*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox estää vanhentuneiden Java-lisäosien käytön

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.4.2012 19:02 Kommentteja (1)

Firefox estää vanhentuneiden Java-lisäosien käytön Mozilla on lisännyt vanhentuneet Java-lisäosat Firefox-selaimen mustalle listalle, johon kerätään käyttäjän kannalta vaaralliset lisäosat. Syynä ovat vanhemmista Java-versioista löytyvät kriittiset haavoittuvuudet.
Javan kehittäjä Oracle paikkasi helmikuussa jopa 14 kriittiseksi luokiteltu haavoittuvuutta, joista ainakin yksi mahdollistaa hyökkääjän oman koodin suorittamisen käyttäjän koneessa. Vanhentunut Java-versio kuitenkin löytyy edelleen monilta käyttäjiltä. Mozillan mukaan haavoittuvuuksia hyödynnetäänkin aktiivisesti koko ajan.

Mustalle listalle joutuivat Java-liitännäisen Windows-version numero 6 päivityksestä 30 taaksepäin sekä versio 7 päivityksestä 2 alaspäin. Mozilla kehottaa käyttäjiä päivittämään Java-liitännäisen.

Windowsin ja Linuxin JRE-paketin uusimman version voi ladata Oraclen viralliselta Java-sivulta.

Tägit: Java
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

15.4.2012 21:12

Ihan oikein. Luultavasti tulemme näkemään jotain vastaavaa myös muille liitännäisille kuten flashille. Yksi parhaista turva-ominaisuuksista koska koska taitaapi olla valtaosa saastuttamisista kun tehdään vanhojen lisäosien kautta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
4 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto