*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalaisartisteille neuvotellaan korvauksia Youtube-toistoista

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.1.2013 22:28 Kommentteja (10)

Suomalaisartisteille neuvotellaan korvauksia Youtube-toistoista Teosto neuvottelee Googlen kanssa Youtuben virallisesta lisensoinnista suomalaisartistien osalta, kertoo Markkinointi&Mainonta. Moni ulkolainen artisti tienaa jo musiikin jakelusta Youtuben kautta, mutta tähän mennessä suomalaisille ei ole maksettu virallisia tekijänoikeuskorvauksia.
Todennäköisesti isoimmat tienestit Youtube-toistoista on tähän mennessä tehnyt Psy Gangma Style -hitillään. Google paljasti hiljan, että yli miljardin katselun rajan jo viime vuonna ylittänyt video on tuottanut noin kahdeksan miljoonaa dollaria, josta puolet menee artistille.

Teoston viestintäjohtaja Tomi Korhonen kertoo Markkinointi&Mainonta-sivustolle, että Teosto on viime aikoina panostanut paljon resursseja erilaisten digipalveluiden kanssa tehtäviin tekijänoikeussopimuksiin. Tällä hetkellä säveltäjiä edustavalla Teostolla on jo sopimus esimerkiksi Spotifyn, Deezerin ja Rdion kanssa.

Koska neuvottelut ovat kesken, Korhonen ei ryhdy arvailemaan tulevien korvausten tasoja. Googlelta kerrotaan kuitenkin Markkinointi&Mainonnalle, että tavoitteena on saada aikaan kaikkia osapuolia tyydyttävä sopimus.

- Nämä neuvottelut ottavat aikansa, mutta olemme innoissamme palvelumme tuomisesta suomalaisille käyttäjille lähitulevaisuudessa, Googlen viestinnästä kommentoidaan.

Teoston tarkoituksena on kuitenkin lisenssisopimusten solmimisella tarjota kuluttajille laillisia vaihtoehtoja sisällön hankintaan.

Youtubesta löytyy jo tällä hetkellä suuria määriä suomalaisartistien tuotantoa. Osa sisällöstä on palvelussa laillisesti ja osa on käyttäjien ilman lupaa lataamia. Teoston solmima lisensointisopimus ei ole artisteille ainut tapa tehdä rahaa Youtube-toistoista, vaan tuloja voi hankkia myös Googlen omien yhteistyösopimusten kautta.

Tägit: Teosto YouTube

Lisää uutisotsikoita

Edellinen Seuraava

Muita aiheeseen liittyviä uutisia

 

10 kommenttia

125.1.2013 23:14

Niin siis Teostolle lisää rahaa, ei suomalaisartisteille

225.1.2013 23:32
vket
Vahvistamaton

Teosto panostanut viime aikoina resursseja pikku tyttöjen jahtaamisen, ihan poliisien kanssa.

326.1.2013 0:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vket:
Teosto panostanut viime aikoina resursseja pikku tyttöjen jahtaamisen, ihan poliisien kanssa.

...mikä on erittäin naurettavaa etenkin siinä valossa, että Teosto "antaa" YouTuben levittää tällä hetkellä laittomasti suomalaista sisältöä.

Kysehän on pohjimmiltaan siitä, että pikkutyttö on helppo vastus, se on kirjaimellisesti kuin veisi tikkukaramellin pikkutytöltä. Googlea vastaan taas jos käy tappelemaan, niin siinä saattaa vähän napsahtaa omaankin leukaan ja muutenkin tulee hyvin kalliiksi.

Google on siis tietyssä mielessä "hovirikollinen", sen annetaan toimia laittomasti, koska se on loppupelissä Teostollekin se paras vaihtoehto.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.1.2013 @ 00:39

426.1.2013 1:15

ihan jees että tällaistakin :)

1-3:lle sen verran että löysätkää niitä hattuja hieman, ei tarvitse ihan joka uutisestä vääntämällä vääntää negatiivista :)

526.1.2013 7:51

Teosto sentään jakaa artisteille jotain, TTVK Ry lihottaa itseään ja levy-yhtiöitä.

626.1.2013 13:53

Lainaus:
...mikä on erittäin naurettavaa etenkin siinä valossa, että Teosto "antaa" YouTuben levittää tällä hetkellä laittomasti suomalaista sisältöä.

Miten se on laitonta jos omistaa oikeudet ko. materiaaliin?


las ballenas son el camino

726.1.2013 14:14

Lainaus:
Miten se on laitonta jos omistaa oikeudet ko. materiaaliin?

