*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Verkkokauppa.com paljasti mitä tuotteita palautetaan ja korjataan eniten

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 2.4.2013 14:32 Kommentteja (6)

Verkkokauppa.com paljasti mitä tuotteita palautetaan ja korjataan eniten Verkkokauppa.com on tehnyt ostosten tekemisestä heidän verkkokaupassaan aiempaa avoimempaa paljastamalla kuinka suuri osa ostetuista laitteista palautetaan takaisin tai joudutaan huoltamaan. Tietoja tarjotaan asiakkaiden ostopäätösten tueksi.
Verkkokauppa.comin Facebook-sivuilla päätöstä on kiitelty asiakkaiden puolelta. Kuluttajilta säästyy aikaa ja vaivaa, kun he onnistuvat välttämään kaikkein vikaherkimmät tuotteet. Vertailemalla saman valmistajan tuotteiden palautus- ja huoltoprosentteja asiakas näkee mitä yhtiötä kannattaa suosia ja mitä ei.

Tästä on varmasti hyötyä myös Verkkokauppa.comille, vaikkei yhtiö sillä retostele julkisesti. Kun asiakasmassoja saadaan ohjattua vähävikaisten tuotteiden pariin, tarkoittaa se Verkkokauppa.comille säästöä. Tuotepalautukset ja -huollot tulevat myyjälle aina kalliiksi.

Jää nähtäväksi yleistyykö Verkkokauppa.comin käytäntö suomalaisten verkkokauppojen keskuudessa.

Verkkokauppa.comin mukaan kuuden kuukauden seurantajakson aikana palautettiin eniten Eizon 19-tuumaista FlexScan S1902SH-BK -näyttöä (palautusprosentti yli 10 %). Huolletuin tuote oli MSI:n Z68A-GD65-emolevy (huoltoprosentti yli 10 % ja palautusprosentti 4,17 %). Huolto- ja palautusprosentit esitetään mikäli tuotteesta on kerätty tilastollisesti riittävä määrä tietoa. Huolto- ja palautustietoa kerätään Verkkokauppa.comin huolto- ja varastointijärjestelmistä.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

12.4.2013 16:29

Saisivat muutkin kaupat tehdä vastaavaa.

Ehkä ne valmistajien tuotteiden laatu alkaisi vihdoin parantua. Nykyään yritykset tekee rahaa, ei hyviä kestäviä tuotteita. Usein yritykset laittaa ne omat tarpeensa kuluttajan tarpeiden edelle. Mutta jos kuluttaja olisi valistuneempi tuotteiden ja palveluiden suhteen, ehkä ihmiset eivät enään ostaisi huonoja tuotteita ja palveluja.

Yksi suurin ongelma on kuluttajan tietämätömyys, tyhmyys ja välinpitämättömyys. Tätä valmistajat säälimättömästi käyttää hyväksi. Imagoa, mainontaa, kehuja, liioittelua, "cool", uusi, kivaa, näppärä, kaikilla muilla on, mutta totuutta ei kerrota tuotteesta tai palvelusta. Usein tyhmä ihminen ei edes halua tietää sitä totuutta. Ilmeisesti heillä on varaa ostaa "paskaa" aina vaan uudestaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.4.2013 @ 16:30

22.4.2013 18:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ilmeisesti heillä on varaa ostaa "paskaa" aina vaan uudestaan.
Niinhän sitä sanotaan, että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

32.4.2013 18:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ilmeisesti heillä on varaa ostaa "paskaa" aina vaan uudestaan.
Niinhän sitä sanotaan, että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.
Verkkokaupan Top 37 palautetuinta ja huolletuinta tuotetta!!

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288553043243.html


42.4.2013 22:27

Olisiko Eizon näyttöjä myyty 1kpl, kun palaautusprosentti on 100%

53.4.2013 7:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Olisiko Eizon näyttöjä myyty 1kpl, kun palaautusprosentti on 100%

Lainaus:
Huolto- ja palautusprosentit esitetään mikäli tuotteesta on kerätty tilastollisesti riittävä määrä tietoa.

Tuo antaa ymmärtää, ettei yhden tuotteen perusteella ole tilastoja tehty.
Mikähän tuon Eizon tarinakin on, kyseessä nimittäin on TN-paneelillinen 5:4-näyttö. Verkkokaupan sivuilta kun katsoo, niin tuota näytetään myydyn 3.1.2013 20kpl. Onkohan joku taho ostanut ison paalin noita ja sitten jostain syystä palauttanut.

63.4.2013 9:28

Todella hyvä tieto kuluttajan kannalta. Kaikki maahantuojat ja valmistajat eivät kyllä välttämättä tykkää.

Aika varovasti noita prosentteja kyllä saa tulkita. Joskus palautuksen syy voi olla ihan ostajassa (esim. uuden tuotteen kokeilunhalu), varsinkin postimyynnissä, jossa on automaattinen palautusoikeus, mutta joissain tapauksessa taas voi olla ettei laite tosiaan ole vastannut odotuksia tai lupauksiaan.

Vaikkapa juuri noissa em. Eizoissa teme565:n teoria voisi pitää paikkaansa, eikä palautuksen syy silloin välttämättä ole itse tuotteessa tai että ainakaan sama syy ei välttämättä olisi ongelma muille ostajille. Toisaalta tuon prosentin kertominen juuri antaa ostajalle mahdollisuuden selvitellä asiaa tarkemmin, mikä tietysti on hyvä juttu.

Esim. omaan silmään sattui taskulamppu, jolla on iso palautusprosentti. Käyttäjän arvostelun perusteella ( http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...product-reviews ), voisi arvata, että laitteessa ei ehkä ole ollut varsinaista vikaa, vaan enemmänkin puute on ollut toimituksesta puuttuva akku. Tietysti sekin on ongelma ja voi vaikuttaa ostohalukkuuteen.

Huolloista taas sanotaan, että kertoo "huollot, jotka on tehty Verkkokauppa.comin toimesta". Tarkoittaako tuo siis lainkaan ns. merkkikorjaamoiden tekemiä takuuaikaisia huoltoja? Jos ei, niin omaa takuuhuoltoa tarjoavat merkit ovat ihan eri viivalla noissa luvuissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.4.2013 @ 09:38

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto