*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen virtuaalilasit eivät ole enää salaisuus

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.5.2012 13:32 Kommentteja (5)

Googlen virtuaalilasit eivät ole enää salaisuus Googlen muutamaan otteeseen esittelemät Project Glass -nimellä tunnetut virtuaalilasit eivät ole enää varsinainen salaisuus, vaan laseja on nähty jo useissa tilaisuuksissa Google-pomojen otsalla. Vaikka yhtiö on julkaissut laseilla otettuja still- ja videokuvia, kukaan ulkopuolinen ei ole päässyt kurkistamaan lasien varsinaiseen käyttöliittymään.
Viimeisin lasien suurempi esittely tapahtui kun joukko Googlen työntekijöitä lähti kävelylle lasit päässään. Google Glass Walk -retkeltä on julkaistu läjä valokuvia, jossa laseja käyttävät henkilöt ovat kuvanneet toisiaan. Retkestä Google+-palvelussa raportoinut Chris Chabot kuvailee kokemusta erittäin jännittäväksi. "Uskon, että kaikkien laseja kokeilleiden ensivaikutelma oli whoa, mehän olemme jo tulevaisuudessa", Chabot kertoo viestissään.


Kuvien lisäksi Googlen työntekijät ovat julkaisseet laseilla kuvatun videopätkän. Lyhyessä 720p-resoluutiolla kuvatussa videossa joku pomppii trampoliinilla lasit päässään. Vaikka video itsessään ei ole erityisen tapahtumarikas, se antaa hyvän kuvan siitä, mihin Google pyrkii halutessaan siirtää tekniikan pois käyttäjän tieltä.

Lasien julkaisuajankohdasta ei ole edelleenkään tarkempaa tietoa ja ainut info on peräisin Googlen perustajalta Sergey Briniltä, joka totesi aiemmin "antakaa meille aikaa". Silti huhujen mukaan lasit olisivat paremmin esillä Googlen kesällä pitämässä Google I/O -tapahtumassa, jolloin toivottavasti joku pääsee näkemään myös lasien käyttöliittymän.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

125.5.2012 20:01

"Uskon, että kaikkien laseja kokeilleiden ensivaikutelma oli whoa, mehän olemme jo tulevaisuudessa"
Tähän yhteen ainoaan virkkeeseen sisältyy koko Android filosofia :D Kerrankin voin sanoa että ei mitään lisättävää.

225.5.2012 21:31

Ja kas kummaa, alkaa myös oikeat silmälasit käydä kaupaksi. En nimittäin usko, että silmät tykkäävät hyvää katsoa koko ajan lähellä jotain näyttöä. Ohnan jo todettu sellainenkin juttu, että niillä, jotka ovat enemmän ulkona ja avarissa tiloissa eivätkä katsele pitkiä aikoja lähelle, on parempi näkö. Siis että sisätiloissa ja koneella olevat ovat keskimäärin likinäköisempiä ja suurena syynä se, että he katselevat lähellä olevia asioita kuten tietokoneen näyttöä. Että kun nuo lasit hankkii, niin tarpeeksi ahkeran käytön jälkeen tarvitsee myös oikeat lasit (ainakin linssin vahvuuksilla oikeaan silmään).

Ihan kuin jostain leffasta nuo lasit. Ei kuitenkaan itellä ainakaan ole tarvetta tollaisille. Onko muilla?


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

326.5.2012 12:59

Lainaus:
Ihan kuin jostain leffasta nuo lasit. Ei kuitenkaan itellä ainakaan ole tarvetta tollaisille. Onko muilla?


Ei tod. ole tarvetta noille. kuten en _tarvitse_ tietokonettakaan, televisiota enkä puhelinta! Kas kummaa kaikki kyseiset vimpaimet kuitenki löytyy koska ne on hauskoja leluja ja käteviä! =)

426.5.2012 23:15

Lainaus:
aj84
Uskon, että kaikkien laseja kokeilleiden ensivaikutelma oli whoa, mehän olemme jo tulevaisuudessa
aj84 älä pelkää kyllä jenkit pitää applen osana ja saat olla jengissä ;)

527.5.2012 1:56

Kyllä minulle ainakin kelpais tuommoset mainiosti muuten, mut minul on jo lasit ennestään :(

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto