*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Vältä Java-haavoittuvuus, näin poistat Javan käytöstä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 11.1.2013 14:04 Kommentteja (8)

Vältä Java-haavoittuvuus, näin poistat Javan käytöstä Javan uusimmassa Java 7 Update 10 -versiossa on havaittu vakava haavoittuvuus, jota Suomen tietoturvaviranomaisen CERT-FI:n mukaan käytetään jo hyväksi verkkohyökkäyksissä.
Javan aukon kautta levitetään käyttäjien koneille haittaohjelmia. CERT-FI:n mukaan Javan haavoittuvuuksia on käytetty aiemmin esimerkiksi lunnashaittaohjelmien kuten poliisin nimissä levitetyn haittaohjelman levitykseen.

Nykyiseltä aukolta ja tuleviltakin ongelmilta voi suojautua kaikkein tehokkaimmin poistamalla koko Java-ohjelman koneeltaan. Javan käyttö on nykyisin netissä huomattavasti vähäisempää ja suurin osa käyttäjistä tulee toimeen hyvin myös ilman sitä. Jos sovellukselle ei ole mitään yksittäistä pakollista käyttötarkoitusta, sen poistaminen koneelta käy helposti Windowsin Ohjauspaneelin kautta.

Navigoi Käynnistä-valikon kautta tietokoneen Ohjauspaneeliin. Valitse Ohjelmat-otsikon alta Poista asennetu ohjelma. Etsi avautuvasta listasta Java-niminen ohjelma, joka versiosta riippuen voi olla joko Java 7 Update 10 tai jotain muuta. Klikkaa ohjelmaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse Poista.

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempina

Jos tiedät tarvitsevasi Javaa käyttämilläsi verkkosivustoilla, CERT-Fi suosittelee käyttämään kahden selaimen taktiikaa. Käytännössä Java kannattaa poistaa käytöstä siinä selaimessa, jolla hoidetaan päivittäinen nettisurffaus ja hoitaa Javaa vaativien sivustojen käyttö toisella selaimella. Jos olet Danske Bankin asiakas, tarvitset Javaa nettipankin käyttämiseen. Halutessaan voi kuitenkin käyttää myös versiota, joka ei vaadi Javaa toimiakseen, tarkemmat ohjeet kannattaa katsoa pankin omilta sivuilta.

Selaimesta riippuen Javan poistaminen käytöstä tapahtuu eri tavoin. Firefoxissa Java-sovellukset voi poistaa käytöstä asetusten kautta. Sama onnistuu Googlen Chrome-selaimessa, jossa liitännäisten hallintaan pääsee käsiksi kirjoittamalla osoiteriville chrome://plugins/ Internet Explorer -selaimessa pelkän Javan poistaminen on hankalampaa, joten kannattaa harkita Javan poistamista kokonaan tai Internet Explorerin käyttämistä nimenomaan Javaa vaativissa kohteissa.

Tägit: Java tietoturva

Lisää uutisotsikoita

Edellinen Seuraava

Muita aiheeseen liittyviä uutisia

 

8 kommenttia

111.1.2013 20:41

Vähän vaikea poistaa kun sit en voi pelata minecraftia koska se vaatii javan


ASUS M5A88-M, AMD ATHLON II x4 640 3.4 GHz [AM3], Thermalright HR-02 Macho, Asus Nvidia GTX 275, Zalman VF3000N , XFX 550W Core Edition , Kingston HyperX 3X2GB, DDR3 1600MHz, Asus DRW-24B3ST, Western Digital 500GB, Seagate 250GB, Buffalo 1t usb, Define R3 Black Pearl, Windows 7 Ultimate 64-Bit, BENQ 24" G2420HD, Razer Naga Molten Edition MMO, Logitech G110.

211.1.2013 20:48

Tulipas disabloitua Chromen integroitu java, katsotaanpa pärjäänkö ilman. Offlinessa käytössä on 7 update 7 ja sitä en tule poistamaan.


"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

311.1.2013 22:43

Vähän turhan usein uutisoidessa ja ohjeita jakaessa menee työpöytä-Java ja selainlaajennukset sekaisin.

411.1.2013 23:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Grina:
Vähän turhan usein uutisoidessa ja ohjeita jakaessa menee työpöytä-Java ja selainlaajennukset sekaisin.

Uutisessa puhutaan molempien poistamisesta. Kummassa se madonreikä sitten on?

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

511.1.2013 23:51

enpä jaksanut poistaa sitä edelliselläkään kerralla,enkä taida jaksaa nytkään,mikähän versio edes koneellani mahtaa olla,joku 6 varmaankin :D
edit,näköjään jre7,no,mitäpä väliä sillä on,...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2013 @ 23:53

Manhattan By Night 2: AMD FX-8350@4.6Ghz, Asus 990FX Crosshair V-Z 4x2GB1600hz RAM, Gigabyte Radeon HD6990, Super Flower GGP750W, Corsair H80i Rosewill Armor Evo, Windows 7 Professional 64bit

613.1.2013 20:57

Huvittavaa, kun tietoturvayhtiö F-secure vaatii sivustollaan javaa, jotta saa Online Scannerin tai healt checkin käyttöön:

http://www.f-secure.com/fi/web/home_fi/free-tools

716.1.2013 1:11

Huvittavaa, kun tietoturvayhtiö F-secure vaatii sivustollaan javaa, jotta saa Online Scannerin tai healt checkin käyttöön

>>juu samaa kattelin ja ihmettelin ku piti healt checkkiä ajella.can you run it vaatii kans javan jos meinaa pelien specsejä katella :)

816.1.2013 10:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yanih:
Huvittavaa, kun tietoturvayhtiö F-secure vaatii sivustollaan javaa, jotta saa Online Scannerin tai healt checkin käyttöön

>>juu samaa kattelin ja ihmettelin ku piti healt checkkiä ajella.can you run it vaatii kans javan jos meinaa pelien specsejä katella :)
minulla Java(TM)6 Uptate 35 en tiedä sen tilannetta,2 kertaa tullut poliisin sivu (vanha mainos HAKU PÄÄLLÄ ja siinä yksivärinen kopio siitä)joka lukitsee tietokoneen sivun mukaan 72 tunniksi,sivun oikeassa yläkulmassa vilkkuu muka nettikamera sitten huonolla suomen kielellä sanotaan että on rikottu tekiänoikeus lakia josta voi suomenlain mukaan seurata 25,000 euron sakko,ja jos heti maksaa 1000 euron sakon niin tietokone avataan ja suuren sakon uhka poistuu,sivulla myös sarake johon voi maksaa luottokortilla tuon 1000 euron "sakon"jotta tietokone avataan.molemmilla kerroilla poistin haittaohjelman F8 vikasietotilassa microsoft essential(ilmainen)virustorjunta ohjelmalla ja tietokone toimii normaalisti,tuo haittaohjelma tulee vain tietyiltä "erityis aikuisviihteeltä"ei muualta,en ainakaan ole huomannut,myös SPYBOT ohjelma(ilmainen)löytää tehokkaasti nuo haittaohjelmat(kannattaa ladata)ADVANCE CARE(ilmainen)korjaa tehokkaasti tietokoneen jos haittaohjelma on vikoja aiheuttanut.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Hintavertailun suosituimmat

Tuoreimmat uutiset

Linux saa vihdoin virallisen Netflix-tuen Linux saa vihdoin virallisen Netflix-tuen (20.9.2014 17:20)
Vuonna 2007 esitelty Netflixin streaming-palvelu on vihdoin saamassa virallisen Linux-tuen. Asia ilmenee Ubuntu-kehittäjien foorumille kirjoitetusta viestistä. Seitsemän vuotta sitten alkunsa ....
2 kommenttia
Android L ja iOS 8 salaavat oletuksena käyttäjänsä tiedot Android L ja iOS 8 salaavat oletuksena käyttäjänsä tiedot (20.9.2014 14:06)
Keskiviikkona julkaistun iOS 8 -käyttöjärjestelmän myötä Applen mobiililaitteiden omistajat ovat voineet suojata laitteensa salasanan avulla. Koodin avulla käyttäjä pystyy salaamaan tietonsa ....
2 kommenttia
Opas: Näin siirrät tietosi iPhonestasi Androidiin Opas: Näin siirrät tietosi iPhonestasi Androidiin (20.9.2014 13:00)
Suunnitteletko Applen ikonisen iPhonen hylkäämistä Androidin tarjoamien mahdollisuuksien houkuttelemana? Vai onko muuten vain tarvetta virittää Android-pohjainen kakkosluuri tai työpuhelin toimintakuntoon? ....
5 kommenttia
IPhone 6:n sisältä löytyi mysteerinen piiri – kompassi, kiihtyvyysanturi vai jotakin muuta? IPhone 6:n sisältä löytyi "mysteerinen piiri" – kompassi, kiihtyvyysanturi vai jotakin muuta? (20.9.2014 11:03)
Tee-se-itse-harrastelijoille ja korjaajille suunnattu iFixit julkaisi jo eilen omat purkuartikkelinsa myyntiin tulleista iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelimista. Ammattimaiseen tekniseen analyysiin ....
5 kommenttia
YouTuben katselukertoja voi seurata nyt lähes reaaliaikaisesti YouTuben katselukertoja voi seurata nyt lähes reaaliaikaisesti (19.9.2014 16:06)
YouTube tarjoaa tästä lähin kanavien ylläpitäjille mahdollisuuden seurata lähes reaaliajassa videoidensa katselukertojen kertymistä. Katselukerrat esitetään kahdessa graafissa: hour-by-hour ....

Uutisarkisto