Koska et ole maksanut TO-Mafia veroa. ;-)

Tosiaan on Youtubessa tosiaan molempia, laillista ja laitonta. Riippuu hieman katsonta suunnasta mitä haluaa nähdä siellä olevan.


Jos tekijäoikeuden omistaja ei pyydä poistamaan materiaalia niin miten se materiaali on laitonta? Siis sen julkaisu oli laitonta ilman omistajan lupaa, mutta jos tekijäoikeuden omistaja on tietoinen asiasta ja antaa sen olla, niin ei se oikeastaan ole enään laitonta.


Uutisessakin Teosta haluaa vain rahaa materiaalista ei sen poistamista sieltä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.1.2013 @ 14:17

826.1.2013 17:38

Miksen minä ole saanut mitään korvauksia, vaikka videoita on käyty katsomassa tuhansia kertoja?

t. Hanu

926.1.2013 18:18

Eli jos perustan torrent sivuston ja rahoitan sen mainoksilla JA maksan artisteille sun muille vaikka 100% voitoista, niin sivuni muuttuu lailliseksi, vaikkei minulla ole lupaa jaella kyseisiä linkkejä?

1027.1.2013 8:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Jos tekijäoikeuden omistaja ei pyydä poistamaan materiaalia niin miten se materiaali on laitonta? Siis sen julkaisu oli laitonta ilman omistajan lupaa, mutta jos tekijäoikeuden omistaja on tietoinen asiasta ja antaa sen olla, niin ei se oikeastaan ole enään laitonta.
Ei se noin mene. Tekijänoikeuden omistajalla on oikeus vetää siitä oikeuteen niin kauan kuin se on jaossa ja se, ettei se omistaja sitä tee välittömästi on todennäköisesti vain rahapeliä: odota siihen asti, että haastettava on tienannut tarpeeksi sinun tuotoksellasi ja haasta sitten, pistä rahat taskuun ja naureskele matkalla pankkiin.

Ei siitä laillista tule vain sillä, ettei tekijänoikeuden omistaja asialle samantien tee mitään.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Hintavertailun suosituimmat

Tuoreimmat uutiset

Samsung keksi Suomessa kikka kakkosen: Galaxy S5 nousi listoilla toisiksi myydyimmäksi Samsung keksi Suomessa kikka kakkosen: Galaxy S5 nousi listoilla toisiksi myydyimmäksi (1.8.2014 11:49)
Samsung näyttää keksineen kikka kakkosen, jonka turvin Galaxy S5:n myyntiä on saatu tehostettua suomalaisilla operaattoreilla. Alkuhuuman laantumisen jälkeen Galaxy S5:tä on nähty lähinnä sijoilla ....
Sonyn älypuhelinkauppa hiipuu Sonyn älypuhelinkauppa hiipuu (1.8.2014 10:18)
Samsungin voittokulku älypuhelimissa katkesi ainakin väliaikaisesti tänä keväänä, mutta helppoa ei ole myöskään Japaninmeren vastakkaisella rannalla. Sony on nimennyt älypuhelimet yhdeksi sen ....
SIM-korttiskandaalista USB-uhkaan: Saksalaistutkija löysi USB-standardista tietoturva-aukon SIM-korttiskandaalista USB-uhkaan: Saksalaistutkija löysi USB-standardista tietoturva-aukon (1.8.2014 09:31)
Vuosi sitten saksalaisen tietoturvayhtiö Security Research Labsin tutkija Karsten Nohl kohahdutti maailmaa paljastamalla SIM-korteista löytyneen haavoittuvuuden, joka kosketti arviolta 750 miljoonaa ....
1 kommentti
Chromesta julkaistu 64-bittinen beta Windowsille Chromesta julkaistu 64-bittinen beta Windowsille (31.7.2014 16:54)
Googlen Chrome-verkkoselain tekee hiljalleen tuloa 64-bittiseen aikakauteen. Kesäkuun alussa Windows 7:n ja Windows 8:n kanssa yhteensopivasta 64-bittisestä Chromesta ilmesti Canary-versio ja ....
2 kommenttia
Android kohtaamassa ison kokoluokan ongelman: Googlea epäillään hallitsevan markkina-aseman väärinkäytöstä Android kohtaamassa ison kokoluokan ongelman: Googlea epäillään hallitsevan markkina-aseman väärinkäytöstä (31.7.2014 11:27)
Androidin suosio on kääntymässä sitä vastaan, sillä Euroopan kilpailuviranomaiset ovat aloittamassa Googlen mobiilistrategian tutkimisen. Viranomaiset epäilevät Googlen toimivan kilpailulainsäädännön ....
11 kommenttia

Uutisarkisto