*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Työpöydältä tehtyjen nettihakujen määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa vuosiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 12.10.2012 11:28 Kommentteja (1)

Työpöydältä tehtyjen nettihakujen määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa vuosiin Mobiililaitteet ovat hiljalleen valtaamassa alaa kaikilla netinkäytön osa-alueille ja nyt vaikutukset näkyvät työpöydiltä tehtyjen nettihakujen vähentymisenä. Muutos on merkittävä, sillä hakujen määrä on ollut kasvusuuntainen niin kauan kuin sitä on mitattu, eli vuodesta 2006 saakka, kertoo Macquarie Groupin raportti.
Macquarie perustaa seurantansa ComScore-mittauslaitoksen dataan, jonka mukaan työpöydiltä tehtyjen nettihakujen määrä oli syyskuussa neljä prosenttia pienempi kuin vuosi sitten samaan aikaan. Macquarien analyytikkojen mukaan merkittävin tekijä vähenemisen taustalla vaikuttaisi olevan nimenomaan hakupalveluiden käytön siirtyminen mobiililaitteisiin.

Macquarien raportista uutisoiva CNet huomauttaa myös, että mobiililaitteiden tapauksessa yhä useampi haku tehdään jossain muualla kuin Googlen tai Microsoftin hakukoneessa. Ravintolat haetaan tietyllä sovelluksella ja lentoaikataulut toisella.

Hakukoneiden osalta Google pysytteli johdossa säilyttäen 66,4 prosentin markkinaosuutensa. Microsoftin Bing pitää hallussaan 15,9 prosenttia kun Yahoo! jatkaa liukuaan päätyen syyskuussa 12,8 prosenttiin.

Tägit: hakukone Bing Google
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.10.2012 16:03

Bing siis palvelee käytännössä 28,7% käyttäjistä, sillä Yahoo! käyttää Bingin hakua.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
9 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto