*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple TV huhut jatkuvat: laitetta testataan jo, mutta julkaisulla ei ole kiire

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 20.12.2012 13:40 Kommentteja (5)

Apple TV huhut jatkuvat: laitetta testataan jo, mutta julkaisulla ei ole kiire Applen mahdollinen ryhtyminen televisiovalmistajaksi on yksi viime vuosien sitkeimpiä huhuja tekniikkasivustoilla. Todisteita projektista on vähänlaisesti, mutta sitä on kuitenkin jatkuvasti spekuloitu enemmän tai vähemmän asiantuntevasti eri analyytikoiden ja asiantuntijoiden toimesta.
Viimeisin huhu kertoo laitteen olevan jo testausvaiheessa eli fyysisiä kappaleita olisi siis olemassa. Huhun lähde on kiinalaisen Foxconnin nimetön työntekijä. Foxconn valmistaa Applen kaikki iPhone- ja iPad-laitteet, eli myös television valmistaminen samassa tehtaassa olisi todennäköistä. Applen kerrotaan testaavan tällä hetkellä 46 - 55 tuuman kokoisia televisioita.

Alkuperäiselle lähteelle puhuneen FocusTaiwan-sivuston mukaan laitteen julkaisu tuskin kuitenkaan tapahtuu vielä vuoden 2013 aikana. Applen perinteiseen tapaan laitetta hiotaan niin kauan, kunnes sen katsotaan tarjoavan jotain uniikkia kilpailijoiden tuotteisiin nähden.

Kilpailijoiden tuotteista erottuakseen Applen on ohitettava ominaisuuksissa ja käytettävyydessä erityisesti Samsung, joka on tällä hetkellä yksi harvoja valmistajia, jonka tv-tuotanto tuottaa yhtiölle muuta kuin tappiota.

Edellisen kerran huhut Applen tv-panostuksista lähtivät liikkelle, kun yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook kuvaili tv-laitetta "äärimmäisen mielenkiintoiseksi osa-alueeksi". Aiemmin Apple on puhunut Apple TV -laitteestaan "harrastuksena".

Tägit: Apple
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

120.12.2012 15:13

Toivottavasti tätä ei julkaistaisi koskaan220.12.2012 16:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Johny_:
Toivottavasti tätä ei julkaistaisi koskaan

Mikä vaikutus sillä on elämääsi julkaistaanko tämä vai ei?
Tuskin itsekään sellaista ikinä ostan, mutta pitäähän vaihtoehtoja olla markkinoilla.
Kovasti kaikki hyökkäävät Applen tuotteita kohtaan.
Onhan ne kalliita, ehkä rumiakin, mutta mitä sitten.


320.12.2012 18:28

Tätä mä odotan.

421.12.2012 8:04

Mitäs väliä tuolla on, kyllä noita TV:n tekijöitä piisaa. Antaa Applen yrittää.

Applen tuotteet ovat ylihintaisia ja heidän omiin palveluihin sidottuja suljettuja ratkaisuja.

521.12.2012 22:27

Mitäs nykyään huipputelkkarit maksavat? Hienoimmat selvästi yli 5000€. Jos jo niillä laitteilla on hankaluuksia tuottaa voittoa, Applen ei voi odottaa tuovan pahemmin kilpailua. Apple on premium merkki, joten se haluaa luonnollisesti panostaa premium osiin tässäkin tapauksessa, eikä ominaisuuksista, saati hinnasta tinkiminen tule kysymykseenkään. Siihen kun lisätään + 50-150% Apple-maksu - joka on ominainen kaikille Apple-tuotteille - niin hinnaksi tulee vähintään 10 000€.

Voin jo kuvitella, millainen laitteesta tulee: 46" iMac, jota voi ohjata vain iPhonella. Ehkä laitteelle voi asentaa iPadin pelit, joten Appleetikot voivat kuvitella sen korvaavan konsolit (sillä luonnollisesti siinä olisi Applen omat liitännät, eivätkä konsolit olisi siis yhteensopivia).

Mutta ei hätää, sillä masiinasta Applen laatukriteerien mukaisesti löytyy kohtuullisilla tehoilla ja runsaalla optimoinnilla varustettu rauta, pyörittänee se kohtuulliset grafiikat sisältäviä peliä. Niitä tuottamaan puolestaan Apple voi valjastaa kuluttajansa, vetäen itse kuitenkin vähän välistä. Ja vaikka niitä ei vielä olekaan, voihan jo olemassa olevia tablet-pelejä mainostaa tämän tv-konsoli-hybridin(??) peleinä, jolloin sadat tuhannet yhteensopivat pelit saavat ihmset hylkäämään XBOXinsa ja Playstationinsa pelatakseen Applen premium -laitteella.

Muiden Applelaitteiden tapaan siinä lienee etukamera, joten sen mahdolliset pelit kilpailevat oletettavasti lähinnä Wiin kanssa. Tai sitten yksinäiset voivat ohduttaa itseään juttelemalla Sirin kanssa.

Unohtamatta Applen 1080p retina näyttöä, jossa ihmissilmä ei enää erota pikseleitä toisistaan - kunhan seisoo tarpeeksi kaukana.

Säästääkseni hiukan vastaamisen vaivaa, voinen paljastaa pienen salaisuuden: viestissä saattaa olla havaittavissa piirteitä, joita ei suositella sen liian vakavasti ottaville omenafaneille.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Hintavertailun suosituimmat

Tuoreimmat uutiset

Jäätyileekö Lumia 1020 tai 925? Korjaus tulossa seuraavassa päivityksessä Jäätyileekö Lumia 1020 tai 925? Korjaus tulossa seuraavassa päivityksessä (24.11.2014 20:01)
Windows Phonen päivittyminen 8.1-versioon oli erittäin tervetullut Lumia-käyttäjille. Uudistus toi paitsi uusia ominaisuuksia niin esimerkiksi erittäin odotetun akkupäivityksen, jonka myötä ....
Superedulliselle huippupuhelimelle tulossa jatkoa: Uusia huhuja OnePlus Onen seuraajasta Superedulliselle huippupuhelimelle tulossa jatkoa: Uusia huhuja OnePlus Onen seuraajasta (24.11.2014 17:16)
Tänä vuonna myyntiin tullut OnePlus One on hintansa puolesta tämän vuoden kiinnostavin Android-puhelin, mutta sen saatavuus on jäänyt kovin heikoksi. Puhelimen osto-oikeutta odottamaan jääneiden ....
2 kommenttia
Musiikkialbumit voivat myydä kultaa myös Spotifyssa Musiikkialbumit voivat myydä kultaa myös Spotifyssa (24.11.2014 16:44)
Musiikin kuuntelu muuttuu, joten musiikkipalkintojen jakoperusteidenkin täytyy muuttua. Suoratoisto aiotaankin ottaa jatkossa huomioon Musiikkituottajat ry:n myöntämien kulta- ja platinalevyjen ....
Samsungilta paha ohilyönti: Galaxy S5:n myynti jäi kauas tavoitteista Samsungilta paha ohilyönti: Galaxy S5:n myynti jäi kauas tavoitteista (24.11.2014 13:34)
Wall Street Journalin mukaan Samsung myi huhtikuun ja heinäkuun välissä suunnilleen 12 miljoonaa Galaxy S5 -puhelinta loppukäyttäjille asti. Keväällä Samsung kertoi toimittaneensa myyntikanaviin ....
20 kommenttia
Hardware.fi osto-opas: Työpöytä- ja pelinäytöt – marraskuu 2014 Hardware.fi osto-opas: Työpöytä- ja pelinäytöt – marraskuu 2014 (23.11.2014 23:15)
Mahtuuko pukinkonttiin iso ja kova paketti sopivalla tuumakoolla? Työpöytänäyttöjen osalta ollaan siirtymässä kovaa tahtia 4K-maailmaan, ja pelaajien silmiä helpotetaan uusilla G-Sync -näytöillä, ....

Uutisarkisto