*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Mozilla: Microsoftin tekninen virhe vei jopa yhdeksän miljoonaa Firefox-latausta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.11.2012 17:50 Kommentteja (5)

Mozilla: Microsoftin tekninen virhe vei jopa yhdeksän miljoonaa Firefox-latausta Microsoftin tekninen virhe maksoi Firefox-selaimelle kuudesta yhdeksään miljoonaa latausta, väittää selainta kehittävän Mozilla-säätiön edustaja Harvey Anderson blogissaan. Teknisen virheen vuoksi noin 10 prosenttia Euroopassa myydyistä Windows-koneista ei esittänyt käyttäjälle EU:n määräämää selainvalintaikkunaa.
Valintaikkunaa ei näytetty osassa koneista yhteensä 18 kuukauden aikana. Mozillan edustajan mukaan ennen ongelman korjaamista Firefox-selainta ladattiin 63 prosenttia vähemmän kuin aiemmin eli 20 000 kertaa päivässä. Kun Microsoft korjasi selainvalintaikkunan, Mozillan mukaan latausmäärät kasvoivat 150 prosentilla aina 50 000 lataukseen päivässä.

Mozillan arvion mukaan valintaikkunan puuttumisen vuoksi selainta ladattiin kuudesta yhdeksään miljoonaa kertaa vähemmän kuin sitä muutoin olisi ladattu.

Betanews huomauttaa, että kaikkea syytä Firefoxin latausmäärien vähenemisestä ei voida laittaa Microsoftin teknisen virheen piikkiin, sillä Firefoxin osuus selainmarkkinoista jatkoi kutistumistaan myös sen jälkeen, kun Microsoft oli korjannut ongelman.

Euroopan unionin kilpailuviranomaiset määräsivät vuonna 2009 Microsoftin esittämään uuden Windows-koneen ostajalle valintaikkunan, jossa selaimeksi tarjotaan myös muita vaihtoehtoja kuin Windows-järjestelmän mukana toimitettavaa Internet Explorer -selainta.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

14.11.2012 18:22

Firefox on kyllä turvallisin, nopein ja luotettavin selain. Toivottavasti ei tule ongelmia kun rahoitus on seuraavan kerran vaakalaudalla, olisi surullista jos ainoa oikeasti avoin ja ison tahon vakoilua sisältämätön selain lopetettaisiin.

24.11.2012 19:34

Jos tuotetta ei saa myytyä asiakkaille niin mennäänkö itkemään medialle, että kilpailija ei huomioinut pienempää? Todella ala.arvoista mozillalta syytellä mikkisoftaa.

34.11.2012 22:35

Kyllähän Mikrosiftissa on osasyy mutta. Enemmän voi syyttää markkinointia ja tuotekehitystä. Aikaisemmin firefos oli kevyt ja toimiva selain. Nykyään selain on erittäin raskas ja buginen verrattuna entiseen. Toinen syy on markkinointi. Googlen Chrome kasvattaa suosiotaan juuri erittäin hyvän markkinoinnin takia. Lähes jokainen suosittu ilmaisohjelma tyrkyttää googlen Chromea samalla kun ohjema asennetaan. Tämä tuottaa erittäin hyvää tulosta vaikka joillekkin (kuten minulle) erittäin suurta ärsytystä. Onneksi sentään waterfox toimii kohtuullisen hyvin.

45.11.2012 4:44

Uutinen kyllä kertoo ihan hyvin, miten uudet käyttäjät valitsevat Windows 8:ssa selaimensa. Tietotekniikasta paljon tietäviä käyttäjiä, kun on kuitenkin rajallinen määrä.

Käyttäisin varmaan firefoxia, jos Chrome ei olisi omassa käytössä pareampi. Jostain syystä flashi (lue youtube ja videostriimit) toimii huonommin koneisiini asentamassa foxeissa. Nämä sisältävät ubuntun ja win 7 pro kertaa kaksi. Lisäksi Chrome ei ole vielä ainakaan kaatuillut pääkäytössä olevalla pöytäkoneella. Ennen Chromea kyllä oli ykkösvalinta.

55.11.2012 17:40

Frostrose:
jos Adblock Plus on asennettu Firefoxiin, se jostakin syystä heikentää Flashien toimintaa. Kannattaa testailla ilman, tai ainakin lisätä Youtube sun muut ABP:n poikkeuslistalle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin (2.12.2016 13:01)
PC-pelikehittäjät ovat viime aikoina laajentuneet mobiilipelimarkkinoille ostamalla sektorilla jo markkinaosuuksia kahmineita yrityksiä. Esimerkiksi Activision Blizzard osti Candy Crush -pelejä ....
Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen (2.12.2016 12:26)
Huawei aikoo päivittää ensi vuoden alussa kaikkiaan kuusi puhelinmallia Android 7.0 Nougatiin. Näin kertovat HDBlog.it- ja Android Central -sivustot, jotka eivät kuitenkaan paljasta tietojensa lähdettä. ....
Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een (2.12.2016 11:16)
Steamin marraskuisten tilastotietojen mukaan lähes puolet pelaajista on siirtynyt Windows 10:een. Satunnaisotantaan perustuvien lukemien mukaan 48,37 prosenttia PC-pelaajista käyttää 64-bittistä ....
2 kommenttia
Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä (2.12.2016 10:53)
Vielä pari vuotta sitten Internet of Things oli hyvin epämääräinen käsite, jota käytettiin lähes kaikissa pöhinäpuheissa, mutta kukaan ei oikein tuntunut käsittävän mitä se käytännössä oikein ....
Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit (2.12.2016 10:32)
Taiwanilainen mobiilipiirikehittäjä MediaTek on esitellyt kaksi uutta suorituskykyisiin älypuhelimiin suunnattua järjestelmäpiiriä. Helio X23 ja Helio X27 ovat muun Helio X20 -malliston mukaisesti ....

Uutisarkisto