*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ouya-konsoleiden toimitukset Kickstarter-rahoittajille alkoivat

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 28.3.2013 20:21 Kommentteja (3)

Ouya-konsoleiden toimitukset Kickstarter-rahoittajille alkoivat Avoimen Android-pohjaisen Ouya-konsolin toimitukset on tänään aloitettu ensimmäisille projektia Kickstarterissa tukeneille rahoittajille. Muille laitteesta kiinnostuneille toimitukset alkavat vasta kesän aikana.
Ouya keräsi viime syksynä joukkorahoituspalvelu Kickstarterin kautta 8,5 miljoonan dollarin rahoituksen laitteen kehittämiseen. Projekti toteutettiin kohtalaisen nopealla aikataululla ja moni epäili sen onnistumista. Ennen projektin julistamista onnistuneksi, on kuitenkin syytä odottaa pian saatavia ensimmäisä todellisia käyttäjäraportteja, jotka antanevat paremman kuvan laitteen tulevaisuudennäkymistä.

Avoimen Ouya-projektin tarkoituksena on tuoda perinteisesti muutaman yhtiön dominoimaan konsolibisnekseen mobiililaitteista tuttuja toimintatapoja. Pelit tulevat suurelta osin olemaan pienempien julkaisijoiden indie-tuotantoa ja hinnoittelu muistuttaa enemmän halpoja mobiilipelejä kuin kalliita perinteisiä konsolipelejä.

Ouya on suunnattu erityisesti rakentelusta ja säätämisestä pitävälle teknisemmälle kohderyhmälle ja samassa hengessä yhtiö kertoi äskettäin yhteistyöstä 3D-tulostimia valmistavan Makerbotin kanssa. Ouya julkaisi konsolista tarvittavat tiedot, joilla halukkaat voivat 3D-tulostaa konsolilleen yksilöllisen kotelon.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

128.3.2013 20:35

Hah, ei kyllä kilpaile 50? konsoli Xboxia tai Playstationia vastaan sen parin euron mobiilipeleillä. Muille konsoleille ilmestyviä huippupelejä tuskin edes nähdään tälle ollenkaan, kun ei tämän tehot yksinkertaisesti riitä. Eikös tässä ole ihan eri prosessoriarkkitehtuurikin (arm?) pelikehittäjien intoa laskemassa?

Toki tälle varmaan jotain pelejä julkaistaan, mutta en usko missään vaiheessa tosissaan kilpailevan em. konsolien kanssa.

228.3.2013 23:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Hah, ei kyllä kilpaile 50? konsoli Xboxia tai Playstationia vastaan sen parin euron mobiilipeleillä. Muille konsoleille ilmestyviä huippupelejä tuskin edes nähdään tälle ollenkaan, kun ei tämän tehot yksinkertaisesti riitä. Eikös tässä ole ihan eri prosessoriarkkitehtuurikin (arm?) pelikehittäjien intoa laskemassa?


Kohderyhmä on Ouyan kohdalla eri kuin Sonyn, Microsoftin ja Nintendon konsoleilla. Eli kuten App Storen ja Google Playn toiminta on osoittanut, voi freemium-peleillä tehdä todella paljon rahaa, vaikka pelit eivät vastaa kalliimpien konsoleiden tai PC:n AAA-pelejä.

Ja tosiaan rautansa (Tegra) ja ohjelmistopuolensa (Android) osalta tuo vastaa älypuhelinta, ja esim. Unity-yhteensopivuuden takia tuolle voidaan julkaista tänä vuonna satoja pelejä, jos kehittäjät vain niin haluavat (esim. Temple Run 2 ja Bad Piggies ovat Unityllä tehtyjä pelejä).

Pelejä karttaville tuo kelpaa esim. olohuoneen mediasoittimeksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.3.2013 @ 23:15

329.3.2013 0:43

Upea uutinen! Ostan kyseisen laitteen varmasti, kun se tulee saataville. Se löytää hienosti paikkansa mun PS3:n vierestä.

Uskon vahvasti laitteen löytävän riittävän laajan asiakaskunnan, koska siihen on tullut/tulossa paljon pelejä. Laite tulee kyllä kilpailemaan konsolimarkkinoilla oikeinkin mukavasti.

Tässä muutamia videoita peleistä:
Conduit HD OUYA
OUYA Hands-on: Beast Boxing Turbo
Ouya Graphics and Performance Test #3: Need For Speed - Most Wanted 2012
OPERATION GIANT Work In Progress for Ouya game console

Vaikuttaa lupaavalta ainakin noiden videoiden perusteella. Kaiken lisäksi pääsee pelaamaan vanhoja suosikki pelejä emulaattorilla, joita pitäisi olla/tulla. Tämä konsoli on enemmän kuin tervetullut markkinoille. :-D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2013 @ 00:58

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan (26.4.2017 13:46)
Applen tekoälytiimissa työskentelevä ja Siri-puheavustajan perustajiin kuuluvan Tom Gruberin mukaan tekoälyn kehitys on vääjäämätöntä, mutta sitä pitäisi ensisijaisesti kehittämään helpottamaan ....
Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille (26.4.2017 11:18)
Euroopan parlamentti on äänestänyt lakialoitteesta, jonka tavoitteena on kieltää digitaalisiin palveluihin lisättyjen maarajoitusten käyttö. Äänestyksen pohjalta parlamentti alkaa nyt neuvotella ....
Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan (26.4.2017 09:02)
Kiina on ollut yhdysvaltalaisille teknologiayrityksille vaikea markkina valloittaa. Sen on saanut huomata esimerkiksi Netflix, joka on yrittänyt vuosien ajan neuvotella sisältösopimuksia maassa ....
Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? (26.4.2017 08:24)
Apple on iso asiakas eteläkorealaiselle puolijohdeteollisuudelle ja se tulee näkymään ensi syksynä julkaistavissa uusissa iPhoneissa, joiden näytöt valmistetaan suurilta osin Samsungin tehtailla. ....
Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla (25.4.2017 19:47)
Nintendo on päivittänyt yhtiön ensimmäisen älypuhelinpelin Super Mario Runin. Uusin versio on saapunut sekä iPhonelle, joka sai pelin jo viime vuonna, sekä Androidille, jolle Nintendo julkaisi ....
1 kommentti

Uutisarkisto