*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify suunnittelee uusia keinoja maksavien asiakkaiden houkutteluun

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 15.3.2013 15:13 Kommentteja (11)

Spotify suunnittelee uusia keinoja maksavien asiakkaiden houkutteluun Spotifylla on noin 24 miljoonaa käyttäjää, mutta yhtiön liiketoiminta pysyttelee silti tappiollisena. Nyt yhtiö kaavailee uusia keinoja ilmaisversion käyttäjien houkuttelemiseksi kuukausimaksun piiriin.
Viimeisimpien lukujen mukaan noin neljäsosa eli kuusi miljoonaa nykyisistä käyttäjistä maksaa palvelun käytöstä kuukausittain. Noin 10 euron kuukausimaksulla pääsee eroon mainoksista ja saa Spotifyn käyttöön myös mobiililaitteissa. Kannattavuutensa kanssa painiskeleva yhtiö haluaisi koukuttaa suuremman osan ilmaiskäyttäjistä maksaviksi asiakkaiksi tarjoamalla hieman nykyistä enemmän maistiaisia kätevän mobiilipalvelun toiminnasta.

Spotify on kuitenkin riippuvainen levy-yhtiöiden lisensoimasta musiikkisisällöstä ja musiikin käyttöehdoista on neuvoteltava myös niiden kanssa. Aiempien tietojen mukaan Spotify pyrkisi neuvottelemaan lisensointisopimuksen hinnat uudestaan oikeuksien omistajien kanssa ja kysymys ilmaispalvelun laajentamisesta mobiililaitteisiin liittynee samoihin neuvotteluihin.

The Vergen sisäpiirilähteiden mukaan Spotify on ehdottanut levy-yhtiöille mahdollisuutta kuunnella tiettyä määrää ennakkoon valittuja musiikkikappaleita ilmaiseksi myös mobiililaitteilla. Ilmaiskappaleet pitäisi vaihtaa vähintään muutaman kuukauden välein. Levy-yhtiöiden ja Spotifyn kuitenkin kerrotaan olevan eri mieltä siitä, pitäisikö käyttäjälle antaa mahdollisuus kuunnella kappaleet haluamassaan järjestyksessä. Spotify on myös esittänyt vaihtoehtoa, jossa palvelu siirtyisi radio-ominaisuuden käyttöön kun ilmaiset mobiilikuuntelukerrat on käytetty.

Levy-yhtiöt haluaisivat antaa käyttäjille mahdollisimman vähän ilmaistoimintoja, jotta maksutonta versiota ei nähtäisi todellisena kilpailijana kuukausimaksullisen palvelun kanssa.

Loppujen lopuksi Spotifyn onnistuminen nähdään koko alan kannalta tärkeänä asiana ja The Vergen lähteen mukaan myös levy-yhtiöt uskovat mobiililaitteiden olevan musiikinkuuntelun tulevaisuus.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

115.3.2013 15:28

Vieläkun tulisi joku keino hyödyntää spotifyn kappaleita muissa sovelluksissa samaan tapaan kuin perinteistä mp3:sta, esim. musiikista tasoja generoivat pelit kuten Audio Surf tai Beat Hazard. Tämä puute on ollut oikeastaan ainut major drawback näin omassa käytössä, sen lisäksi tietenkin, että tiettyjä bändejä ei Spotifystä laisinkaan löydy.


---MoZar---

215.3.2013 16:06

Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?

315.3.2013 16:36

Toimittaja unohti mainita Unlimited jäsenyyden, joka poistaa mainokset ja maksaa 5€ kuussa.

415.3.2013 17:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?
Itse raportoin tämän ongelman joku aika sitten ja lupasivat vastata, mutta eivät vastanneet.

Itsellä selaimet (Firefox, Crome ja Opera) käyttävät jokainen ylimääräiset 50% CPU aikaa kun olen näillä sivuilla JA Add Block Plus ei ole disabloituna, kun disabled niin normaali kuorma ;)

Eivät tietenkään korjaa tälaista vikaa jos saisivat minutkin nauttimaan mainoksista, mutta kuuntelen mieluummin tuulettimen hurinaa kuin katselen mainoksia! ;(

Aiheeseen: Asensin huvikseni Spotifyn kännykkääni kun halusin testata että onko se käyttökelpoinen, no koska ei ole kuin Unlimited niin en päässyt edes kirjautumaan ja en kyllä osta sikaa (Premiumia) säkissä, eli hyvä vaan jos pääsee kokeilemaan.

515.3.2013 17:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:


Aiheeseen: Asensin huvikseni Spotifyn kännykkääni kun halusin testata että onko se käyttökelpoinen, no koska ei ole kuin Unlimited niin en päässyt edes kirjautumaan ja en kyllä osta sikaa (Premiumia) säkissä, eli hyvä vaan jos pääsee kokeilemaan.
Minimimaksu on 9.90e eli yksi kuukausi. Samalla hinnalla ostaa todennäköisesti kauppareissulla kokeeksi uusia elintarvikkeita tietämättä tykkääkö niistä. Ei siis luulisi olevan mikään ylitsepääsemätön hinta tuosta kokeilusta.


