*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Oracle päivitti VirtualBox-ohjelmistoa

Kirjoittaja Janne Häyrynen @ 17.9.2012 12:04

Oracle päivitti VirtualBox-ohjelmistoa Maailman suosituin avoimen lähdekoodin virtualisointiohjelmisto VirtualBox on saanut päivityksen versioon 4.2.0. Uusi versio tuo muutoksia käyttöliittymään, verkko-ominaisuuksiin, sekä tuen uusimmille käyttöjärjestelmille.
Käyttöliittymäpuolella uusi toiminto sallii virtuaalikoneiden ryhmittelyn käyttäjän itse valitsemin perustein. Myös perustoiminnot kuten käynnistys, sammutus ja niin edelleen onnistuvat ryhmien kautta. Esimerkiksi projekti joka sisältää useita virtuaalikoneita, voidaan käynnistää yhdellä napin painalluksella. Lisäksi uusien virtuaalikoneiden luontiin tarkoitettu wizard sisältää nyt pikamoodin, jossa välttämättömät valinnat on sisällytetty yhteen ikkunalliseen.

Autostart toiminto puolestaan pystyy käynnistämään virtuaalikoneita automaattisesti isäntäkoneen käynnistyessä. Näin niitä voi käsitellä isäntäjärjestelmässä muiden palveluiden tavoin. Palvelintarkoitukseen suunnatuille virtuaalikoneille käteväksi voi osoittautua toiminto, joka sallii virtuaalikoneen käynnistämisen käyttöliittymän kautta ilman näyttöpääteikkunaa (headless-tila). Lisäksi on lisätty tuki jopa 36 virtuaaliselle verkkokortille sekä VLAN tuki E1000-ohjaimelle. Verkkokorteille on lisätty mahdollisuus myös kaistanleveyden rajoittamiseen.

Pienempiä, mutta yhtälailla tärkeitä uudistuksia ovat esimerkiksi CD-levyn polttaminen virtuaalikoneella, sekä kaksisuuntainen leikepöytä ja tiedostojen drag-and-drop -toiminto Linux-asiakaskoneissa. Asiakaskoneiden käyttöjärjestelmävalikoima on laajennettu tukemaan muutamia uutuuksia, merkittävimpinä OS X Mountain Lion, Windows 8, Windows Server 2012, Oracle Linux 6.3, Solaris 11, sekä uudemmat Ubuntu- ja Fedora-linuxin versiot. Suorituskykyoptimointeja VirtualBox on saanut uusimmille Intel- ja AMD-prosessoreille, sekä uutuutena tuen uusille VIA-prosessoreille. Myös ohjelmointirajapintoja on uudistettu.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
5 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
2 kommenttia
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
10 kommenttia

Uutisarkisto