*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Maailman väkirikkain maa harkitsee pelikonsoleiden kiellon kumoamista

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 28.1.2013 14:35 Kommentteja (5)

Maailman väkirikkain maa harkitsee pelikonsoleiden kiellon kumoamista Kiinassa harkitaan 12 vuotta sitten säädetyn pelikonsolikiellon kumoamista, useat sivustot kertovat China Dailyn raporttiin perustuen. Mahdollisuus maailman väkirikkaimman maan markkinoiden avautumiseen nosti japanilaisten konsolivalmistajien osakekursseja.
Pelikonsolit kiellettiin Kiinassa vuonna 2000. Kiellolla haluttiin suojella nuorten henkistä ja fyysistä kehitystä pelien haittavaikutuksilta. Kielto on kuitenkin koskenut vain varsinaisia pelikonsoleita ja esimerkiksi mobiilipelit ja PC-pelit ovat Kiinassa sallittuja.

Täysin varmaa kiellon päättyminen ei vielä ole, sillä China Dailylle puhunut nimetön hallituslähde kertoo, että kiellon kumoamiseen vaadittaisiin hyväksyntä seitsemältä eri ministeriöltä, jotka olivat alun perin kiellon taustalla. The Next Webin mukaan konsolivalmistajat ovat kuitenkin tehneet jo valmisteluja markkinoiden avautumisen varalle, jotta myynti saataisiin käyntiin mahdollisimman nopeasti tarpeen vaatiessa. Nintendon ja Sonyn osakkeet pompsahtivat reilusti plussalle Tokion pörssissä China Dailyn uutisen julkaisun jälkeen.

Kiellosta huolimatta konsoleita myydään myös Kiinassa, mutta usein esimerkiksi urheilulaitteena. Microsoft on julkaissut Kinect-ohjaimestaan myös Kiinan markkinoille tarkoitetun version, joka on virallisesti suunniteltu "lääketieteelliseen käyttöön". Lisäksi kielto on saanut aikaan kukoistavan konsoleiden salakuljetusbisneksen.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.1.2013 22:28

Olisi aivan mahtavaa jos konsolit löisivät läpi Kiinassa. Saisimme enemmän ja isompia pelejä.

228.1.2013 23:35

En ollut tästäkään kuullut koskaan.

329.1.2013 7:33

Voisivat kieltää konsolit täälläkin :D Suomessa ollaan harjaantuneita kieltämään kaikkea kuitenkin.

429.1.2013 12:22

Elektroniikka kaupat ovat Pekingissä täynnä uusimpia konsoleita. Ovatko ne kaikki sitten paikallisia kopioita ja koko kielto vain kotimarkkinoiden tukemista? Ainakin en ovat todella halpoja ja mukaan tulee järjetön määrä pelejä. Testattu ja toimivat. Tämä on taas näitä kiinan kieltoja...

529.1.2013 20:49

Kyllä niitä aitoja konsoleita on melko helposti saatavilla Kiinassa. Pelit taas sitten ovatkin oikeastaan poikkeuksetta piraatteja.Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
1 kommentti
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto