*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung esitteli HomeSyncin - teratavun viihdekeskus

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 25.2.2013 18:23 Kommentteja (2)

Samsung esitteli HomeSyncin - teratavun viihdekeskus Korealaisjätti Samsung on esitellyt käynnissä olevilla MWC-mobiilimessuilla HomeSync-multimedialaitteen, joka tarjoaa käyttäjälle peräti teratavun verran tallennustilaa pilvipalvelimella. Laite mahdollistaa esimerkiksi kuvien ja videoiden synkkaamisen pilvipalveluun 3G- tai WiFi-yhteyden avulla. The Verge vertaa laitetta Google TV -järjestelmään.
HomeSyncin käyttöjärjestelmänä on Android 4.2 Jelly Bean. Laite käyttää hyväksi NFC-paritusta, jossa laitteet saavat yhteyden toisiinsa tuomalla ne lähelle toisiaan. Kaikki kodin mobiililaitteilla tuotetut multimediatiedot voidaan asettaa siirtymään automaattisesti HomeSync-laitteelle internetin välityksellä. HomeSync sisältää 1,7 gigahertsin Gaia-tuplaydinsuorittimen, yhden gigatavun muistia ja kahdeksan gigatavun eMMC-muistilla varustetun teratavun kiintolevyn. Yhteyksistä tuettuina ovat Wi-Fi, Bluetooth v4.0, LAN, NFC, USB 3.0, micro-USB, HDMI-liitäntä HDCP-tuella ja S/PDIF-liitäntä.

HomeSync tarjoaa käyttöön Androidin Google Play- ja Samsung Apps -sovelluskaupat sisältöineen. Laitteen HDMI-liitännän avulla HomeSyncin voi liittää vaikkapa televisioon. HomeSyncia voi käyttää IPTV-laitteena ja digi-tv-tallentimena. Suosikkiohjelmia voi siis katsoa mobiililaitteilla reaaliaikaisena samaan aikaan, kun HomeSync tallentaa sisältöä.

The Vergen testin perusteella laitteeseen voi parittaa esimerkiksi Samsung Galaxy S III -älypuhelimen kanssa ja puhelinta voi käyttää joko kosketusnäyttönä tai hiirenä AirMouse-toiminnon avulla. AirMouse muuttaa puhelimen liikkeentunnistavaksi osoittimeksi. Lisäksi laitetta voi käyttää kattavasti esimerkiksi kodin valvontajärjestelmänä.

HomeSync tulee myyntiin huhtikuun lopussa ja laitteen suositushinta on 349 euroa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

125.2.2013 19:13
VoiJeesus...
Vahvistamaton

Siis mitä ihmettä???? Miksi ihmeessä pitäisi ostaa fyysinen laite, jos kerran haluaa tukkia kaistansa ja käyttää epävarmoja pilvipalveluja. Laitteen ylivoimaisen edunhan luo juuri se, ettei ole riippuvainen rajallisesta kaistasta, ei paikasta (kopiointi kovolta eri laitteille on niiin vaivatonta ja nopeaa), eikä striimi töki, eikä menetä yksityisyyttään jne...

226.2.2013 9:34

Olen jo pitkän aikaa miettinyt, minkä takia televisioissa ei ole kovalevylle sisäänrakennettua paikkaa? Ja etänä toimivaa tallennusmahdollisuutta (tyyliin elisa viihde ja kumppanit). Kait se on mediaseksikästä kasata telkkarin ympärille tuhottomasti erilaisia laatikoita vielä nykypäivänäkin (bluray soitin, vahvistin, pelikonsoli, Joku samsung home sync...).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto