*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Raportti: BitTorrent-liikenne vähenee kun Netflixin osuus liikenteestä kasvaa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 8.11.2012 14:02 Kommentteja (7)

Raportti: BitTorrent-liikenne vähenee kun Netflixin osuus liikenteestä kasvaa Laillisia helppokäyttöisiä palveluita on usein tarjottu ratkaisuksi piratismin kitkemiseksi netistä. Uuden raportin mukaan Video on Demand -palveluiden käyttö vaikuttaisi tosiaan vähentävän esimerkiksi elokuvien laittomia verkkolatauksia.
Sandvine-yhtiön raportti paljastaa, että Yhdysvalloissa kuukausimaksuun perustuvan videopalvelu Netflixin osuus kaikesta liikenteestä on jopa 33 prosenttia. Netflix on tällä hetkellä varteenotettavin vaihtoehto laittomalle lataukselle. Yhdysvalloissa on tarjolla myös muita VOD-palveluita (Amazon, Hulu), joiden osuudet jäävät yhteensä runsaan kolmen prosentin tietämille.

Netflixin osuuden noustessa BitTorrent-protokollaa käyttävien sovellusten osuus liikenteestä on jatkanut laskuaan. Yhdysvalloissa sen osuus on enää 12 prosenttia kokonaismääristä kun taas Euroopassa, jossa vastaavan suositun palvelun läpimurto on vielä tapahtumatta, BitTorrent-liikenne muodostaa 16 prosentin potin huippuaikojen liikenteestä.

Tyynenmeren puoleisessa Aasiassa Video on Demand -palveluiden käyttö on vielä Eurooppaakin vähäisempää ja myös BitTorrentin osuus liikenteestä on 36 prosenttia.

Vaikka BitTorrent-liikenteen määrä kertoo osaltaan myös laittoman latauksen yleisyydestä, kaikkea sen tuottamaa P2P-liikennettä ei voida niputtaa laittomaan kategoriaan. Useat pelijakelijat hyödyntävät BitTorrent-tekniikkaa esimerkiksi isokokoisten päivitystiedostojen jakelussa.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

18.11.2012 16:57

Lainaus:
Uuden raportin mukaan Video on Demand -palveluiden käyttö vaikuttaisi tosiaan vähentävän esimerkiksi elokuvien laittomia verkkolatauksia.
Hätäinen johtopäätös, BitTorrentia kun käytetään paljon myös täysin laillisiin käyttötarkoituksiin, aina lähtien World of Warcraftin päivityksistä. Itse raportti ei erittele millään lailla onko tuo BitTorrent - liikenne kyseessä piraatteja vai ei.

28.11.2012 18:15

Eiköhän ole selvää että suurin osa torrent liikenteestä koskee nimenomaan laittomia latauksia. Tämä johtuu lataajien valtavasta määrästä ja siitä että yksittäiset leffat ovat toisinaan yli 4GB kokoisia.

Kyllä tuon itsekkin huomaa, kuinka netflix on vähentänyt koko tietokoneen käyttöä (netflix löytyy siis tv:stä ja puhelimesta)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2012 @ 10:11

Pelikone: Super Flower 2000B-BK Full Tower / Z77X-UD3H / i7-3770K @4.8GHz / Asus DCII GTX 780 / Ripjaws 8GB @1866MHz / Samsung 830 256GB SSD / XFX 650W / Antec H2O 1220 / Windows 7 || 3DMark11 = X5331 || GigaWorks T40II & Siberia V2 / MX518 & 6Gv2 / Dell U2412M

HTPC: Cooltek U3 / F2A88XM-D3H / A6-5400K / TG Vulcan 2400MHz / Samsung 830 128GB SSD / Super Flower 450W modular

38.11.2012 19:03
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ric_91:
Eiköhän ole selvää että suurin osa torrent liikenteestä koskee nimenomaan laittomia latauksia. Tämä johtuu lataajien valtavasta määrästä ja siitä että yksittäiset leffat ovat toisinaan yli 4Gb kokoisia.

En lataile netistä elokuvia, mutta netflixiä kyllä katson. Kuitenkin pitää kommentoida että tuo 500Mt yhtä elokuvaa kohden kuulostaa aivan liian vähältä. Onhan tuossa kommentissa sana "yli", mutta kuitenkin.

48.11.2012 21:24

Meillä katsotaan vain 720p.mkv ja leffat on lähes poikkeuksetta yli 4GB, ja koska uutuudet tulee torrentteihin ennen flixiä ei muutosta, mutta jenkki flixistä löytyi monta leffaa ja sarjaa jotka meni katselujonoon joten torrent liikenne pysyy samana ja flixi liikenne kasvaa huomattavasti.

59.11.2012 8:23
spam
Vahvistamaton

Tuo 4GB kuulostaa jo oikeammalta kuin aikaisemman kommentoijan mainitsema 4Gb.

69.11.2012 10:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kyläseppä:
Tuo 4GB kuulostaa jo oikeammalta kuin aikaisemman kommentoijan mainitsema 4Gb.

No voi lol sentäs, eiköhän se ollut selvää että tarkoitin 4GB ei sitä joka typosta tarvii kirjoittaa 10 replyä.. Ihan kuin kukaan käyttäisi tiedostokoista lukuarvona gigabiteä (Gb), aina joko MB tai GB kun puhutaan ko. otsikon asioista..

79.11.2012 17:08

Lainaus:
BitTorrent-liikenne vähenee kun Netflixin osuus liikenteestä kasvaa
Johtunee siitä, ettei kaista riitä molempiin saamaanaikaan ja operaattori priorisoi...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung esittelee uutta näyttöteknologiaa CES-messuilla – Sony esitteli sitä jo vuonna 2012 Samsung esittelee uutta näyttöteknologiaa CES-messuilla – Sony esitteli sitä jo vuonna 2012 (24.11.2017 14:30)
Mikro-LED-tekniikasta on povattu tulevan uusi ja mullistava näyttöteknologia, mutta toistaiseksi tuotantoprosessia ei olla saatu niin toimivaksi, että sitä voitaisiin käyttää esimerkiksi älypuhelimien ....
Tällä listalla vältyt ostamasta huonoja tuotteita Tällä listalla vältyt ostamasta huonoja tuotteita (24.11.2017 12:49)
Tänään vietetään hyvin ristiriitaista päivää. Kaupat ympäri Suomen huutavat mainoksissaan ja verkkosivuillaan tarjousten muodossa "osta, osta, osta", mutta samaan aikaan tänään vietetään "Älä ....
Android Oreo valmistumassa Galaxy S8:lle – Kolmas beta jakeluun Android Oreo valmistumassa Galaxy S8:lle – Kolmas beta jakeluun (24.11.2017 12:20)
Galaxy S8:n Oreo-päivitys on hiljalleen valmistumassa, sillä Samsung on laittanut testaajille jakoon kolmannen beta-version eilen. Google sai Android Oreon valmiiksi aiemmin tänä syksynä ja ....
Galaxy S9:stä tulossa ennätyksellinen – Kehykset viilattu minimiin Galaxy S9:stä tulossa ennätyksellinen – Kehykset viilattu minimiin (24.11.2017 12:09)
Vähän aika sitten tuli ilmi, että Samsungin Galaxy S9 -älypuhelin saatetaan esitellä jo tammikuussa CES-messuilla. Tavanomaisesti puhelin on paljastettu yleisölle helmi-maaliskuussa MWC-messujen aikaan. ....
Apple tutkii teknologiaa itsestään ajavaan autoon – Tekoäly tunnistaa jalankulkijan Apple tutkii teknologiaa itsestään ajavaan autoon – Tekoäly tunnistaa jalankulkijan (23.11.2017 18:49)
Applen tiedetään kehittävän jonkinlaista itsestään ajaviin autoihin soveltuvaa tuotetta tai teknologia-alustaa, mutta yhtiön strategiasta ei ole sen parempaa käsitystä. Uusi tieteellinen julkaisu ....

Uutisarkisto