*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Poliisi pidätti Samsungin AMOLED-tekniikkaa kilpailijoille myyneen ryhmän

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.4.2012 12:52

Poliisi pidätti Samsungin AMOLED-tekniikkaa kilpailijoille myyneen ryhmän Poliisi on pidättänyt 11 henkilöä epäiltynä teollisuusvakoilusta Samsungin näyttöjä valmistavassa tytäryhtiössä. Eteläkorealaisen lehden mukaan poliisi epäilee pidätettyjä AMOLED-ruutujen valmistukseen liittyvän tekniikan myymisestä Samsungin paikalliselle kilpailijalle.
Epäillyt ovat työskennelleet tutkijoina joko Samsung Mobile Display -yrityksessä tai ovat tarkemmin nimeämättömän kilpailijan palveluksessa. Spekulaatioiden mukaan varastettuja tietoja saanut kilpailija olisi myös AMOLED-tekniikkaa kehittävä LG. Kilpailijalle vuotaneet tiedot liittyvät nimenomaan television kokoisissa laitteissa käytettyjen isojen AMOLED-paneeleiden valmistukseen.

Korealaisen Yonhap-uutistoimiston mukaan small mask scanning -tekniikan odotetaan auttavan Samsungia valtaamaan suuren osan odotetusta AMOLED-televisioiden markkinoista, joiden tulevaksi arvoksi on laskettu jopa 60 miljardia euroa.

SMG:n tutkijana aiemmin työskennelleen miehen epäillään saaneen tiedoista maksuksi 190 miljoonaa Etelä-Korean wonia, mikä tarkoittaa noin 128 000 euroa. Tiedon vuotajaksi epäilty tutkija oli kaupitellut salaisuuksia myös kiinalaiselle näyttövalmistajalle, kun Samsungin kilpailijan palvelukseen siirtymisen jälkeen luvattu johtajanpaikka oli jäänyt saamatta.

Sekä Samsungin että LG:n odotetaan tuovan kesän aikana markkinoille ensimmäiset 55 tuuman kokoiset AMOLED-tekniikkaan perustuvat televisiot.

Tägit: AMOLED Samsung

Lisää uutisotsikoita

Edellinen Seuraava

Muita aiheeseen liittyviä uutisia

 
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Hintavertailun suosituimmat

Tuoreimmat uutiset

Mathematica-laskentaohjelmistosta julkaistiin pilviversio Mathematica-laskentaohjelmistosta julkaistiin pilviversio (16.9.2014 14:22)
Lähes kaikkien nykyajan matemaatikkojen ja matematiikan opiskelijoiden käyttämästä Mathematica-ohjelmistosta on julkaistu verkkoversio, Mathematica Online. Joitain Mathematican ominaisuuksia ....
Samsung kuittailee Applelle: Kuka nyt kopioi ja ketää? Samsung kuittailee Applelle: Kuka nyt kopioi ja ketää? (16.9.2014 13:47)
Samsung Mobile USA hakee uudella mainoksellaan itselleen tunnustusta isojen älypuhelimien "keksimisestä". Ennen Samsungia isoja (viiden tuuman) älypuhelimia kokeili ainakin Dell Strek 5 -mallillaan, ....
1 kommentti
Lähetä mielipiteesi Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteesta sivistysvaliokunnalle tällä lomakkeella Lähetä mielipiteesi Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteesta sivistysvaliokunnalle tällä lomakkeella (16.9.2014 12:43)
Kansalaisten sähköisiä oikeuksia puolustava Electronic Frontier Finland ry on avannut verkossa lausuntogeneraattorin, jonka avulla voi luoda nopeasti asiakirjan omista näkemyksistä Järkeä tekijänoikeuslakiin ....
Yle Areena -sovelluksen voi ladata nyt Samsungin älytelevisioihin Yle Areena -sovelluksen voi ladata nyt Samsungin älytelevisioihin (16.9.2014 11:41)
Yle on julkaissut Areena-videopalvelustaan Samsungin älytelevisioille suunnitellun sovelluksen. Ohjelman kerrotaan toimivan vuoden 2012 televisiomalleista alkaen. Kyseessä on Ylen mukaan ....
1 kommentti
WikiLeaks julkaisi valtioiden tiedustelutoiminnassa käytetyn haittaohjelman WikiLeaks julkaisi valtioiden tiedustelutoiminnassa käytetyn haittaohjelman (16.9.2014 10:03)
WikiLeaks on tuoreimmassa vuodossaan paljastanut valtioiden tiedustelutoiminnassa käytetyn haittaohjelman, jonka avulla on voitu tarkkailla muun muassa toimittajia sekä aktivisteja. Saksalaisen ....

Uutisarkisto