*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Der Spiegel: Piraattipuolue tuottanut pettymyksen äänestäjille Saksassa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 27.10.2012 12:08 Kommentteja (14)

Der Spiegel: Piraattipuolue tuottanut pettymyksen äänestäjille Saksassa Saksan piraattipuolue on menettämässä viime vuosina saavuttamaansa hohtoa äänestäjien silmissä, kertoo saksalainen sanomalehti Der Spiegel. Lehden mukaan syynä on puolueen hajanainen tila ja puolueen todellisten saavutusten ja poliittisten aloitteiden niukkuus. Piraattipuolueen johtohahmot ovat lisäksi näkyneet julkisuudessa lähinnä muiden kuin poliittisten ansioidensa avulla.
Saksan piraattipuolue koki viime vuoden osavaltiovaaleissa oman "jytkynsä", kun puolue tuntui tarjoavan vaihtoehtoa perinteiselle takahuonepolitikoinnille ja epäluotettaviksi koetuille vanhoille puolueille. Puolue sai edustajiaan esimerkiksi Berliinin osavaltioparlamenttiin sekä Saksan isoimman osavaltion North Rhine-Westphalian parlamenttiin, mutta vielä tällä hetkellä puolueella ei ole edustajia liittovaltion parlamentissa.

Der Spiegelin mukaan puolueen johtohahmojen esiintyminen julkisuudessa on liittynyt usein muuhun kuin poliittisiin sisältöihin. Esimerkiksi puolueen poliittisiin johtajiin kuuluva Johannes Ponader esiintyi äskettäin tv-ohjelmassa, jossa puoluepomo kertoi avoimesti henkilökohtaisesta elämästään sekä polyamoristisista suhteistaan. Ponader on myös elänyt pitkään työttömyystuella ja pyytänyt puolueen kannattajilta lahjoituksia palkkansa maksuun, sillä hänen asemansa puolueessa perustuu vapaaehtoistyöhön. Piraattipuolueen muu johto on pyytänyt Ponaderia vähentämään julkista kommentointia.

Toinen keskustelua herättänyt piraatti-poliitikko on puolueen nuoreksi lupaukseksi kuvailtu Julia Schramm, joka nousi otsikoihin myytyään kirjansa oikeudet kustantajalle, joka puolestaan ryhtyi jahtaamaan kirjaa luvatta netissä levittäneitä.

Sanomalehti listaa puolueen ongelmiksi myös huonon julkisten suhteiden hallinnan ja kyvyttömyyden kertoa äänestäjille puolueen todellisista tavoitteista. Lisäksi yksilönvapauksiin keskittyvässä puolueessa on ollut ongelmia saada aikaan todellista yhteistyötä edes puolueen sisällä.

Julkisuusongelmien lisäksi puolueen todelliset saavutukset politiikan alalla ovat jääneet laihoiksi. Yhdeksi saavutukseksi listataan muun muassa Orangina-limsan tarjoilun aloittaminen Saarlandin parlamenttitalon ravintolassa. Limsatarjoilu ei kuitenkaan todellisuudessa ole ainut saavutus, vaan piraatit ovat muun muassa tuulettaneet poliittisia käytäntöjä ryhtymällä streamaamaan puolueen kokouksia suorana nettiin.

Suomessa piraattipuolue on jäänyt pienemmäksi tekijäksi kuin sen synnyinmaassa Ruotsissa tai Saksassa, jossa puolue on ainakin hetkellisesti saavuttanut merkittävämmän aseman.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

127.10.2012 12:28

Tänäpäivänä on vain isompia huolia poliittisella kentällä. Eriasia oli ennen 2008 kun talouskupla ei ollut vielä puhjennut. Suomen piraattipuolue näyttää lähinnä nörttijoukolta, joka ajaa vain yhtä asiaa pää pensaassa tiedostamatta tosiasiota jotka oikeasti huolestuttaa ihmisiä. Se on vain niin että niin kauan kuin leipä uhataan viedä äänestäjän pöydästä, jotkut tietoyhteiskunnan huolet on yksi kissan maku.

227.10.2012 12:52

Kovasti sitä nyt vielä viimeisenä päivänä käydään vaalikampanjaa. Ilmeisesti Piraattipuoluetta pelätään :).

327.10.2012 13:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coosoorlog:
Kovasti sitä nyt vielä viimeisenä päivänä käydään vaalikampanjaa. Ilmeisesti Piraattipuoluetta pelätään :).
Der Spiegelin toimitusta varmaan kiinnostaa ihan hirveästi jonkun pohjoisen periferian kunnallisvaalit.

Suomessa piraateilla on muutenkin alle prosentin kannatus, joten heitä kannattaa pelätä yhtä paljon kuin senioripuoluetta tai Ahvenanmaan edustajaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.10.2012 @ 13:26

427.10.2012 13:35

Julia Schramm ainakin kuuluisi johonkin toiseen puolueeseen.

527.10.2012 16:27

Haistan tarkoitushakuisuuden julkaista tällainen uutinen juuri ennen vaaleja. En tarkoita Der Spiegelin puolelta vaan täältä kotimaastamme, että nostetaan sopivasti tällainen esiin hankaloittamaan Piraattipuolueen menestystä. Olemme todellinen uhka valtaapitäville, se on näissä vaaleissä nähty. Esimerkiksi julisteitamme on ainakin Joensuussa tuhottu varmaan saman verran kuin muiden puolueiden yhteensä (olen nähnyt yhden tuhotun Vasemmistoliiton julisteen,siinä kaikki, meidän julisteita parisenkymmentä laitettu uusiksi). Lisäksi media julkaisee juuri tämän kaltaisia, täysin merkityksettömiä, mutta silti kansaan vaikuttavia juttuja sopivaan aikaan.

627.10.2012 18:45

Omassa kaupungissa 3 piraattiehdokasta yli 70k kaupunki, ei vakuuta ja profiilit oli kuin persuilla, perus juntteja, ei kiinnostanut, plus olin jo ehtinyt äänestää itseäni ;) mutta kannatan kyllä puoluetta salaa!

727.10.2012 20:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Haistan tarkoitushakuisuuden julkaista tällainen uutinen juuri ennen vaaleja. En tarkoita Der Spiegelin puolelta vaan täältä kotimaastamme, että nostetaan sopivasti tällainen esiin hankaloittamaan Piraattipuolueen menestystä...
Der Spiegel julkaisi jutun 25. päivä, olisiko Afterdawnin pitänyt odottaa vaalien yli ennen kuin se saa julkaista jutun sivuillaan? Vai eikö Afterdawn saa ylipäänsä julkaista mitään uutista, missä piraattipuolueeseen suhtaudutaan yhtään kriittisemmin?

Afterdawn on uutisoinut piraattipuolueeseen liittyviä käänteitä niin Suomesta kuin ulkomailtakin aika aktiivisesti. Eikös se olisi ennakkosensuuria olla julkaisematta juttua tavalliseen tapaan vain koska vaalit ovat tulossa? Ja mitäs arvon piraatit tykkäävätkään ennakkosensuurista?

Piraattipuolue vastustaa voimakkaasti kaikkia pyrkimyksiä rajoittaa sananvapautta.


Niin, mutta sehän koskeekin vain tilanteita, joissa sananvapaus on oman edun mukaista...

827.10.2012 22:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
[
Der Spiegel julkaisi jutun 25. päivä, olisiko Afterdawnin pitänyt odottaa vaalien yli ennen kuin se saa julkaista jutun sivuillaan? Vai eikö Afterdawn saa ylipäänsä julkaista mitään uutista, missä piraattipuolueeseen suhtaudutaan yhtään kriittisemmin?
niin, tokihan afterdawn välittää kaikista spiegelin piratenpartei-jutut meille tänne suomeen?

927.10.2012 23:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coosoorlog:
niin, tokihan afterdawn välittää kaikista spiegelin piratenpartei-jutut meille tänne suomeen?
Onhan noita välitetty aika monta niin Saksasta kuin muistakin maista, mutta ilmeisesti jatkossa vain hyviä uutisia saisi välittää.

1027.10.2012 23:27

pieni osa kaikista

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coosoorlog:
niin, tokihan afterdawn välittää kaikista spiegelin piratenpartei-jutut meille tänne suomeen?
Onhan noita välitetty aika monta niin Saksasta kuin muistakin maista, mutta ilmeisesti jatkossa vain hyviä uutisia saisi välittää.
todella pieni osa kaikista

1128.10.2012 12:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
Ja mitäs arvon piraatit tykkäävätkään ennakkosensuurista?

Piraattipuolue vastustaa voimakkaasti kaikkia pyrkimyksiä rajoittaa sananvapautta.


Niin, mutta sehän koskeekin vain tilanteita, joissa sananvapaus on oman edun mukaista...
En ole sanonut, ettei tätä saisi julkaista. Sopivasti vain ajoittuu ennen vaaleja. Oikeastaan mielenkiintoista se, että meidät nähdään niin vaarallisina, että pyritään tällaisillakin julkaisuilla meitä kampittamaan.

1228.10.2012 13:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
Ja mitäs arvon piraatit tykkäävätkään ennakkosensuurista?

Piraattipuolue vastustaa voimakkaasti kaikkia pyrkimyksiä rajoittaa sananvapautta.


Niin, mutta sehän koskeekin vain tilanteita, joissa sananvapaus on oman edun mukaista...
En ole sanonut, ettei tätä saisi julkaista. Sopivasti vain ajoittuu ennen vaaleja. Oikeastaan mielenkiintoista se, että meidät nähdään niin vaarallisina, että pyritään tällaisillakin julkaisuilla meitä kampittamaan.
Olisiko nyt kuitenkin niin, että ajoittuu sopivasti pari päivää tuon Der Spiegelin jutun jälkeen. Turha rapistella niitä foliohattuja, ei ainakaan anna yhtään parempaa kuvaa teidän puolueesta.

Ad:ssa suurin osa poliittisia puolueita sivuavista uutisista liittyy juurikin teidän puolueeseen ja on kirjoitettu pääsääntöisesti neutraaliin, tai korkeintaan miedon positiiviseen sävyyn.

Ainiin, onnea piraateille kuntavaaleihin!

1328.10.2012 22:01
Puolueeton
Vahvistamaton

Kuka lapsellinen pelle siis ihan oikeasti äänestäisi ketään henkilöä, joka kuuluu piraattipuoleeseen??? Millaiset idiootit voi pitää kantavana teemanaan jotain piratismihenkistä aihetta, ziisus mitä yksisilmäisiä nulikoita...

1428.10.2012 23:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coosoorlog:
Kovasti sitä nyt vielä viimeisenä päivänä käydään vaalikampanjaa. Ilmeisesti Piraattipuoluetta pelätään :).
Onko uutinen mielestäsi virheellinen?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google keksi tavan maskeerata pelaajat VR-pelivideoissa Google keksi tavan maskeerata pelaajat VR-pelivideoissa (22.2.2017 13:29)
Virtuaalitodellisuus otti ensimmäiset askeleensa massamarkkinoilla viime keväänä, jolloin sekä Oculus että HTC/Valve julkaisivat omat virtuaalitodellisuuslasinsa. Tarjontaa täydentävät Sonyn ....
Windows 10:lle esitellään toinenkin iso päivitys tänä vuonna Windows 10:lle esitellään toinenkin iso päivitys tänä vuonna (22.2.2017 11:49)
Microsoft aikoo kertoa lisää tietoa Creators Updaten jälkeen ilmestyvästä ohjelmistopäivityksestä kevään ja kesän aikana. Windows 10:lle suunniteltujen päivitysten karkea aikataulu tuli ilmi ....
Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja Vain Intelin uusimmat suorittimet tukevat äärimmäisen nopeita Optane-muisteja (22.2.2017 10:15)
Intelin verkkosivuille päivitetyt tiedot vahvistavat olettamukset, että yhtiön kehittämä uusi Optane-muistiratkaisu on yhteensopiva ainoastaan seitsemännen sukupolven (Kaby Lake) Core-suorittimien kanssa. ....
Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia (22.2.2017 08:13)
KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon toimitusketjulähteiden mukaan Apple aikoo lisätä infrapunasensorin seuraavan iPhonen etukameran kylkeen. Sensorin tarkoituksena on auttaa kameraa kolmiulotteisessa ....
Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa Valtava muutos iPhoneen – 4G-nopeudet voivat nousta jopa gigabittiin sekunnissa (22.2.2017 07:40)
Applella on ensi syksynä tuhannen taalan paikka katkaista yhteistyökumppanuus suurilta osin Qualcommin kanssa. Intel on nimittäin esitellyt uuden XMM 7560 -modeemin, joka sisältää ominaisuuden, ....
1 kommentti

Uutisarkisto