*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

EU-komissio ryhtyy toimiin tekijänoikeuden tuomiseksi digitaaliselle aikakaudelle

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.12.2012 18:20 Kommentteja (9)

EU-komissio ryhtyy toimiin tekijänoikeuden tuomiseksi digitaaliselle aikakaudelle Eu-komissio on hyväksynyt aloitteen, jonka mukaan eurooppalaista tekijänoikeuslainsäädäntöä muokataan vastaamaan paremmin digitaalisen ajan haasteita ja mahdollisuuksia.
Komission mukaan digitaalinen talous on ollut merkittävä kasvun moottori viime vuosikymmenillä ja sen kasvun odotetaan jatkuvan edelleen huomattavasti muuta taloutta vahvempana. Komissio näkee EU:n laajuisten digitaalisten sisämarkkinoiden luomisen tärkeänä keinona kasvun edellytysten parantamisessa. Tavoitteena on helpottaa uuden sisällön ja uusien bisnesmallien syntymistä sekä tarjota sisällön kuluttajille entistä vaivattomampi pääsy laajoihin sisältöihin, mikä samalla vähentäisi laittoman sisällön levitystä.

Uusia puitteita yhteiseurooppalaiselle tekijänoikeuslainsäädännölle ryhdytään sorvaamaan heti ensi vuoden alussa. Projekti aloitetaan keskustelemalla nykyisen tilanteen ongelmista ja mahdollisista muutoksista eri osapuolten kanssa. Keskustelun pohjana on kiireellisimmäksi katsotut osa-alueet eli sisältöjen liikkuminen yli rajojen, käyttäjien luoma sisältö, datalouhinta, yksityisen kopioinnin hyvitysmaksut sekä pääsy audiovisuaalisessa muodossa olevaan kulttuuripääomaan.

Keskusteluiden tuloksia tarkastellaan joulukuussa 2013. Tavoitteena on, että markkinat löytäisivät omatoimisesti ratkaisuja ongelmiin, mutta komission mukaan myöskään lainsäädännölliset ratkaisut eivät ole poissuljettuja.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

15.12.2012 19:24

Enpä pidätä hengitystä. Tästä on puhuttu jo ennen tätä vuosituhatta.
Mutta edelleen eurooppalainen tekijänoikeuslainsäädäntö on ajalta ennen kuin keksittiin kivi.

25.12.2012 20:21

No ei tosiaan kannata hengitystä pidättää jos keskustellaan koko ensi vuosi, sitten sorvataan lakia seuraava vuosi ja luonnollisesti vielä oma lehmä ojassa oleva "perinteinen" viihdeteollisuus TO-järjestöineen vaatii varmaan muutaman vuoden siirtymäajan. Eli ehkä tossa 2020 voisi olla valmista ja silloin voi taas olla ihan uudet kujeet.

Lainaus:
Tavoitteena on, että markkinat löytäisivät omatoimisesti ratkaisuja ongelmiin, mutta komission mukaan myöskään lainsäädännölliset ratkaisut eivät ole poissuljettuja.

Olisivat löytäneet jo ajat sitten, mutta TO-järjestöt on parhaansa mukaan painaneet jarrua vuosien ajan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2012 @ 20:22

35.12.2012 20:38

Tämä voi myös tarkoittaaa että tekijänoikeusmaksu voi mennä samaan sähköverkkoonkytlketystä leivänpaahtimestakin. Se on selvää, että paremmaksi asiat eivät mene. To-mafia lobbaa kyllä asiat sille mallille.

45.12.2012 21:40

Lainaus:
Projekti aloitetaan keskustelemalla nykyisen tilanteen ongelmista ja mahdollisista muutoksista eri osapuolten kanssa
Veikkaan, että kuluttajat eivät kuulu noihin osapuoliin.

55.12.2012 22:18

jos TO-mafia pääsee liikaa tuoho sorkkiin niin ware-juna puksuttaa tiuhempaa tahtia vain...

65.12.2012 22:33

Lainaus:
-- pääsy audiovisuaalisessa muodossa olevana kulttuuripääomaan.

