*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvaltojen uusi kyberturvallisuuslaki: "Pahempi kuin SOPA"

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 16.4.2012 11:38 Kommentteja (10)

Yhdysvaltojen uusi kyberturvallisuuslaki: "Pahempi kuin SOPA" SOPA- ja PIPA-lakialoitteiden nostattama vastustus on hädin tuskin ehtinyt laantua, mutta Yhdysvalloissa ajetaan tästä huolimatta uutta lakia, jonka turvin Yhdysvaltain hallinnon alaiset organisaatiot voivat hyödyntää yksityisten yritysten resursseja tiedonhankinnassa.
CISPA-nimellä (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) kulkevan lakialoitteen tarkoituksena on poistaa yksityisyydensuojaan liittyvät esteet, jotka haittaavat tietojen luovutusta yksityiseltä Internet-yritykseltä (operaattorit, Google, Facebook, ...) turvallisuuspalvelulle tai muulle organisaatiolle. Laissa ei ole varsinaisesti rajattu sitä mille hallituksen alaisille organisaatioille tietoja saa luovuttaa. SOPAa pahemmaksi aloitteeksi tituleeratun CISPA:n ansiosta Yhdysvallat tiukentaa otettaan Internetin valvonnassa.

Toisin kuin SOPAn ja PIPAn tapauksissa, CISPAa tukevat suurimmat teknologiayritykset. Tukijoita on joko suoraan tai järjestöjen kautta yli 800, muiden muassa Apple, Google, Microsoft, Facebook, Intel ja Nokia.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

116.4.2012 12:44

Alkaa muistuttaa Kiinaa.Laissa vaan pitäisi olla siten, että tavallisen kansalaisen tietoja ei vuoda vääriin käsiin. Ymmärrän kansalaisten turvallisuutta uhkaavat tietojen jakelut. Johan näitä torrent-juttuja on joko suljettu tai tiukennettu käytäntöä.
Suomessakin on näiden korttiostosten myötä valtavat tietokannat. Jotkut tutuistani suosivat siksi käteisellä maksamista. Se että onko jo paranoidista, mutta kyllä iso veli valvoo jos haluaa joka liikettämme. esim. mikäli kännykkä on auki tiedetään aika tarkkaan missä henkilö on. Ainakin mulla jos gps on päällä, se kyllä löytää uskomattoman tarkkaan.


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

216.4.2012 12:54

Ei tarvi olla edes gps päällä. Linkkien perusteella "noin" paikannus onnistuu myös.

Mutta joo, ei vaikuta tuo hyvältä...


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

316.4.2012 13:36

Jotkuthan jo salaliittoteorioissaan povasivat, että kun kumotaan paha ensin näyttävästi niin perään voidaan laittaa sitten jotain vähän hennompaa eikä kukaan välitä, mutta piru vie jos isompi paha voittaa.

416.4.2012 14:51

Ihan itsepä olemme päämme tähän talutusnuoraan laittaneet.

Pahimpia ovat varmaan juuri luottokortit, älypuhelimet, bonuskortit ja netin hakukoneet.

Kyllähän amerikkalaiset aina riittävät perustelut tekaisevat, jotta saavat kaikki tuollaiset tiedot käsiinsä.

516.4.2012 15:17

Kaikissa länsimaissa tuntuu olevan valloillaan aikamoinen kansalaisten kontrollin kiristäminen. Ainakin päättäjät tuntuvat uskovan, että valvottu, turvallinen ja tiukasti säädelty yhteiskunta on mukavampi paikka asua kuin kansalaisten laajat vapaudet ja lieväkään anarkia. Onhan kummassakin tietysti omat puolensa, mutta en kyllä itse oikein osaa pitää tiukennuksia kansalaisten etuna. Jenkeillä tietysti on vielä tämä maailman poliisi -asenteensa, jolloin halutaan kontrolloida muidenkin maiden toimia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.4.2012 @ 15:20

616.4.2012 16:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Jenkeillä tietysti on vielä tämä maailman poliisi -asenteensa, jolloin halutaan kontrolloida muidenkin maiden toimia.
Juurikin noin. Minusta jokainen valtio saa valvoa omia kansalaisiaan ihan juuri kuten haluaa jos lainlaatijat on valittu parlamentaarisesti ja rehellisillä vaaleilla. Silloinhan se on kansan oma tahto.

Mutta jos valvontahalukkuus ulottuu amerikkalaiseen tapaan koko maailmaan, silloin meillä pitäisi myös olla vaikutusvaltaa ko. valtion vaaleissa.


716.4.2012 19:40

Näitä tullaan keksimään ja tekemään jatkuvasti. Silloin tällöin joku menee läpi ja maailma on taas paskempi paikka. Kansan tehtävä on olla jatkuvasti hereillä ja torjua nämä yritykset. ACTA on jo erittäin lähellä kaatua. Se on siis todellakin vain yksi taistelu sodassa vapautemme puolesta. Vihollinen ei nimittäin antaudu, ei koskaan.

816.4.2012 23:27

Kertokaas tietämättömälle mitä haittaa tästä laista voi seurata?
Ensinnä tulee vaan mieleen että nettirikoksista selvittäisiin helposti.

918.4.2012 0:42

Tuntematta lakiehdotusta täällä uutisoitua tarkemmin, tuo kuulostaa siltä, että ainakin Yhdysvaltojen turvallisuusviranomaiset saavat entistäkin helpommin pyytää kansalaisten (omienko vain vai myös muun maailman?) kaikki tiedot miltä tahansa yritykseltä, jos epäilevät tai haluavat epäillä hänen esim. tukevan terrorismia tai vaikka Wikileaksia taikka RapidSharea. Tai ehkä parinkymmenen vuoden päästä riittää, että vain arvostelee ko. maan hallintoa liian näkyvästi. Vai vahingoittaako joku Hollywoodin rahantekoa? Onko väärät ajatukset omaava mies nousemassa näkyvään YK-virkaan? Tai ehkä joku vastustaa Naton laajentumista tai tukee Kiinan oikeutta Taiwaniin tai ehkä kannattaa arabeja Israelin sijaan? Mitä nyt tulevien sukupolvien hallinto sitten keksiikään pitää riittävän pahana syntinä.

Mutta eipä siinä muuta kuin kerätään tarpeeksi tietoa, niin saadaan vankiloihin täytettä ja lakimiehille rahaa (valtaosa jenkkien "eduskunnastahan" onkin entisiä lakimiehiä ja pitäähän omaa ammattikuntaa aina tukea). Tai ulkomaalaisten kohdalla otetaan kaikki netissä tekemäsi ja kirjoittamasi talteen, ja kirjoitetaan pidätysmääräys valmiiksi, kun seuraavan kerran erehdyt astumaan jenkkien tai jonkun sopivan liittolaisen maaperälle.

Ja kun laki sitten toimii (viranomaisten mielestä) hyvin jenkkilässä, niin samanlainen halutaan tietysti käyttöön myös Suomessa...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.4.2012 @ 01:30

1018.4.2012 1:10

Totahan voisi joku rohkea testata. Tosin on kyseenalaista alkaa toisen maan kansalaisen syyttelemään.
Aikoinaan Ukkovainaa kertoi, että silloin vahdittiin, että ei ollut kommunisti. Saattoi tulla stop satamassa.
Kuinkas nyt sitten kun Kiinalaiset hankkii USA:n velkakirjoja. Turha siinä on venkoilla kun itse ovat niin globaaleja ja omasta mielestään maailman demokraattisin valtio.
Jenkkilästä tulee paljon hyvääkin, mutta tietyt ahneet henkilöt pilaavat jatkuvasti sen mainetta.
Nuo uudet lakiehdotukset alkavat pian muistuttaa DDR:ää, maata jossa puolet kansasta vahti toisiaan.
Olikohan se eräs uutinen, että Pentagon on jo maailman suurin työllistäjä.
Eräs mikä minua ärsyttää on heidän vaalinsa, jotka ovat kuin jotain show-juhlaa, jossa ei paneuduta oikeisiin asioihin.
Siitä ei ole kovin pitkä askel kommunistimaiden henkilökulttiin.


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle (19.11.2017 19:46)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on hemmotellut viime vuoden älypuhelinmallien omistajia uudella päivityksellä. Yhtiö on julkaissut OxygenOS 5.0 -päivityksen sekä OnePlus 3:lle että ....
Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....

Uutisarkisto