*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Työpöydältä tehtyjen nettihakujen määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa vuosiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 12.10.2012 11:28 Kommentteja (1)

Työpöydältä tehtyjen nettihakujen määrä kääntyi laskuun ensimmäistä kertaa vuosiin Mobiililaitteet ovat hiljalleen valtaamassa alaa kaikilla netinkäytön osa-alueille ja nyt vaikutukset näkyvät työpöydiltä tehtyjen nettihakujen vähentymisenä. Muutos on merkittävä, sillä hakujen määrä on ollut kasvusuuntainen niin kauan kuin sitä on mitattu, eli vuodesta 2006 saakka, kertoo Macquarie Groupin raportti.
Macquarie perustaa seurantansa ComScore-mittauslaitoksen dataan, jonka mukaan työpöydiltä tehtyjen nettihakujen määrä oli syyskuussa neljä prosenttia pienempi kuin vuosi sitten samaan aikaan. Macquarien analyytikkojen mukaan merkittävin tekijä vähenemisen taustalla vaikuttaisi olevan nimenomaan hakupalveluiden käytön siirtyminen mobiililaitteisiin.

Macquarien raportista uutisoiva CNet huomauttaa myös, että mobiililaitteiden tapauksessa yhä useampi haku tehdään jossain muualla kuin Googlen tai Microsoftin hakukoneessa. Ravintolat haetaan tietyllä sovelluksella ja lentoaikataulut toisella.

Hakukoneiden osalta Google pysytteli johdossa säilyttäen 66,4 prosentin markkinaosuutensa. Microsoftin Bing pitää hallussaan 15,9 prosenttia kun Yahoo! jatkaa liukuaan päätyen syyskuussa 12,8 prosenttiin.

Tägit: hakukone Bing Google
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.10.2012 16:03

Bing siis palvelee käytännössä 28,7% käyttäjistä, sillä Yahoo! käyttää Bingin hakua.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
1 kommentti
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....

Uutisarkisto