*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi piratismilaki ei saanut japanilaisia ostamaan musiikkia

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 13.11.2012 19:01 Kommentteja (5)

Uusi piratismilaki ei saanut japanilaisia ostamaan musiikkia Rocket News 24 kertoo japanilaiseen uutislähteeseen viitaten selvityksestä, jonka mukaan kuukausi tekijänoikeussuojatun musiikin lataamisen kriminalisoinnin jälkeen japanilaiset ovat vähemmän kiinnostuneita musiikista maksamisesta kuin koskaan aiemmin.
Lokakuun alussa tekijänoikeussuojatun musiikin lataaminen muuttui Japanissa laittomaksi maksimissaan kahden vuoden vankilarangaistuksen ja 2 miljoonan jenin (noin 25 000 dollarin) sakon uhalla. Laki tuli voimaan japanilaisen musiikkiteollisuuden raportoitua yhä jatkuvia tappioita. Analyysien mukaan maailman toisiksi suurimman musiikkiteollisuuden tuottamista musiikkikappaleista vain yksi kymmenestä oli ladattu laillisesti.

Kuukausi lain voimaantulon jälkeen tehty japanilaisten musiikkiin käytettäviä rahasummia tutkinut tutkimus osoitti, että kuukausitasolla kokonaan ilman musiikkiostoja eli 68 prosenttia vastanneista, joka oli suurin määrä lähes kymmeneen vuoteen. Tutkimuksessa kysyttiin japanilaisilta kuluttajilta, kuinka paljon he käyttävät rahaa kuukaudessa musiikin ostamiseen.

Suurimpana ongelmana japanilaiset kuluttajat pitivät musiikkikappaleiden ja -albumien korkeita hintoja.

Tägit: MP3 piratismi
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

114.11.2012 0:25

Siinä se nyt nähtiin.
Ei kyllästyneet markkinat enää vedä.
Itse olen sitä mieltä, että laadukkaasta tuotteesta olen valmis maksamaan, ja netin kautta voin testata onko tuote hintansa arvoinen.
Enkä ostele mitään jonkun iltapäivä-lehden uutisen perusteella.
Musiikki ja show-touhu ovat erikseen.


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

214.11.2012 10:53

Näin se on, kun jollakin taholla monopolioikeus johonkin tuoteryhmään niin hinnat kohoavat järkyttäviin mittoihin. Jos oikeuksien omistajat saisivat päättää niin jokainen maksaisivat makssaa pennoset jopa radion kuntelusta online veloituksena.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

314.11.2012 14:21

Japanissa yhden cd-levyn hinta missä pari biisiä hinta liikkuu 20 euron tietämillä uutuudella. DVD:t 40e ja uudet blurayt 60-80e tietämillä.

Miksiköhän ei mene kaupaksi?

414.11.2012 14:47

Huh! Ja kellehän rahat menevät, vai vieläkö myös artisti maksaa..
No, Roope Ankan tyylisiä taitaa olla joka puolella...:D


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

514.11.2012 18:13

Jos pitäisi lähteä arvioimaan, niin maan sisäinen kauppa käy juuri sitä omaa tahtiaan ilman piratismiakin. Otakut kun tuntuvat välillä ostavan huomattavia määriäkin niitä tuotteita. Lähinnä ulkolaiset piratisoivat heidän tuotoksiaan, koska niitä ei meinaa saada muualta, joko oikeaan ainaan tai heidän mielestään oikeaan hintaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
3 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto