*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia osti 3D-kartoistaan tunnetun Earthminen ja uudisti karttapalveluaan

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 13.11.2012 20:19 Kommentteja (3)

Nokia osti 3D-kartoistaan tunnetun Earthminen ja uudisti karttapalveluaan Nokia on tänään San Franciscossa pitämässään tilaisuudessa esitellyt uuden Here-karttapalvelunsa, joka kerää muun muassa tietoa suoraan käyttäjien karttoihin tekemistä merkinnöistä. Stephen Elop sanoi puheenvuorossaan karttojen olevan tulevaisuudessa yhä tärkeämpi osa Nokian liiketoimintaa. Asiasta uutisoi muun muassa All Things D -sivusto.
Here-brändäyksen myötä Nokia pyrkii luomaan pilvipohjaisen karttapalvelun, jonka kartat ovat henkilökohtaisempia kuin aiemmin, kirjoittaa ZDNet. Käyttäjät pystyvät tallentemaan palveluun omia suosikkipaikkojaan, minkä lisäksi karttoihin pystyy tekemään merkintöjä vaikkapa niissä olevista puutteista niin kutsutun Map Creatorin avulla. Nokia pystyy käyttämään näitä merkintöjä hyödykseen tehdessään karttoihin korjauksia. Map Creator on beta-vaiheessa, eikä toistaiseksi toimi Suomen kartoilla.Nokian karttayksikön johtaja Michael Halbherr kertoi yhtiön ostaneen myös 3D-karttoja tuottavan Earthminen, jonka kuvien ja tekniikoiden avulla Halbherr uskoo yhtiön pystyvän nostamaan katukuvauksen uudelle tasolle. Uusien tekniikoiden kehittäminen karttojen päivittämiseen onkin tarpeen, sillä Halbherr kertoi Nokian tekevän karttoihinsa jopa 2,7 miljoonaa muutosta päivittäin.

Uudistetun karttapalvelun yksi tavoite onkin lisätä 3D-karttojen määrää ja paljon paikkoja, josta kolmiulotteista kuvaa on tarjolla. Kolmiulotteiset kuvat tuovat Nokian karttoihin Googlen StreetViewia muistuttavia ominaisuuksia. Osittain pilvessä sijaitseva palvelu mahdollistaa nopeamman kolmiulotteisen renderöinnin ja pienemmät kaistavaatimukset kuin perinteiset ratkaisut.Here on jo käynnistetty ja se löytyy osoitteesta here.net. Palvelu tulee Nokian mukaan olemaan tulevaisuudessa saatavilla useilla alustoilla, mikä tarkoittanee sitä, että ainakin Windows Phone -käyttäjät pääsevät ehkä piankin nauttimaan uudistetusta karttakokemuksesta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

113.11.2012 23:19
Jopeee
Vahvistamaton

Upeita karttoja! 3D kartta helsingistä näyttää kerrassaan mahtalvalta!

213.11.2012 23:33

Nokialla saattoi olla tarvetta karttapalvelunsa nimen "neutralisointiin" (eli poistamaan Nokia viite siitä), mutta uusi nimi on jotenkin ihmeellinen.
Ilman englanninkielistä merkitystää Here on aika voimaton sana ja epäselvä lausua. Eikö nimeksi olisi kelvannut joku muu navigointiin liittyvä sana?
Yksi mielenkiintoinen asia on sekin, että Nokian kartat tulevat myös Mozilla OS:lle. Saakohan Jolla myös Nokian kartat käyttöönsä?

314.11.2012 15:46

Hienot on nuo kartat ja 3D-kuvat. Hyvin nousee nuo talot esiin kadusta. Toimii tuo karttapalvelu Google Mapsia paremmin. Lisäksi rullailee todella sulavasti ja toimii nopeasti. Ei Google Maps pysty samaan. Nokialla kyllä osataan tehdä karttapalveluita.

Nimi on tosiaan kieltämättä kovin lattea. Joku toinen karttoihin/navigointiin liittyvä termi olisi ollut parempi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.11.2012 @ 15:53

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
7 kommenttia
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
3 kommenttia

Uutisarkisto