*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ouya-konsoleiden toimitukset Kickstarter-rahoittajille alkoivat

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 28.3.2013 20:21 Kommentteja (3)

Ouya-konsoleiden toimitukset Kickstarter-rahoittajille alkoivat Avoimen Android-pohjaisen Ouya-konsolin toimitukset on tänään aloitettu ensimmäisille projektia Kickstarterissa tukeneille rahoittajille. Muille laitteesta kiinnostuneille toimitukset alkavat vasta kesän aikana.
Ouya keräsi viime syksynä joukkorahoituspalvelu Kickstarterin kautta 8,5 miljoonan dollarin rahoituksen laitteen kehittämiseen. Projekti toteutettiin kohtalaisen nopealla aikataululla ja moni epäili sen onnistumista. Ennen projektin julistamista onnistuneksi, on kuitenkin syytä odottaa pian saatavia ensimmäisä todellisia käyttäjäraportteja, jotka antanevat paremman kuvan laitteen tulevaisuudennäkymistä.

Avoimen Ouya-projektin tarkoituksena on tuoda perinteisesti muutaman yhtiön dominoimaan konsolibisnekseen mobiililaitteista tuttuja toimintatapoja. Pelit tulevat suurelta osin olemaan pienempien julkaisijoiden indie-tuotantoa ja hinnoittelu muistuttaa enemmän halpoja mobiilipelejä kuin kalliita perinteisiä konsolipelejä.

Ouya on suunnattu erityisesti rakentelusta ja säätämisestä pitävälle teknisemmälle kohderyhmälle ja samassa hengessä yhtiö kertoi äskettäin yhteistyöstä 3D-tulostimia valmistavan Makerbotin kanssa. Ouya julkaisi konsolista tarvittavat tiedot, joilla halukkaat voivat 3D-tulostaa konsolilleen yksilöllisen kotelon.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

128.3.2013 20:35

Hah, ei kyllä kilpaile 50? konsoli Xboxia tai Playstationia vastaan sen parin euron mobiilipeleillä. Muille konsoleille ilmestyviä huippupelejä tuskin edes nähdään tälle ollenkaan, kun ei tämän tehot yksinkertaisesti riitä. Eikös tässä ole ihan eri prosessoriarkkitehtuurikin (arm?) pelikehittäjien intoa laskemassa?

Toki tälle varmaan jotain pelejä julkaistaan, mutta en usko missään vaiheessa tosissaan kilpailevan em. konsolien kanssa.

228.3.2013 23:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Hah, ei kyllä kilpaile 50? konsoli Xboxia tai Playstationia vastaan sen parin euron mobiilipeleillä. Muille konsoleille ilmestyviä huippupelejä tuskin edes nähdään tälle ollenkaan, kun ei tämän tehot yksinkertaisesti riitä. Eikös tässä ole ihan eri prosessoriarkkitehtuurikin (arm?) pelikehittäjien intoa laskemassa?


Kohderyhmä on Ouyan kohdalla eri kuin Sonyn, Microsoftin ja Nintendon konsoleilla. Eli kuten App Storen ja Google Playn toiminta on osoittanut, voi freemium-peleillä tehdä todella paljon rahaa, vaikka pelit eivät vastaa kalliimpien konsoleiden tai PC:n AAA-pelejä.

Ja tosiaan rautansa (Tegra) ja ohjelmistopuolensa (Android) osalta tuo vastaa älypuhelinta, ja esim. Unity-yhteensopivuuden takia tuolle voidaan julkaista tänä vuonna satoja pelejä, jos kehittäjät vain niin haluavat (esim. Temple Run 2 ja Bad Piggies ovat Unityllä tehtyjä pelejä).

Pelejä karttaville tuo kelpaa esim. olohuoneen mediasoittimeksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.3.2013 @ 23:15

329.3.2013 0:43

Upea uutinen! Ostan kyseisen laitteen varmasti, kun se tulee saataville. Se löytää hienosti paikkansa mun PS3:n vierestä.

Uskon vahvasti laitteen löytävän riittävän laajan asiakaskunnan, koska siihen on tullut/tulossa paljon pelejä. Laite tulee kyllä kilpailemaan konsolimarkkinoilla oikeinkin mukavasti.

Tässä muutamia videoita peleistä:
Conduit HD OUYA
OUYA Hands-on: Beast Boxing Turbo
Ouya Graphics and Performance Test #3: Need For Speed - Most Wanted 2012
OPERATION GIANT Work In Progress for Ouya game console

Vaikuttaa lupaavalta ainakin noiden videoiden perusteella. Kaiken lisäksi pääsee pelaamaan vanhoja suosikki pelejä emulaattorilla, joita pitäisi olla/tulla. Tämä konsoli on enemmän kuin tervetullut markkinoille. :-D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2013 @ 00:58

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....

Uutisarkisto