Sepäs olisi kultuurinen orgasmi, jos KAVAn ja YLEn ohjelma- ja äänitearkisto tulisivat kokonaisuudessaan nettilevitykseen. Tekijänoikeudethan tällä hetkellä ainoastaan pitävät huolen, että 100 vuoden ajalta oleva materiaali tulee olemaan arkistoissa seuraavat ∞ vuotta.

76.12.2012 1:03

"Projekti aloitetaan keskustelemalla nykyisen tilanteen ongelmista ja mahdollisista muutoksista eri osapuolten kanssa."

Harmi vain että kukaan joka edustaisi kuluttajan näkemystä ei ole mukana antamassa mielipiteitä.

86.12.2012 11:16

Lainaus:
Kukaan ei edusta kuluttajia
Mielestäni MEPit valitaan kansanäänestyksellä sinne parlamenttiin joka tästäkin asiasta lopulta päättää. Kyllähän siis kansalaisilla (kuluttajilla) on aika suuri mahti; jos ei päätökset miellytä niin edustajat vaihtoon!

96.12.2012 17:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:
Lainaus:
Kukaan ei edusta kuluttajia
Mielestäni MEPit valitaan kansanäänestyksellä sinne parlamenttiin joka tästäkin asiasta lopulta päättää. Kyllähän siis kansalaisilla (kuluttajilla) on aika suuri mahti; jos ei päätökset miellytä niin edustajat vaihtoon!
Irmaa 78v ei miellytä, äänestää varmasti piraattipuoluetta, HAHAH!

Edustajat vaihtuu vasta ~50 vuoden päästä jos silloinkaan, riippuu millä nopeudella nykyisin syntyvät piraatit kääntävät takkinsa, eli ei kannata pidättää hengitystä.

Koska mafia on mukana säätämässä niin lopputulos tulee olemaan se että lakeja kiristetään, rangaistuksia kovennetaan, valvonta otetaan käyttöön, välikädet syyllistetään välittämästään datasta, suoja-aikoja pidennetään ja kuluttaja häviää taas kerran.

Myönnytyksenä tästä mafia antaa parille poliitikolle ruskean kirjekuoren huoltoaseman pöydän alla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään	Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään (27.10.2016 20:18)
Applella on parhaillaan käynnissä lehdistötilaisuus, josta odotetaan uusia Mac-malleja. Yhtiö kuitenkin aloitti kertomalla uutisia iPhonesta. Odotetusti Applen asiakkaat ovat ottaneet iPhone ....
PlayStationille esiteltiin kaksi Pro-pelaajien ohjainta PlayStationille esiteltiin kaksi Pro-pelaajien ohjainta (27.10.2016 20:01)
Sonyn virallinen PlayStation Europe -blogi on esitellyt kahta uutta pleikkariohjainta, jotka on suunnattu tosimielellä pelaamiseen suhtautuville PS4-pelaajille. Niin kutsutut pro-ohjaimet tarjoavat ....
Apple valmistautuu aloittamaan myynnin tänään julkistettaville laitteille heti tapahtuman jälkeen? Apple valmistautuu aloittamaan myynnin tänään julkistettaville laitteille heti tapahtuman jälkeen? (27.10.2016 19:39)
Applelta odotetaan tänään uusia laitteita yhtiön vanhimpaan tuotekategoriaan. Uudet iMacit ja MacBookit esitellään kansalle Suomen aikaan kahdeksalta illalla alkavassa lehdistötilaisuudessa. ....
Apple esittelee uusia tuotteita – Seuraa tilaisuutta suorana Apple esittelee uusia tuotteita – Seuraa tilaisuutta suorana (27.10.2016 19:34)
Applen tämän vuoden syksyn toinen lehdistötilaisuus on käynnistymässä hetken kuluttua. Suomen aikaa kello 20.00 alkavan tapahtuman julkistuksia voi seurata suorana Applen tarjoaman verkkolähetyksen kautta. ....
Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä (27.10.2016 19:18)
Microsoftin eilisestä julkistustilaisuudesta jäi päälimmäisenä käteen tietysti uusi Surface Studio, Surface Bookin kakkosversio sekä muutamat oheislaitteet. Välissä kuitenkin kuultiin myös softapainotteisia ....

Uutisarkisto