*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kim Dotcom epäilee valtion luvantonta vakoilua -- pingi nousi 150 millisekuntiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.10.2012 20:13 Kommentteja (5)

Kim Dotcom epäilee valtion luvantonta vakoilua -- pingi nousi 150 millisekuntiin Megaupload-perustaja Kim Dotcom epäilee joutuneensa Uuden-Seelannin viranomaisten luvattoman vakoilun kohteeksi jo paljon aiemmin, kun hallitus on ennestään myöntänyt. Televalvontaviranomaisten toiminnasta on jo aloitettu poliisitutkinta ja virasto on myöntänyt vakoilleensa Kim Dotcomin viestiliikennettä. New Zealand Heraldin mukaan seurantaa olisi kuitenkin tapahtunut jo ennen viraston myöntämää ajankohtaa.
Heraldin mukaan epäilykset seurannasta liittyvät Kim Dotcomin oman internetliittymän toiminnassa havaittuihin epäsäännöllisyyksiin. Dotcom oli asennuttanut kartanoonsa oman erillisen internetyhteytensä, joka yhdisti kartanon suoraan Aucklandissa sijaitsevaan teleliikennekeskukseen. Erillisen yhteyden tarkoituksena oli mahdollistaa mahdollisimman matala vasteaika eli pingi erityisesti Call of Duty: Modern Warfare 3 -pelissä. Yhteyden alkuperäinen vasteaika oli 30 millisekuntia, mutta myöhemmin vasteaika nousi aina 150 millisekuntiin, mikä on merkittävä erotus nopeatempoisten verkkopelien tapauksessa.

Palveluntarjoaja Gen-I ryhtyi tutkimaan syytä kasvaneelle vasteajalle ja sai selville, että viestiliikenne teki ylimääräisen kiertotien maan rajojen sisällä. Pakettien kulkua seuraava traceroute-komento oli aiemmin näyttänyt liikenteen kulkevan kahden hypyn verran ennen ulkomaille siirtymistä, mutta ongelmien alkamisen jälkeen liikenne kiersi viiden välipisteen kautta.

Tilanne on kiusallinen Uuden-Seelannin viranomaisille, jotka jo aiemmin aloitetun virallisen tutkinnan myötä myönsivät suorittaneensa Kim Dotcomin viestiliikenteen luvatonta seurantaa. Televalvontaviranomaisista vastaava Uuden-Seelannin pääministeri oli kuitenkin saanut virastolta vakuutuksen, että Dotcomia ei ole seurattu virallisesti myönnettyä ajankohtaa aikaisemmin. Uudet tiedot asettavat viranomaisten toiminnan uudestaan kyseenalaisiksi.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

16.10.2012 20:20

Ei siihen mitään lupia tarvitse, jos kyse on piratismin tutkinnasta.

26.10.2012 20:30

Repes tolle MW3 kohalle :D jätkä panostanu vähä nettipelaamiseen.. :D

36.10.2012 21:56

@2: Erityisesti sen tähden että MW3:ssa on sisäänrakennettu lagi kompensaatio, joten matalasta pingistä ei ole hyötyä jos muiden ping on korkeampi niin sinulle tulee tekokeinoista input viivettä.

46.10.2012 22:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sark47:
@2: Erityisesti sen tähden että MW3:ssa on sisäänrakennettu lagi kompensaatio, joten matalasta pingistä ei ole hyötyä jos muiden ping on korkeampi niin sinulle tulee tekokeinoista input viivettä.
Ei selvästikkään asia ole nuin simppeli, enemmän hyötyä kuin haittaa.

57.10.2012 3:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TUHKANE:
Repes tolle MW3 kohalle :D jätkä panostanu vähä nettipelaamiseen.. :D

Dotcomihan aikoinaan pelasi vallan hurjasti MW3:sta. Maailman parhaan titteli kuitenkin taisi tipahtaa oikeushäslinkien aikana...

http://www.geekosystem.com/kim-dotcom-mw3-best/
http://dome.fi/pelit/ajankohtaista/mega...ras-mw3-pelaaja

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
13 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
3 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto