*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Maailman väkirikkain maa harkitsee pelikonsoleiden kiellon kumoamista

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 28.1.2013 14:35 Kommentteja (5)

Maailman väkirikkain maa harkitsee pelikonsoleiden kiellon kumoamista Kiinassa harkitaan 12 vuotta sitten säädetyn pelikonsolikiellon kumoamista, useat sivustot kertovat China Dailyn raporttiin perustuen. Mahdollisuus maailman väkirikkaimman maan markkinoiden avautumiseen nosti japanilaisten konsolivalmistajien osakekursseja.
Pelikonsolit kiellettiin Kiinassa vuonna 2000. Kiellolla haluttiin suojella nuorten henkistä ja fyysistä kehitystä pelien haittavaikutuksilta. Kielto on kuitenkin koskenut vain varsinaisia pelikonsoleita ja esimerkiksi mobiilipelit ja PC-pelit ovat Kiinassa sallittuja.

Täysin varmaa kiellon päättyminen ei vielä ole, sillä China Dailylle puhunut nimetön hallituslähde kertoo, että kiellon kumoamiseen vaadittaisiin hyväksyntä seitsemältä eri ministeriöltä, jotka olivat alun perin kiellon taustalla. The Next Webin mukaan konsolivalmistajat ovat kuitenkin tehneet jo valmisteluja markkinoiden avautumisen varalle, jotta myynti saataisiin käyntiin mahdollisimman nopeasti tarpeen vaatiessa. Nintendon ja Sonyn osakkeet pompsahtivat reilusti plussalle Tokion pörssissä China Dailyn uutisen julkaisun jälkeen.

Kiellosta huolimatta konsoleita myydään myös Kiinassa, mutta usein esimerkiksi urheilulaitteena. Microsoft on julkaissut Kinect-ohjaimestaan myös Kiinan markkinoille tarkoitetun version, joka on virallisesti suunniteltu "lääketieteelliseen käyttöön". Lisäksi kielto on saanut aikaan kukoistavan konsoleiden salakuljetusbisneksen.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.1.2013 22:28

Olisi aivan mahtavaa jos konsolit löisivät läpi Kiinassa. Saisimme enemmän ja isompia pelejä.

228.1.2013 23:35

En ollut tästäkään kuullut koskaan.

329.1.2013 7:33

Voisivat kieltää konsolit täälläkin :D Suomessa ollaan harjaantuneita kieltämään kaikkea kuitenkin.

429.1.2013 12:22

Elektroniikka kaupat ovat Pekingissä täynnä uusimpia konsoleita. Ovatko ne kaikki sitten paikallisia kopioita ja koko kielto vain kotimarkkinoiden tukemista? Ainakin en ovat todella halpoja ja mukaan tulee järjetön määrä pelejä. Testattu ja toimivat. Tämä on taas näitä kiinan kieltoja...

529.1.2013 20:49

Kyllä niitä aitoja konsoleita on melko helposti saatavilla Kiinassa. Pelit taas sitten ovatkin oikeastaan poikkeuksetta piraatteja.Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto