*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Mozilla: Microsoftin tekninen virhe vei jopa yhdeksän miljoonaa Firefox-latausta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.11.2012 17:50 Kommentteja (5)

Mozilla: Microsoftin tekninen virhe vei jopa yhdeksän miljoonaa Firefox-latausta Microsoftin tekninen virhe maksoi Firefox-selaimelle kuudesta yhdeksään miljoonaa latausta, väittää selainta kehittävän Mozilla-säätiön edustaja Harvey Anderson blogissaan. Teknisen virheen vuoksi noin 10 prosenttia Euroopassa myydyistä Windows-koneista ei esittänyt käyttäjälle EU:n määräämää selainvalintaikkunaa.
Valintaikkunaa ei näytetty osassa koneista yhteensä 18 kuukauden aikana. Mozillan edustajan mukaan ennen ongelman korjaamista Firefox-selainta ladattiin 63 prosenttia vähemmän kuin aiemmin eli 20 000 kertaa päivässä. Kun Microsoft korjasi selainvalintaikkunan, Mozillan mukaan latausmäärät kasvoivat 150 prosentilla aina 50 000 lataukseen päivässä.

Mozillan arvion mukaan valintaikkunan puuttumisen vuoksi selainta ladattiin kuudesta yhdeksään miljoonaa kertaa vähemmän kuin sitä muutoin olisi ladattu.

Betanews huomauttaa, että kaikkea syytä Firefoxin latausmäärien vähenemisestä ei voida laittaa Microsoftin teknisen virheen piikkiin, sillä Firefoxin osuus selainmarkkinoista jatkoi kutistumistaan myös sen jälkeen, kun Microsoft oli korjannut ongelman.

Euroopan unionin kilpailuviranomaiset määräsivät vuonna 2009 Microsoftin esittämään uuden Windows-koneen ostajalle valintaikkunan, jossa selaimeksi tarjotaan myös muita vaihtoehtoja kuin Windows-järjestelmän mukana toimitettavaa Internet Explorer -selainta.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

14.11.2012 18:22

Firefox on kyllä turvallisin, nopein ja luotettavin selain. Toivottavasti ei tule ongelmia kun rahoitus on seuraavan kerran vaakalaudalla, olisi surullista jos ainoa oikeasti avoin ja ison tahon vakoilua sisältämätön selain lopetettaisiin.

24.11.2012 19:34

Jos tuotetta ei saa myytyä asiakkaille niin mennäänkö itkemään medialle, että kilpailija ei huomioinut pienempää? Todella ala.arvoista mozillalta syytellä mikkisoftaa.

34.11.2012 22:35

Kyllähän Mikrosiftissa on osasyy mutta. Enemmän voi syyttää markkinointia ja tuotekehitystä. Aikaisemmin firefos oli kevyt ja toimiva selain. Nykyään selain on erittäin raskas ja buginen verrattuna entiseen. Toinen syy on markkinointi. Googlen Chrome kasvattaa suosiotaan juuri erittäin hyvän markkinoinnin takia. Lähes jokainen suosittu ilmaisohjelma tyrkyttää googlen Chromea samalla kun ohjema asennetaan. Tämä tuottaa erittäin hyvää tulosta vaikka joillekkin (kuten minulle) erittäin suurta ärsytystä. Onneksi sentään waterfox toimii kohtuullisen hyvin.

45.11.2012 4:44

Uutinen kyllä kertoo ihan hyvin, miten uudet käyttäjät valitsevat Windows 8:ssa selaimensa. Tietotekniikasta paljon tietäviä käyttäjiä, kun on kuitenkin rajallinen määrä.

Käyttäisin varmaan firefoxia, jos Chrome ei olisi omassa käytössä pareampi. Jostain syystä flashi (lue youtube ja videostriimit) toimii huonommin koneisiini asentamassa foxeissa. Nämä sisältävät ubuntun ja win 7 pro kertaa kaksi. Lisäksi Chrome ei ole vielä ainakaan kaatuillut pääkäytössä olevalla pöytäkoneella. Ennen Chromea kyllä oli ykkösvalinta.

55.11.2012 17:40

Frostrose:
jos Adblock Plus on asennettu Firefoxiin, se jostakin syystä heikentää Flashien toimintaa. Kannattaa testailla ilman, tai ainakin lisätä Youtube sun muut ABP:n poikkeuslistalle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflixille tulossa uusi Marvel-sarja – traileri julkaistiin Netflixille tulossa uusi Marvel-sarja – traileri julkaistiin (21.9.2017 21:43)
Netflix julkaisi trailerin tulevasta The Punisher -sarjasta. Frank Castlea eli Punisheria esittää Jon Bernthal (mm. The Walking Dead, The Wolf of Wall Street ja Sicario). Hahmosta saatiin ....
Ensi kuun Netflix-tarjonnassa: Stranger Things 2 ja komediaa Ben Stilleriltä ja Adam Sandleriltä Ensi kuun Netflix-tarjonnassa: Stranger Things 2 ja komediaa Ben Stilleriltä ja Adam Sandleriltä (21.9.2017 19:16)
Kuten tavallista, niin ensi kuussakin Netflixiin saapuu jälleen maittavasti yhtiön omaa tuotantoa. Tähän lukeutuu niin elokuvia, standup-esiintymisiä kuin tietysti sarjojakin. Kenties odotetuin ....
Huaweilta tulossa ensimmäinen reunuksettomalla näytöllä varustettu älypuhelin, kuva vuoti Huaweilta tulossa ensimmäinen "reunuksettomalla" näytöllä varustettu älypuhelin, kuva vuoti (21.9.2017 18:17)
Huaweilta odotetaan muutaman viikon päästä uutta Mate-sarjan huippupuhelinta, mutta yhtiöllä saattaa olla pian tarjolla myös uusi, tämän vuoden trendinäytöllä varustettu malli. Mate 10:n ....
1 kommentti
Uudesta Apple Watchista löytyi jo bugi – Ei suostu liittymään LTE-verkkoon Uudesta Apple Watchista löytyi jo bugi – Ei suostu liittymään LTE-verkkoon (21.9.2017 11:54)
Applen reilu viikko sitten esittelemä kolmannen sukupolven Apple Watch -älykello on saapunut yhdysvaltalaisten medioiden arvosteltavaksi ja uudeste LTE-yhteyksillä varustetusta mallista löytyi ....
1 kommentti
Minecraftille iso päivitys – Better Together on nyt saatavilla Minecraftille iso päivitys – Better Together on nyt saatavilla (21.9.2017 10:48)
Microsoft on ottanut käyttöön Minecraftille kehitetyn Better Together -päivityksen, joka parantaa eri alustoille tuotettujen peliversioiden yhteistoimintaa. Pelin yhtenäistämisen lisäksi Microsoft ....

Uutisarkisto