Antec P180B, Asus P5K, Intel Q9550 @ 3.6GHz, Ati HD 6950, WD 320GB&2TB, Samsung 2x1TB&750Gt, 8192Mb DDR2 800MHz, Creative X-FI Platinium, Sennheiser HD-555, Behringer Truth B2030 Aktiivit, M-Audio Fast Track Pro.

615.3.2013 18:12

off-topic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?
Itse raportoin tämän ongelman joku aika sitten ja lupasivat vastata, mutta eivät vastanneet.

Itsellä selaimet (Firefox, Crome ja Opera) käyttävät jokainen ylimääräiset 50% CPU aikaa kun olen näillä sivuilla JA Add Block Plus ei ole disabloituna, kun disabled niin normaali kuorma ;)

Eivät tietenkään korjaa tälaista vikaa jos saisivat minutkin nauttimaan mainoksista, mutta kuuntelen mieluummin tuulettimen hurinaa kuin katselen mainoksia! ;(
Jossain yleisesti käytettävässä suodatuslistassa on bugi meidän saittimme osalta, joka kyykkää ABP:tä käyttävien käyttäjien koneet. Ongelma on siis suodatuslistassa, ei meidän päässämme, mitään mainoksiin liittyviä muutoksia emme ole tehneet aikoihin.

Sivuhuomautuksena toki mainitsisin siitä, että AfterDawnin ainoa tulonlähde ovat mainokset ja meillä ei ole mitään Isoa Korporaatiota tukemassa meitä muilla tavoin. Jos kaikki ABPn käyttäjät vääntäisivät sen pois sivuillamme, voisimme palkata 1 tai 2 kaveria lisää sisällöntuotantoon, joka tietysti näkyisi arvostelujen määrässä, uutisten määrässä, jne.

Mainoksia ei tarvitse klikata, me tehdään rahaa mainosten latautumisesta. Ja mainokset eivät hidasta sivujemme käyttöä, koska mainokset ladataan vasta sivujen latauduttua (poislukien tuo yläbanneri, joka käyttäjien toiveesta siirrettiin latautumaan ennen sisällön rendautumista, aiheutti ärsyttävää sivun koon vaihtumista latautuessaan post-loadina).

Mutta elämä on valintoja, valitettavasti meidän kapeat resurssit eivät repeä AdBlock Plussan koodissa olevien virheiden korjaukseen.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

715.3.2013 18:20

Itse käytän spotifyta lähes pääasiallisesti puhelimessa. Hemmetin kätevä reissussa kun voi tehdä soittolistoja lennossa makunsa mukaan. Toimi puolimegaisella datalla hienosti tuo normal laatu. Nyt minulla on täysi nopeus, ja extreme laatu takkuilee aivan sattumanvaraisesti. En tiedä onko vika spotifyn vai operaattorin. Operaattoria veikkaan.

815.3.2013 20:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
off-topic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?
Itse raportoin tämän ongelman joku aika sitten ja lupasivat vastata, mutta eivät vastanneet.

Itsellä selaimet (Firefox, Crome ja Opera) käyttävät jokainen ylimääräiset 50% CPU aikaa kun olen näillä sivuilla JA Add Block Plus ei ole disabloituna, kun disabled niin normaali kuorma ;)

Eivät tietenkään korjaa tälaista vikaa jos saisivat minutkin nauttimaan mainoksista, mutta kuuntelen mieluummin tuulettimen hurinaa kuin katselen mainoksia! ;(
Jossain yleisesti käytettävässä suodatuslistassa on bugi meidän saittimme osalta, joka kyykkää ABP:tä käyttävien käyttäjien koneet. Ongelma on siis suodatuslistassa, ei meidän päässämme, mitään mainoksiin liittyviä muutoksia emme ole tehneet aikoihin.

Sivuhuomautuksena toki mainitsisin siitä, että AfterDawnin ainoa tulonlähde ovat mainokset ja meillä ei ole mitään Isoa Korporaatiota tukemassa meitä muilla tavoin. Jos kaikki ABPn käyttäjät vääntäisivät sen pois sivuillamme, voisimme palkata 1 tai 2 kaveria lisää sisällöntuotantoon, joka tietysti näkyisi arvostelujen määrässä, uutisten määrässä, jne.

Mainoksia ei tarvitse klikata, me tehdään rahaa mainosten latautumisesta. Ja mainokset eivät hidasta sivujemme käyttöä, koska mainokset ladataan vasta sivujen latauduttua (poislukien tuo yläbanneri, joka käyttäjien toiveesta siirrettiin latautumaan ennen sisällön rendautumista, aiheutti ärsyttävää sivun koon vaihtumista latautuessaan post-loadina).

Mutta elämä on valintoja, valitettavasti meidän kapeat resurssit eivät repeä AdBlock Plussan koodissa olevien virheiden korjaukseen.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
off-topic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
Kommentoin nyt tähän, vaikka uutiseen ei liitykään:

Mitä ihmeen JavaScriptiä teillä pyörii näillä sivuilla? Olen joutunut disabloimaan koko javascriptin tältä uutissivustolta, sillä saman tien kun tänne tulee niin selain vie CPU:n käytön 25%:iin ja lämmöt alkaa nousta hullunlailla. Onko ihan tarpeellista joku tällainen JavaScript pyöritys?
Itse raportoin tämän ongelman joku aika sitten ja lupasivat vastata, mutta eivät vastanneet.

Itsellä selaimet (Firefox, Crome ja Opera) käyttävät jokainen ylimääräiset 50% CPU aikaa kun olen näillä sivuilla JA Add Block Plus ei ole disabloituna, kun disabled niin normaali kuorma ;)

Eivät tietenkään korjaa tälaista vikaa jos saisivat minutkin nauttimaan mainoksista, mutta kuuntelen mieluummin tuulettimen hurinaa kuin katselen mainoksia! ;(
Jossain yleisesti käytettävässä suodatuslistassa on bugi meidän saittimme osalta, joka kyykkää ABP:tä käyttävien käyttäjien koneet. Ongelma on siis suodatuslistassa, ei meidän päässämme, mitään mainoksiin liittyviä muutoksia emme ole tehneet aikoihin.

Sivuhuomautuksena toki mainitsisin siitä, että AfterDawnin ainoa tulonlähde ovat mainokset ja meillä ei ole mitään Isoa Korporaatiota tukemassa meitä muilla tavoin. Jos kaikki ABPn käyttäjät vääntäisivät sen pois sivuillamme, voisimme palkata 1 tai 2 kaveria lisää sisällöntuotantoon, joka tietysti näkyisi arvostelujen määrässä, uutisten määrässä, jne.

Mainoksia ei tarvitse klikata, me tehdään rahaa mainosten latautumisesta. Ja mainokset eivät hidasta sivujemme käyttöä, koska mainokset ladataan vasta sivujen latauduttua (poislukien tuo yläbanneri, joka käyttäjien toiveesta siirrettiin latautumaan ennen sisällön rendautumista, aiheutti ärsyttävää sivun koon vaihtumista latautuessaan post-loadina).

Mutta elämä on valintoja, valitettavasti meidän kapeat resurssit eivät repeä AdBlock Plussan koodissa olevien virheiden korjaukseen.
Kiitos vastauksesta, kone enkoodaa juuri mutta katson myöhemmin josko listaa vaihtamalla tai joku tökö sallimalla ongelma poistuisi.

Valintaani voin perustella, siitä asti kun vaihdoin IEn pois en ole nähnyt yhtään mainosta ja kun aikanaan pyysitte poistamaan blokin käytöstä sivuillanne niin tietysti poistin, mutta en sitten kestänytkään vilkkuvälkettä kun ei olleet aivot enää siihen tottuneet, siksi siis on pakko, anteeksi!

edit: Mutta edelleen, esim maksullinen jäsenyys kiinnostaisi jos vain raha kelpaa (shut up and take my money;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2013 @ 20:27

916.3.2013 0:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Mutta edelleen, esim maksullinen jäsenyys kiinnostaisi jos vain raha kelpaa (shut up and take my money;)
Voi kun se olisikin noin helppoa :-)

1016.3.2013 12:51

Kiitoksia vastauksesta. Yritin lisätä *afterdawn* ja **afterdawn** adblockin sallituille sivuille, mutta ei täällä mitään mainoksia näy ja sama cpu:n kuormitus jatkuu. Ilmeisesti en osaa tuota adblockia sitten käyttää, kun siinä ei sanota missä muodossa osoitteet pitää syöttää (selaimena Opera).

1117.3.2013 21:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
Kiitoksia vastauksesta. Yritin lisätä *afterdawn* ja **afterdawn** adblockin sallituille sivuille, mutta ei täällä mitään mainoksia näy ja sama cpu:n kuormitus jatkuu. Ilmeisesti en osaa tuota adblockia sitten käyttää, kun siinä ei sanota missä muodossa osoitteet pitää syöttää (selaimena Opera).
Itse vaihdoin Fanboy's Adblock List ja ongelma poistui, mutta tuon listan kanssa pitää sallia joku placeholder (se on listalla ylimpänä) koska se sotkee sivuston.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
1 kommentti
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
3 kommenttia

Uutisarkisto