*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

DNA Welho testaa kaapeliverkossaan DVB-C2-tekniikkaa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 10.9.2012 13:49

DNA Welho testaa kaapeliverkossaan DVB-C2-tekniikkaa DNA Welho testaa parhaillaan yhtiön kaapeli-tv-verkossa uuden sukupolven DVB-C2-tekniikkaa. DVB-C2 käyttää tarjolla olevaa kapasiteettia huomattavasti nykyistä DVB-C-teknikkaa tehokkammin ja saattaa tulevaisuudessa mahdollistaa täysin uudentyyppisiä palveluita.
Nyt tehtävillä testeillä halutaan varmistaa aiemmin laboratorio-olosuhteissa toteutettujen kokeilujen toimimiminen myös käytännön olosuhteissa, vaikka päätöstä uuden tekniikan käyttöönotosta ei ole vielä tehty. Mikäli tekniikka otetaan myöhemmin käyttöön, ratkaisu on erityisen sopiva runsaasti kapasiteettia käyttäville palveluille kuten erilaisille teräväpiirtokanaville ja tilausvideopalveluille", kertoo DNA:n televisioverkoista vastaava osastopäällikkö Kari Ruopsa.

Testit toteutetaan pelkästään testikäyttöön varatuilla taajusalueilla eikä niillä ole vaikutuksia yhtiön palveluiden toimintaan ja perinteisiin DVB-C-lähetyksiin.

DNA:n mukaan DBV-C2 mahdollistaa esimerkiksi kanavamäärän tuplaamiseen samassa taajuusalueessa nykyiseen tekniikkaan verrattuna. "Samassa radiotaajuustilassa, jossa nyt lähetetään esimerkiksi kymmenen tavallista tv-kanavaa, voidaan uudella DVB-C2 -tekniikalla lähettää 20 samanlaatuista tv-kanavaa", DNA:lta kerrotaa. Yhtiöllä on myös kauaskantoisempia visioita lisäkaistan käyttöön. Kari Ruopsan mukaan kaistaa tullaan tarvimaan tulevaisuudessa esimerkiksi UHD-resoluution tv-lähetyksissä ja hologrammikuvan välityksessä koteihin.

Tägit: DNA Welho DVB-C2
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto