*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

DNA Welho testaa kaapeliverkossaan DVB-C2-tekniikkaa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 10.9.2012 13:49

DNA Welho testaa kaapeliverkossaan DVB-C2-tekniikkaa DNA Welho testaa parhaillaan yhtiön kaapeli-tv-verkossa uuden sukupolven DVB-C2-tekniikkaa. DVB-C2 käyttää tarjolla olevaa kapasiteettia huomattavasti nykyistä DVB-C-teknikkaa tehokkammin ja saattaa tulevaisuudessa mahdollistaa täysin uudentyyppisiä palveluita.
Nyt tehtävillä testeillä halutaan varmistaa aiemmin laboratorio-olosuhteissa toteutettujen kokeilujen toimimiminen myös käytännön olosuhteissa, vaikka päätöstä uuden tekniikan käyttöönotosta ei ole vielä tehty. Mikäli tekniikka otetaan myöhemmin käyttöön, ratkaisu on erityisen sopiva runsaasti kapasiteettia käyttäville palveluille kuten erilaisille teräväpiirtokanaville ja tilausvideopalveluille", kertoo DNA:n televisioverkoista vastaava osastopäällikkö Kari Ruopsa.

Testit toteutetaan pelkästään testikäyttöön varatuilla taajusalueilla eikä niillä ole vaikutuksia yhtiön palveluiden toimintaan ja perinteisiin DVB-C-lähetyksiin.

DNA:n mukaan DBV-C2 mahdollistaa esimerkiksi kanavamäärän tuplaamiseen samassa taajuusalueessa nykyiseen tekniikkaan verrattuna. "Samassa radiotaajuustilassa, jossa nyt lähetetään esimerkiksi kymmenen tavallista tv-kanavaa, voidaan uudella DVB-C2 -tekniikalla lähettää 20 samanlaatuista tv-kanavaa", DNA:lta kerrotaa. Yhtiöllä on myös kauaskantoisempia visioita lisäkaistan käyttöön. Kari Ruopsan mukaan kaistaa tullaan tarvimaan tulevaisuudessa esimerkiksi UHD-resoluution tv-lähetyksissä ja hologrammikuvan välityksessä koteihin.

Tägit: DVB-C2 DNA Welho
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan (27.6.2017 14:01)
Euroopan komissio on määrännyt kilpailulainsäädäntötutkimustensa pohjalta Googlelle ennätykselliset 2,42 miljardin euron sakot. Komission mukaan sakko Google on väärinkäyttänyt hakukoneen markkina-asemaa ....
iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy (27.6.2017 12:20)
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ....
3 kommenttia
Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren (27.6.2017 10:26)
Elisa Viihde -palvelun valikoimiin on lisätty operaattorin ja MTV:n välisen yhteistyön myötä myös C More -suoratoistopalvelu. Entuudestaan Elisa Viihteestä on löytynyt Aitio, Yle Areena, ....
Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen (27.6.2017 09:36)
Apple on ostanut pöytälaatikkofirmansa kautta saksalaisen katsetunnistusta ja -seurantaa kehittävän SensoMotoric Instrumentsin. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään niin lääketieteellisissä sovelluksissa ....
Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition (26.6.2017 19:47)
Viime vuoden kesällä Nintendolta kuultiin jymyuutinen, sillä perinteikäs peliyhtiö kertoi tuovansa legendaarisen NES-pelikonsolin ja sille julkaistut pelit uudelleen saataville NES Classic Editionin ....
1 kommentti

Uutisarkisto