*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nvidia: seuraava konsolisukupolvi tulee olemaan myös viimeinen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 24.9.2012 18:29 Kommentteja (6)

Nvidia: seuraava konsolisukupolvi tulee olemaan myös viimeinen Pilvipalvelimiin soveltuvia grafiikkapiirejä kehittelevä Nvidia uskoo, että ensi vuodelle odotettu seuraava pelikonsoleiden sukupolvi jää myös konsoleiden viimeiseksi. Nvidialla pilvitekniikkaan keskittyvää GeForce Grid Cloud Gaming -osastoa johtava Phil Eisler odottaa pilvitekniikan ajavan ohi hitaasti kehittyvästä konsolitekniikasta tulevina vuosina.
"Nykyinen konsolisukupolvi on lähes kymmenen vuotta vanhaa tekniikkansa puolesta. Pilvipelitekniikan hyvä puoli on siinä, että se kehittyy paremmaksi ja paremmaksi joka vuosi", Eisler kommentoi VentureBeat-sivuston haastattelussa. "Nvidia investoi tähän tekniikkaan osaksi siksi, että näemme siellä olevan ongelmia, jotka kuitenkin ovat korjattavissa ja kehitys menee koko ajan oikeaan suuntaan."

Nykyisessä tilanteessa pilvipelaaminen ei vaikuta erityisen houkuttelevalta eivätkä pilvipelejä tarjoavat yhtiöt kuten Sonyn ostama Gaikai sekä kesällä talousvaikeuksiin ajautunut OnLive ole pärjänneet erityisen hyvin, Eisler uskoo tekniikan kehittymisen ratkaisevan ongelmia. "Nettiliittymien kaista kasvaa koko ajan. Palvelinhuoneiden pyörittämisen kulut ovat menossa alaspäin. Olemme saamassa latenssit pienemmiksi. Koko pelikokemus paranee vuosi vuodelta aina siihen pisteeseen, jossa uskon siitä tulevan pääasiallinen pelitapa", Eisler ennustaa.

Vaikka latenssi on yksi pilvipalveluiden suurimpia ongelmia tällä hetkellä, Eisler uskoo pilvipalveluiden saavuttavan piakkoin jopa nykyisiä pelikonsoleita pienemmät vasteajat: "Keskivertopelaajan Xbox-konsolissa on tällä hetkellä 150 - 200 millisekunnin latenssi ja pelaajat ovat tottuneet siihen".

Tähän mennessä nähtyjen pilvipelitoteutusten taustalla on vaadittu käytännössä yksi tehokas näytönohjain pelaajaa kohti, mutta Nvidian Kepler-ohjaimet tukevat näytönohjainten virtualisointia, joka tehojen kasvaessa mahdollistaa useamman pelin pyörittämisen yhdellä palvelimella.

Tägit: NVIDIA
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

125.9.2012 13:00

En kyllä ymmärrä tota logiikkaa. Jos kehittymätön rauta olisi konsolipolven ongelma, olisivat kaikki pelinkehittelijät siirtyneet PC:lle jo aikapäiviä sitten. Juuri se muuttumaton rauta on konsolipelaamisen valtteja niin kuluttajalle kuin pelintekijälle. Pelintekijän ei tarvitse ottaa huomioon rautakohtaisia eroavaisuuksia kehittäessään peliä jollekin konsolille ja kuluttajan ei tarvitse ostaa kokoajan uutta konetta.
Palvelimia pitäisi perustaa joka maahan ja verkon pitäisi olla huipputasoa... Ei tule tapahtumaan vähään aikaan. Ensiksi yritetään heivata fyysinen media(CD,DVD jne) pois kuvioista ja sitten vasta harkitaan pilvipelaamista.
Varmasti Nvidian tekniikka on hienoa ja silleen, mutta tuntuu että he eivät ajattele asiaa oman firmansa ulkopuolelta juuri ollenkaan ja ovat sokeutuneet omaan nerouteensa.

225.9.2012 14:09

Jos oletetaan, että tulevakin konsolisukupolvi yritetään venyttää kymmenen vuoden ikään saakka ennen päivitystä, uskon että pilvipelaaminen ehtii siinä vaiheessa oikeasti ajamaan ohi konsoleista. Kun mukaan otetaan vielä kasvava päätelaitteiden määrä eli puhelimet, tabletit, älytelevisiot ja kevyet, mutta tehottomat kannettava, niin markkinat laitteesta riippumattomille huippupeleille alkavat olla olemassa.

325.9.2012 15:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti squi:
Jos oletetaan, että tulevakin konsolisukupolvi yritetään venyttää kymmenen vuoden ikään saakka ennen päivitystä, uskon että pilvipelaaminen ehtii siinä vaiheessa oikeasti ajamaan ohi konsoleista. Kun mukaan otetaan vielä kasvava päätelaitteiden määrä eli puhelimet, tabletit, älytelevisiot ja kevyet, mutta tehottomat kannettava, niin markkinat laitteesta riippumattomille huippupeleille alkavat olla olemassa.
Kyllä mun läppäri pyörittää pelejä kuten Skyrimiä ihan mahtavasti?

426.9.2012 9:52

Jotain tilastoja kiinteän/langattoman netin osuuksista ja nopeuksista suomessa olisi hauska nähdä. Ihan sillä vaan että ei taida olla suomessa yhteydet pilvipelailuun kunnossa.

Taitaa maailman nopein kansa olla pahasti mokkuloiden varassa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.9.2012 @ 09:53

526.9.2012 15:47

Sain OnLivessä noin 0,5s viiveen, tunnin yritin pelailla FPS-pelejä enkä osunut kuin paikallaan seisoviin örkkeihin.

Joku rallipeli saattaisi olla ihan kiva, KUNNES TULEE MUTKIA MATKAAN!

Pinggini on n. 20ms lähimpään speedtestiin, ja en usko että tulen hankimaan tätä 100/5 nopeampaa nettiä ihan vähään aikaan, enkä myöskään usko että Nvidia ja kumppanit tuo pilviään tavaalleni ikinä joten jään odottelemaan sitä FTL-tiedonsiirtoa...

628.9.2012 23:25

Uskon itse ainakin vahvasti konsolien kehittymiseen ja olemassaoloon tulevaisuudessakin mukaan lukien fyysiset pelilevyt.

Nvidia lähtee tuossa liikkeelle siitä että kaikki pelaavat netissä ja tietysti myös omista lähtökohdistaan.

Konsolilla voi pelata pelejä myös ilman nettiä, mutta suurempi tekijä on se että konsoleilla on paljon pelejä jotka eivät välttämättä olisi saatavilla siellä pilvipalvelussa.


Put Them Together And Go Boom Boom Boom Man

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....
WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle (25.9.2017 14:34)
Kiinalaisen teknologiayhtiö Tencentin omistama WeChat-viestipalvelu paljastaa yksityiskeskusteluissa käydyt viestit Kiinan hallinnolle. Asia tuli ilmi palvelun päivitetyistä yksityisyydensuojakäytännöistä ....
Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä (25.9.2017 14:15)
Netflix laajensi HDR-tuettujen laitteiden listaa vähän aika sitten Samsungin elokuussa esittelemällä Galaxy Note8 -älypuhelimella. Suoratoistopalvelu on joutunut päivittämään tuettujen laitteiden ....

Uutisarkisto