*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi haavoittuvuus vaarantaa suojatut selainistunnot

Kirjoittaja Janne Häyrynen @ 7.9.2012 10:52 Kommentteja (7)

Uusi haavoittuvuus vaarantaa suojatut selainistunnot Kaspersky Labin uutispalvelu threatpost.com kertoo, että kaksi tietoturvatutkijaa on paljastanut hyökkäyksen, jonka avulla on mahdollista kaapata suojattu HTTPS-istunto.
Yleisimmissä selaimissa käytetyn SSL/TLS-salakirjoitusstandardin kaikki tämänhetkiset versiot sisältävät ominaisuuden, jonka kautta on mahdollista avata salakirjoitetut, selainistuntoja koskevat evästeet. Evästeiden avulla hyökkääjän on mahdollista kirjautua tietyissä tapauksissa uudelleen suojatulle verkkosivulle uhrin tunnusta käyttäen. Haavoittuvuus toimii riippumatta evästeen salakirjoitukseen käytetystä algoritmista.

Uusi haavoittuvuus toimii, kun hyökkääjä ensin suorittaa JavaScript-koodia selaimessa ja pääsee tarkkailemaan käyttäjän HTTPS-liikennettä, mutta periaatteessa myös yksinkertainen HTML-sivu voi toimia vastaavalla tavalla. Tällä hetkellä sekä Firefox- että Chrome-selaimet ovat hyökkäykselle alttiita. Selaimiin on kehitetty korjaukset, jotka julkaistaan lähiviikkoina.

Tietoturvatutkijat Juliano Rizzo ja Thai Duong aikovat kertoa CRIME:ksi nimetyn haavoittuvuuden yksityiskohdista myöhemmin tässä kuussa. Samat tutkijat paljastivat viime vuonna vastaavankaltaisen BEAST-hyökkäyksen (Browser Exploit Against SSL/TLS), joka myös koski evästeiden avaamista suojatuissa istunnoissa, esimerkiksi kauppa- ja pankkipalveluissa.

Tägit: SSL
Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

17.9.2012 11:12

No ei tullut yllätyksenä, mikään systeemi ei ole täydellinen.

"nyt kaikki äkkiä poistamaan nettiselaimet koneesta"

Mutta vitsit sikseen, kyllä tuo vakava haavoittuvuus on.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2012 @ 11:14

- Always use protection. Safe browsing!

27.9.2012 15:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
"nyt kaikki äkkiä poistamaan nettiselaimet koneesta"
Niinhän tässä uutisessa pitäisi lukea, mutta AfterDawn jätti sen maininnan vain bisnessyistä pois. ;-)

BTW. Uusi toimittaja bongattu. Hyvältä näyttää nämä uutiset. :-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2012 @ 15:45

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

39.9.2012 10:19

Jo jonkun aikaa on ohjeistettu, että esim. pankkiasiointiin kannattaa käyttää kokonaan eri selainta, ja tavalliseen selailuun jotain toista. Siinä jää juuri nämä odottamaan jäävät kikkareet nuolemaan näppejään kun selain vaihtuu.410.9.2012 7:05

^ Paitsi että aina ei riitä sekään. Joku kikkare voi hyvinkin saastuttaa kaikki selaimet, niin kuin tässäkin taloudessa kävi jokin aika sitten. Se vika on lähes aina penkin ja monitorin välissä, ja jos korvien välissä tuulee niin virustorjuntakaan ei mahda mitään.

510.9.2012 9:52

Meillä ei käytetä pankkiasiointiin varattua selainta missään muussa :)

Ja totta toki, sille ei voi mitään jos joku pilaa itse asiansa pöydän ja näytön välillä, mutta paljon on meilläkin tehty sen eteen ettei näin kävisi (mm. normaali tili käytössä, selaimet EMETin alla jne.).610.9.2012 22:21

Entäs Opera?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.9.2012 @ 22:21

Jos joskus jostain jotain mutta kun ei koskaan mistään mitään.

711.9.2012 11:41

Selain siinä missä muutkin?Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
6 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
2 kommenttia
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
10 kommenttia

Uutisarkisto