*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalaissivustot kävivät kyykyssä, Sanoma vahvisti hyökkäyksen

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 11.9.2012 14:50 Kommentteja (8)

Suomalaissivustot kävivät kyykyssä, Sanoma vahvisti hyökkäyksen Helsingin Sanomien verkkosivut kaatuivat aiemmin tänään ja yhteysongelmia esiintyi noin tunnin ajan. Päätoimittaja Mikael Pentikäinen vahvisti pian Twitterissä, että verkkosivut ovat olleet verkkohyökkäyksen kohteena.


Myös Ilta-Sanomien ja Poliisin sivustoissa on ollut tänään ongelmia. Poliisi on kuitenkin kertonut, että heidän tapauksessaan kyseessä ei ollut palvelunestohyökkäys. Viestintävirastolta kerrotaan puolestaan, että Sanoma-konsernin sivustojen lisäksi hyökkäykset ovat kohdistuneet useisiin organisaatioihin ja sivustoihin.

Alustavien arvioiden mukaan HS.fi:hin kohdistunut hyökkäys oli peräisin itäisestä Euroopasta.

Kirjoitushetkellä sekä Helsingin Sanomien että Ilta-Sanomien verkkosivustot vaikuttavat toimivan.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

111.9.2012 15:11

no sehän oli minun kaveri Ivan....
no jaa, no niin, hyökkäys tuli Itä-Euroopasta.. vai tuliko?
jospa oikeasti hyökkäys tulikin Ruotsista?!!!!

Joku vetänyt vähän vähän VPN:nnäää. VPS:ssää. proxxyy ja mitä liennee. davaij davaij

Suomalaisilla näköjään pissat housussa. nyt taas tulee hirveää media propagandaa ja lytätään kaikki ja haukutaan kaikki hakkerit.
NE PILAA MAAILMAAN!! Valtion vihollinen numero yksi.

jospa noihin sivustoille hyökättiin siksi, koska ovat rahan himoisia valehtelija hirviöitä.


- Sitä saa mitä ei osta -

211.9.2012 16:17

Olisiko kuitenkin botnet.

311.9.2012 17:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fulca87:
jospa noihin sivustoille hyökättiin siksi, koska ovat rahan himoisia valehtelija hirviöitä.
Niin. Vapaan lehdistön kimppuun hyökkääminen onkin paras keino taistella tämän maailman epäkohtia vastaan. Ja onhan se nyt piru, jos joku tiedotusväline kehtaa ottaa rahaa toimintansa rahoittamiseksi. Kyllähän anomuumitkin toimivat ihan korvauksetta, vain äidin ja isän viikkorahojen turvin.

Sarkasmi sikseen. Ei palvele mitään yleisesti ottaen hyödyllistä tarkoitusperää hyökätä riippumattomia tiedonvälittäjiä vastaan. Saattaa ehkä kasvattaa virtuaalipippeliä, tosin sitäkin hyödyllisempää olisi tilata "penis enlargement pills" -roskapostien tarjoamia tuotteita. Sillä kun ei aiheuta haittaa muille ihmisille oman turhamaisuutensa takia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.9.2012 @ 17:44

412.9.2012 12:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fulca87:
jospa noihin sivustoille hyökättiin siksi, koska ovat rahan himoisia valehtelija hirviöitä.
Niin. Vapaan lehdistön kimppuun hyökkääminen onkin paras keino taistella tämän maailman epäkohtia vastaan. Ja onhan se nyt piru, jos joku tiedotusväline kehtaa ottaa rahaa toimintansa rahoittamiseksi. Kyllähän anomuumitkin toimivat ihan korvauksetta, vain äidin ja isän viikkorahojen turvin.

Sarkasmi sikseen. Ei palvele mitään yleisesti ottaen hyödyllistä tarkoitusperää hyökätä riippumattomia tiedonvälittäjiä vastaan. Saattaa ehkä kasvattaa virtuaalipippeliä, tosin sitäkin hyödyllisempää olisi tilata "penis enlargement pills" -roskapostien tarjoamia tuotteita. Sillä kun ei aiheuta haittaa muille ihmisille oman turhamaisuutensa takia.
"riippumattomia tiedonvälittäjiä" - ootko tosissasi?!

512.9.2012 13:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mummipappa:
"riippumattomia tiedonvälittäjiä" - ootko tosissasi?!
Täältä voit käydä tarkistamassa ko. lehtien riippuvuussuhteet. Tiedonvälityksessä molemmat ovat sitoutumattomia ( http://www.sanoma.fi/tietoa-sanomasta/s...io/sanomalehdet ja http://en.wikipedia.org/wiki/Ilta-Sanomat ). Jos haluat väittää muuta, niin sen tueksi kannattaa toki esittää muutakin kuin huonoa välimerkkien käyttöä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2012 @ 13:38

612.9.2012 14:58
mummipappa1
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mummipappa:
"riippumattomia tiedonvälittäjiä" - ootko tosissasi?!
/osakkeenomistajat]Täältä[/url] voit käydä tarkistamassa ko. lehtien riippuvuussuhteet. Tiedonvälityksessä molemmat ovat sitoutumattomia. Jos haluat väittää muuta, niin sen tueksi kannattaa toki esittää muutakin kuin huonoa välimerkkien käyttöä.
Tää onkin siitä hauska mesta ku täälä nyylätään enempi toisten kirjotus virheitä ynnä muuta pilkun *ussintaa. Asia sisältö jääkin si ihan sivuseikaks! usko sä tohon soopaan vaan mitä tuolta linkkies takaa löytyy. ihan vapaasti -- ja itke ittes illalla uneen ku oot lukenu tän sanojen ja välimerkkien väärinkäytöksen.

712.9.2012 15:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mummipappa1:
Tää onkin siitä hauska mesta ku täälä nyylätään enempi toisten kirjotus virheitä ynnä muuta pilkun *ussintaa. Asia sisältö jääkin si ihan sivuseikaks! usko sä tohon soopaan vaan mitä tuolta linkkies takaa löytyy. ihan vapaasti -- ja itke ittes illalla uneen ku oot lukenu tän sanojen ja välimerkkien väärinkäytöksen.
Eli siis sinulla ei ole esittää yhtään mitään väitteidesi tueksi. Väitteesi perustuu vain johonkin suunnattomaan herran pelkoon tai muuhun henkilökohtaiseen syyhyn, muttei missään nimessä ainakaan faktoihin. Ainoa, millä pystyt vastaamaan perusteltuun argumenttiin on henkilöön kohdistuva loukkaus.

Pahoitteluni, mutta minulla ei ole pienintäkään aikomusta ryhtyä itkemään huonosti kirjoittavan ja vahvistamattoman nimimerkin taakse kätkeytyvän nettikirjoittelijan takia.

812.9.2012 15:51
mummipappa2
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mummipappa1:
Tää onkin siitä hauska mesta ku täälä nyylätään enempi toisten kirjotus virheitä ynnä muuta pilkun *ussintaa. Asia sisältö jääkin si ihan sivuseikaks! usko sä tohon soopaan vaan mitä tuolta linkkies takaa löytyy. ihan vapaasti -- ja itke ittes illalla uneen ku oot lukenu tän sanojen ja välimerkkien väärinkäytöksen.
Eli siis sinulla ei ole esittää yhtään mitään väitteidesi tueksi. Väitteesi perustuu vain johonkin suunnattomaan herran pelkoon tai muuhun henkilökohtaiseen syyhyn, muttei missään nimessä ainakaan faktoihin. Ainoa, millä pystyt vastaamaan perusteltuun argumenttiin on henkilöön kohdistuva loukkaus.

Pahoitteluni, mutta minulla ei ole pienintäkään aikomusta ryhtyä itkemään huonosti kirjoittavan ja vahvistamattoman nimimerkin taakse kätkeytyvän nettikirjoittelijan takia.
Jaksoit silti kommentoida. Myönnä pois vähän kejuttaa. Noi sinun perustellut argumentit ovat aivan yhtä tosia kuin minun nimimerkkini ja sähköpostiosoitteeni. :-) <-- kohta 30 vuotta vanha merkki perään vielä tuosta noin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa (24.10.2017 10:31)
Uskomattomasta nousuhuumasta tänä vuonna nauttinut bitcoin jakaantuu pian uudelleen. Elokuussa virtuaalivaluutta kloonattiin ja sen rinnalle esiteltiin bitcoin cash -niminen uusi valuutta. Marraskuun ....
Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä (24.10.2017 09:53)
Facebook testaa parhaillaan uutta uutisvirtanäkymää, jossa käyttäjän tykkäämien sivujen julkaisemat viestit ohjautuvat toissijaiseen uutisvirtaan. Järjestelmää kokeillaan kuudessa eri maassa, ....
Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii (24.10.2017 09:33)
Applen laitteissa toimiva Apple Pay -mobiilimaksutoiminto on laajentunut Suomeen. IT-jätti tekee Suomessa yhteistyötä Nordean sekä polttoaineyhtiö St1:n kanssa. Toistaiseksi muut Suomessa ....
Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? (23.10.2017 11:40)
Googlen lokakuun alussa esittelemät toisen sukupolven Pixel-älypuhelimet eivät ole ehtineet kauaa olla markkinoilla, mutta siitä huolimatta laitteista on löydetty pahoja teknisiä ongelmia. Puhelimien ....
iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio (23.10.2017 11:15)
Jos mielesi tekee iPhone X:n näköistä puhelinta, mutta sinua ei kiinnosta polttaa rahaa elektroniikkaan etkä ole kiinnostunut Applen tarjoamista teknisistä ominaisuuksista, niin kloonimarkkinoilta ....

Uutisarkisto