*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google haastaa Facebookin ja Instagramin liiton ostamalla iOS:n Snapseedin

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 17.9.2012 19:37

Google haastaa Facebookin ja Instagramin liiton ostamalla iOS:n Snapseedin Google on ilmoittanut ostavansa saksalaisen Nik Softwaren. Nik on erikoistunut kuvasovelluksiin, ja yhtenä sen tähänastisista helmistä pidetään iOS:n suosituimpiin sovelluksiin kuuluvaa Snapseedia.
Snapseedin erikoisuus on useampaa samanaikaista kosketusta tukeva innovatiivinen käyttöliittymä, ja erittäin monipuolisina ja tehokkaina pidetyt kuvanmuokkausominaisuudet. Snapseed voitti "Vuoden iPad-sovellus" -palkinnon vuonna 2011, ja "Paras kuvasovellus mobiililaitteelle" -palkinnon vuonna 2012. Silti, vaikka Snapseed onkin suosittu, ei sen käyttäjäkunta ole yhtä suuri ja aktiivinen kuin Instagramilla.

Googlen tavoitteena on kaupalla selkeästi haastaa Facebookin ja Instagramin yhdistyminen. Google +:aa on pidetty suuressa suosiossa valokuvaajien kesken jo aiemmin, ja mikäli Snapseed saadaan integroitua mukaan palveluun, tulee suosio varmasti vielä lisääntymään. Yksi Googlen yhteisöpalvelun suosion syy on ollut se, että Facebook on rajoittanut enemmän ladattavien kuvien kokoa. Sittemmin Facebook on lisännyt tuen aina 2048 x 2048 kuville asti.

Molemmat yhteisöpalvelut ovat selkeästi menossa samaan suuntaan, ainakin mitä valokuvaamiseen tulee. Kuvaajille tullaan tarjoamaan paljon ominaisuuksia palvelun sisällä liittyen esimerkiksi kuvien muokkaamiseen ja esillepanoon.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 5 sai Android Oreo -beetan, pian tarjolla myös Nokia 6:lle Nokia 5 sai Android Oreo -beetan, pian tarjolla myös Nokia 6:lle (13.12.2017 18:45)
Android-laitteiden fragmentaatio on edelleen eittämättä yksi Googlen alustan suurimmista ongelmista, mutta Nokia-puhelimia valmistava HMD Global sentään pyrkii minimoimaan ongelmaa. Yhtiö tuo ....
Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön (13.12.2017 18:24)
Vuosi sitten input-ratkaisuita tietokone- ja älypuhelinvalmistajien käyttöön kehittävä Synaptics kertoi kehittäneen sormenjälkilukijan, joka osaisi tunnistaa käyttäjän millimetrin paksuisen ....
1 kommentti
OnePlus juhlii syntymäpäivää tarjouksilla, arvonnalla ja yllätyspaketilla OnePlus juhlii syntymäpäivää tarjouksilla, arvonnalla ja yllätyspaketilla (13.12.2017 18:17)
Kiinalaisvalmistaja OnePlus on yksi tämän päivän suosituimmista Android-valmistajista, erityisesti Suomessa, mutta yhtiön taival on vielä melkoisen lyhyt. Yritys perustettiin joulukuussa 2013, ....
Nintendolta tulossa uusia mobiilipelejä – Keskustellut asiasta Supercell-sijoittajan kanssa Nintendolta tulossa uusia mobiilipelejä – Keskustellut asiasta Supercell-sijoittajan kanssa (13.12.2017 18:00)
Pelijätti Nintendo haluaisi kiihdyttää mobiilipelien tuotantoa nykyisestä, mutta tavoitteen saavuttamiseksi sen pitäisi solmia uusia kumppanuuksia alan ohjelmistokehittäjien kanssa. Nintendolla ....
Uusin Android-versio löytyy vain puolesta prosentista Android-laitteesta Uusin Android-versio löytyy vain puolesta prosentista Android-laitteesta (12.12.2017 19:32)
Androidin yksi perimmäisistä ongelmista on käyttöjärjestelmän niin kutsuttu fragmentaatio. Tämä tarkoittaa, että käyttöjärjestelmästä on markkinoilla käytössä yhtäaikaisesti tusinoittain versioita, ....

Uutisarkisto