*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalainen lyhytelokuva pääsee Los Angelesissa parrasvaloihin

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 29.8.2012 16:34 Kommentteja (2)

Suomalainen lyhytelokuva pääsee Los Angelesissa parrasvaloihin Vuosittain järjestettävä, maailman yksi suurimmista lyhytelokuvafestivaaleista saa tänä vuonna yhden osallistujan myös koti-Suomesta. Oululaisen Mutant Koala Picturesin lyhytelokuva Dr. Professor's Thesis of Evil on samalla ainoa pohjoismainen elokuva LA Shorts Fest -tapahtumassa.
LA Shorts Fest eli Los Angeles Short Film Festival on tunnustettu elokuvafestivaali, jonka voittajat ovat oikeutettuja myös Oscar-ehdokkuuteen. Kuudettatoista kertaa järjestettävän tapahtuman historian aikana voittajista 41 on saanut Oscar-ehdokkuuden ja 12 on palkittu alan himotuimmalla pystillä.

On mahtavaa ja suuri kunnia, että meidän leffa hyväksyttiin festivaalille ja vieläpä ainoana koko Pohjoismaista. LA Shorts Fest on todella iso juttu lyhärimaailmassa. Elokuvamme esitetään festivaalin avajaisnäytöksessä kovassa seurassa, joten se on mitä parhain startti kansainväliselle levityksellemme.

Ohjaaja Jukka Vidgren


Viime vuoden loppupuolella julkaistu Dr. Professor's Thesis of Evil on uudenlainen valokuvia, animaatiota, tietokonetehosteita ja sarjakuvatunnelmaa yhdistävä lyhytelokuva, jota tekijät kutsuvat Motion Noveliksi. Se on myös ensimmäinen Suomen Elokuvasäätiön tukema elokuva, jonka päälevityskanavina ovat internet ja mobiililaitteet.

Myös tuotannon aikana internet oli tärkeä osa elokuvaa. Kuten kerroimme vuosi sitten, elokuvan Yhdysvalloissa ja Kanadassa nauhoitettuja repliikkejä ohjattiin Skypen välityksellä Suomesta käsin.

Dr Professor's Thesis of Evil pääsee nyt myös kansainväliseen levitykseen maailman suurimman lyhytelokuvalevittäjän Shorts Internationalin toimesta. Lyhytelokuva lisättiin iTunes Storen valikoimaan tässä kuussa. LA Shorts Fest järjestetään 6. - 13.9. välisenä aikana.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

129.8.2012 16:54

Onnea vaan! Hienoakin hienompi juttu.

21.9.2012 15:02

täytyypä tsekata.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto