*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Internet Explorerilla menee todella vahvasti huolimatta Windows 8:n hitaasta syttymisestä

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 4.3.2013 19:45 Kommentteja (6)

Internet Explorerilla menee todella vahvasti huolimatta Windows 8:n hitaasta syttymisestä Tuoreiden Netmarketsharen lukujen mukaan Internet Explorer -selaimella menee tällä hetkellä lujaa huolimatta siitä, että Windows 8:n myyntiluvuissa on ollut pettymyksen katkua.
Statistiikan mukaan IE on hiljalleen onnistunut nostamaan markkinaosuutensa korkeimmalle pitkään aikaan, kun taas Googlen Chrome on hieman tipahtanut. Netmarketsharen mittausten mukaan Chrome on tällä hetkellä syvimmässä aallonpohjassa sitten syyskuun 2011 - markkinaosuus on 16,27 prosenttia. Microsoftin Internet Explorer sen sijaan on nostanut hieman asemiaan ja sen osuus on tällä hetkellä 55,82 prosenttia.

Kahden suuren yhtiön selaimen väliin punkeaa Mozilla Firefox, joka on pitkäjänteisellä työllä onnistunut pitämään markkinaosuutensa 20 prosentin tietämillä. Viimeisin mitattu tarkempi luku selaimelle on 20,12 prosenttia, mikä tarkoittaa 0,18 prosenttiyksikön nousua.


Microsoftille tämä on tietysti hyvä uutinen, mutta selainmaailman ulkopuolella yhtiöllä on myös huolia. Uusin käyttöjärjestelmäversio Windows 8 ei ole saanut käyttäjäkuntaa päivittämään niin nopeasti kuin se olisi halunnut, ja tällä hetkellä uusinta versiota käytetään jopa vähemmän kuin paljon haukuttua harha-askelta Windows Vistaa. Asiasta kirjoitti Ars Technica.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

14.3.2013 23:02

Miksi porukka päivittäis kun Seiska toimiin kuin junan vessa?


Asus Z87-A / Intel Core I5-4670k + Mugen 4 / 8,00 Gb / Samsung SSD 250Gb + Seagate Barracuda 3Tb / GeForce GTX 770 2Gb JetStream / Nexus RX-6500 / CM Storm Scout 2 Advance Gaming

210.3.2013 0:17

En vaan ymmärrä näitä IE:n ylivoimaisia osuuksia. Meillä on verkkokaupassa AINA ollut FF eniten käytetty selain ja on sitä edelleen vaikka katsottaisiin pelkkiä windows käyttäjiä. Onko sitten niin että Suomessa ollaan jäljessä muista? Mene ja tiedä.

310.3.2013 0:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KarZan:
En vaan ymmärrä näitä IE:n ylivoimaisia osuuksia. Meillä on verkkokaupassa AINA ollut FF eniten käytetty selain ja on sitä edelleen vaikka katsottaisiin pelkkiä windows käyttäjiä. Onko sitten niin että Suomessa ollaan jäljessä muista? Mene ja tiedä.
Käyttäjien kohderyhmä ratkaisee. "Yleissivustoilla" vaikuttaisi IE olevan Suomessa edelleen vahvin, mm. teknologiasivustoilla kuten AfterDawnissa taas FF jyrää ylivoimaisena ykkösenä. Meidän viimeisen 30vrk tilastot:

Firefox 37,00%
Chrome 35,36%
IE 16,18%
Safari 5,65%
Opera 3,50%

..meidän tanskasaitilla taas Chromella on hallussaan jo melkein puolet selaimista, IE kakkosena ja FF vasta kolmantena.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2013 @ 00:46

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

410.3.2013 1:27

IE lienee jäänyt muillekin kuin minulle mieleen siitä, että aikaisemmin kaikki sivustot suunniteltiin niin, että ne toimivat ainakin IE:llä. Monet merkittävät sivustot suorastaan suosittelivat sitä. Muiden selainten käyttäjät sitten pommittivat ylläpitoa viesteillä, että miksi sivut eivät toimi nnnn-selaimella ja tilannetta korjattiin tuon palautteen perusteella.

Toisaalta esimerkiksi Fi refoxin lisäosat tarjoavat IE:tä paremmat työkalut mm. pomppaavien mainosten estoon ja muuhunkin. Olen ratkaissut asian niin, että julkisen palvelun sivustoilla käytän edelleen IE-selainta. Sen kanssa toimii myös Java, jota tarvittiin pankkiasioissa ennen nykyistä pääpankkiani. Javan jatkuvien turvallisuusongelmien takia en ole sallinut sen käyttöä Firefoxissa, jota käytän muuhun nettiselaamiseen.

Afterdawnia selailen IE:llä. Vaikka en mainoksista piittaakaan, en halua blokata niiden tuomaa tukea hyvän sivuston ylläpitämiseksi. (Eihän niitä mainoksia ole pakko lukea.)

510.3.2013 6:15

Kaikkia selaimia on jossain vaiheessa tullut kokeiltua, mutta aina on IE vetänyt pisimmän korren käytettävyydessä.


iMac 27" 3.5GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.9GHz- 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM 2X4GB-256GB Flash Storage- NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB GDDR5- Apple USB SuperDrive Apple Magic Mouse + Magic Trackpad- Elisa-viihde 100/10 valokuitu. Asus X70AC Series.

621.3.2013 1:51

IE:n selain on oletuksena Windowsissa, joten todennäköisesti siksi se on maailman laajuisesti suosituin. Päivitysten ja uuden koneen hankinnan yhteydessä IE jää helpommin käyttöön. Etenkin yrityksien koneelle jää IE ja kaiken lisäksi sitä ei todennäköisesti päivitetä juuri lainkaan. Onneksi IE 9 ja 10 ovat hieman parantaneet html5 ja css3 sekä yleisten standardien toimivuutta. Valitettavasti IE7 ja IE8 (Win XP) ovat vielä valitettavan useasti käytössä, jonka vuoksi päänsärkyä aiheutuu sekä käyttäjille että sivujen tekijöille. Suomessa IE:llä ei ole kuitenkaan niin vahvaa asemaa. Näyttää siltä, että Chrome ja Firefox ovat suositumpia StatCounterin mukaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.3.2013 @ 01:53

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto