*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Flash Player ei toimi Firefoxissa? Näin korjaat ongelman

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 15.6.2012 11:45 Kommentteja (7)

Flash Player ei toimi Firefoxissa? Näin korjaat ongelman Verkkoon on viime aikoina ilmestynyt useita ongelmaraportteja, joiden mukaan Adobe Flash Player on lakannut toimimasta Firefoxissa. Flash Player saattaa kaatua tai nettivideot eivät lähde toistumaan. Asiasta on keskusteltu myös AfterDawnin keskustelupalstalla.
Ongelmia on syntynyt Firefox 13 ja Flash Playerin 11.3-versioiden kanssa. Ratkaisuja on ilmeisesti useampia, ja niiden toimivuus on kokoonpanokohtaista. Sekä Firefoxia kehittävä Mozilla että Flash Playerista vastaava Adobe ovat julkaisseet ohjeet ongelmien ratkaisemiseksi. Mozillan ohjeet löytyvät täältä ja Adoben vinkit täältä.

Viimeisiksi keinoiksi luokitellut ratkaisut ovat Protected Mode -tilan kytkeminen pois päältä ja Flash Playerin päivittäminen alaspäin versioon 11.2. Jos haluat kokeilla ensinnä mainittua tapaa, niin mene kansioon C:windowssystem32macromedflash (64-bittisessä Windowsissa C:windowssyswow64macromedflash) ja lisää sieltä löytyvään mms.cfg-tiedostoon rivi ProtectedMode=0. Ellei tiedostoa ole, niin tee sellainen Notepadilla. Adobe kehottaa, että tila kytketään takaisin päälle (poista lisätty rivi) kun ongelmat on saatu ratkaistua.

Jos päivität Flash Playerin versioon 11.2, niin sinun tulee ensin putsata nykyinen Flash Player koneelta. Tätä varten lataa poisto-ohjelma ja suorita se (selain pitää olla suljettu). Tietokoneen käynnistämisen jälkeen poista seuraavissa kansiossa olevat tiedostot.
  • C:Windowssystem32MacromedFlash
  • C:WindowsSysWOW64MacromedFlash
  • %appdata%AdobeFlash Player
  • %appdata%MacromediaFlash Player
Varmista vielä, että "FlashPlayerCPLApp.cpl", "FlashPlayerApp.exe" ja "FlashPlayerInstaller.exe" on poistettu system32-kansiosta (tai syswow64-kansiosta). Ellei tiedostojen poisto onnistu, poista lukitukset Unlockerilla. Tämän jälkeen voit asentaa Flash Player 11.2:n, joka löytyy Download.fi:n tiedostoarkistosta.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

115.6.2012 11:52

hyvin on täällä toiminut

215.6.2012 12:18

Miksi sen edes pitäisi toimia?

Itselläni se on ollut pois päältä jo vuosia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.6.2012 @ 12:19

315.6.2012 15:55

Eihän flashilla tee nykyään muuta kuin katso häiritsevän suuria, liikkuvia ja äänteleviä mainoksia. Youtubekin toimii HTML5:llä, siis ilman flashia, jos haluaa.
http://www.youtube.com/html5

415.6.2012 22:38

Välillä tulee katseltua iltalehden sivuilta joitakin videoita. Muuten tuo rupeaa olemaan jo turha. Saisi tuokin siirtyä HTML5 aikaan niin pääsisi tuosta roskasta eroon.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

530.6.2012 1:03

Itellä oli ff 12 jotain versio ja nyt on 13 versio ja ihan yhtä paljon pätkii. Ongelmat alkoivat sen jälkeen kun latasin flashin ja javan uuden version. En osaa sanoa tarkkaa aikaa mutta varmaanki flashin uusimmasta versiosta.

Ei voi yksinkertaisesti olla mahdollista ettei osapuolet ole osanneet testata tuotteitaan ennen julkaisua. Jos on niin, sitten QA puoli on hoitanut hommat pitkin reisiä.

Aiemmin tosiaan videot yms. toimivat hienosti mutta noiden päivitysten jälkeen kaikki sivut, jolla on jotain liikkuvaa kuvaa, on pätkinyt ihan sikana. IE9:llä tosiaan toimivat kuin rasvattuna, joka on melkoinen ihme. En todellakaan haluaisi alkaa käyttämään IE:tä mutta ilmeisesti alkaa olla pakko..

Päivitysasetukset ovat "suositellut" eli päivitän heti kun uusi versio on mahdollinen. Ei ole ilmeisesti kovin viisas ratkaisu kun päästävät testaamatonta sontaa julki.

62.8.2012 18:25

Tökkiminen ja kaatuilu raastoi hermoja täälläkin, mutta nyt vaihdoin tuohon 11.2v ja hyvin tuntuisi toimivan.

75.10.2012 20:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lasamppa:
Itellä oli ff 12 jotain versio ja nyt on 13 versio ja ihan yhtä paljon pätkii. Ongelmat alkoivat sen jälkeen kun latasin flashin ja javan uuden version. En osaa sanoa tarkkaa aikaa mutta varmaanki flashin uusimmasta versiosta.

Ei voi yksinkertaisesti olla mahdollista ettei osapuolet ole osanneet testata tuotteitaan ennen julkaisua. Jos on niin, sitten QA puoli on hoitanut hommat pitkin reisiä.

Aiemmin tosiaan videot yms. toimivat hienosti mutta noiden päivitysten jälkeen kaikki sivut, jolla on jotain liikkuvaa kuvaa, on pätkinyt ihan sikana. IE9:llä tosiaan toimivat kuin rasvattuna, joka on melkoinen ihme. En todellakaan haluaisi alkaa käyttämään IE:tä mutta ilmeisesti alkaa olla pakko..

Päivitysasetukset ovat "suositellut" eli päivitän heti kun uusi versio on mahdollinen. Ei ole ilmeisesti kovin viisas ratkaisu kun päästävät testaamatonta sontaa julki.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
13 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
3 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto