucasArts pelitalon tuotannon. LucasArts päätyi Disneyn omistukseen viime syksynä, kun yhtiö osti LucasArtsin emoyhtiön Lucasfilmin.
LucasArts ei häviä kokonaan, mutta jäljelle jää vaan nimi, jonka kautta Star Wars -maailmaan pohjautuvia pelejä on tarkoitus lisensoida muille kehittäjille. Disneyn mukaan lisensointimalliin siirtymällä "minimoidaan yhtiön riskit ja samalla saavutetaan laajempi valikoima laadukkaita Star Wars -pelejä".

LucasArtsilla oli työn alla kaksi Star Wars -peliä, joiden kehitys ainakin sisäisesti lopetetaan. Yhtiö on yrittänyt lisensoida Star Wars 1313 - ja Star Wars: First Assault -pelejä muiden yhtiöiden jatkokehitykseen, mutta ainakin Kotakun lähteiden mukaan kiinnostusta ei ole juuri löytynyt ja pelit jäävät todennäköisesti julkaisematta.

Uutinen LucasArtsin lopusta ei tullut alalla suurena yllätyksenä. Huhut epävarmasta tulevaisuudesta lähtivät liikkeelle jo syyskuisten Disney-kauppojen jälkeen, jolloin LucasArts Kotakun mukaan lopetti uuden henkilöstön palkkaamisen ja sekä kaikki uudet tuotejulkistukset.

2000-luvun aikana LucasArts keskittyi lähinnä Star Wars -pelien kehittämiseen, mutta sen kaksi myöhempien aikojen suosituinta peliä eli Star Wars: Knights of the Old Republic sekä Star Wars: Battlefront olivat jo muiden kehittämiä.

Tägit: Disney LucasArts
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

14.4.2013 14:30

Grim Fandango oli kova peli.

24.4.2013 16:59

RIP

34.4.2013 21:47

Nyt julkaistiin sitten source codet kahteen niiden vanhempaan peliin ilmaiseksi,link ja ne voi ladata esimerkiksi sourceforgesta link ja link. Itellä tuo jedi academy ja ihan hyvä peli oli valmiina ja ihan hyvä peli on vaikkeivät grafiikat olekaan mitkään päätä huimaavat.

45.4.2013 13:29

Nyyh. :(

las ballenas son el camino

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto