*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Musiikkiteollisuuden etujärjestö ei kestänyt kritiikkiä -- haastoi professorin oikeuteen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 27.3.2012 16:59 Kommentteja (5)

Musiikkiteollisuuden etujärjestö ei kestänyt kritiikkiä -- haastoi professorin oikeuteen Espanjalaisen musiikkiteollisuuden etujärjestö Promusicae on haastanut professori Enrique Dansin oikeuteen, koska tämä sanoi järjestön toiminnan rikkovan kilpailulainsäädäntöä. Asiasta uutisoi muiden muassa ABC.es (Google Translate).
Promusicaen mielestä Dansin blogikirjoituksessa esiintynyt kommentti loukkaa järjestön kunniaa. Etujärjestö vaatii professorilta 20.000 euron vahingonkorvausta. Langettavan tuomion tullessa, Dansin on laadittava aiheesta myös blogikirjoitus.

Kiistaa aiheuttaneessa väitteessä Dans kuvailee kuinka Promusicae käyttää laittomia monopolistisia otteita hallitakseen mitä musiikkia kuluttajat kuulevat radiosta. Dans perustaa väitteensä Ritmonet-järjestelmään, joka professorin mukaan estää kilpailun levy-yhtiöiden välillä.

Ritmonet on Promusicaen mukaan alusta, joka helpottaa musiikin jakelua radiokanavilla. Billboardin mukaan etujärjestö on yrittänyt saada yhdysvaltalaisia radiokanavia mukaan järjestelmään. Radiokanavien toivottiin käyttävän järjestelmää uuden espanjalaisen musiikin löytämiseen.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

127.3.2012 18:30

Ette ikinä arvaa kumman haluan voittavan tuon oikeustaiston.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

227.3.2012 19:04

Ai, että järjestön toimintapojen kritisoiminen ja kyseenalaistaminen on kunnianloukkaus ja rangaistava teko? Promusicae ei varmaan ole kuullut sananvapaudesta..

327.3.2012 20:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Promusicae ei varmaan ole kuullut sananvapaudesta.. [/quote:
Mitä se on? Espanjassa kun mennään kuin tääl suomessa. mustalaiset et Nainen EI saa koskaan kävellä miehen vieressä, vaan kaks tai kolme askelta jäljessä.... Mutta tässä on taas yks Saa****n tapaus kuinka tämä meidän "KUNNIAN ARVOINEN" Teosto riistää KAIKKEA, kuin mm. Teosto vie pelin tekijöiden palkat omaan pussii etc. etc. ja meitä tallaajia syyttää musiikin kuuntelusta, ja jakelusta (mm. p2p) ym. ym. kun eivät MUUTA keksi! Ottaa vaan PANNUUN tämä ikuinen paini? Itse musiikkia harrastavana/tekevänä tämä jo vaatii viranomaisen = Poika sinivalkoinen missä olette kun "ihmis-oikeuksia" poletaan ja turmellaan? EI SAA*****NA että syö miestä


ps. Anteeksi kaikki lainaus merkit ja luki häiriöt kun on VAAN niin SYÖTY ;)

Minäkö tyhmä! Kattoppa vaan sinne näppäimistön toiselle puolen! Että kuka SE ei osaa lukea: ps. Lukutaidottomuus Kuniaan

428.3.2012 7:30

Lainaus:
Promusicae ei varmaan ole kuullut sananvapaudesta..

Ei Suomessakaan ole enään oikeastaan sananvapautta. Se loppui siihen kun tekijäoikeuslakiin tuli lisäys että tietyistä asioista ei saa keskustella julkisesti. Koska se voi haitata mediateollisuuden liikevoittoja.

Eli nykyään toisinajattelijat jotka ei hyväksy liiketalouden tekemiä rikoksia tulkitaan liiketalouden puolelta rikollisiksi joiden sanomaa pitää sensuroida tai heidät pitää tuhota taloudellisesti.

Vapaata kilpailua ei ole enään käytännössä mediateollisuudessa. Tämä johtuu patenteista ja tekijäoikeuksista. Näitä patentteja ja tekijäoikeuksia käytetään asioiden kontrolloimiseen, eli omien voittojen suojelemiseen, sekä kilpailun tuhoamiseen. Kyse on pakkotoimista eli laitevalmistajia ja palveluntarjojia "kiristetään" patenteilla ja tekijäoikeuksilla tekemään asiat mediateollisuuden hyväksymillä järjestelmillä ja heidän vaatimalla tavoilla. Eli kuluttajalle jää ainostaan valinta olla ilman kyseistä viihdemediaa tai sitten käyttää huonoja laitteita/palveluja korkeilla hinnoilla.

Mediateollisuus ja tekijäoikeusjärjestöt toimii kuin mafia, eikä niin kuin vapaassa kilpailussa oleva liiketalous. Monia asioita tehdään seläntakana, muokataan lakeja toimintaan sopivaksi, kiristetään toisia yrityksiä patenteilla ja tekijäoikeuksin, kerätään hyvitysmaksuja kansalta, levitetään propagandaa, estetään vapaa kilpailu, painostaan ja lahjotaan päättäjiä jne..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2012 @ 07:35

528.3.2012 12:09

Siis mitä kunniaa tässä loukattiin? Mafialla semmoista edes ole koskaan ollutkaan. Muutenkin sananvapautta loukataan ja törkeästi, jos tuollaista kunnianloukkauksena pidetään!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
5 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto