*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen toimitusjohtaja vihjaili televisiosta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 15.2.2012 13:27

Applen toimitusjohtaja vihjaili televisiosta Applen toimitusjohtaja Tim Cook vihjaili sijoittajatapaamisessa Applen nykyisen Apple TV -laitteen potentiaalista ja tarpeesta saada tv-tuotteita massamarkkinoille.
Tim Cook kuvaili Apple TV -projektia edelleen harrastukseksi yhtiön kannalta samoilla sanoilla, kuin edellinen johtaja Steve Jobs aiemmin. Nykyinen tv:n lisälaite on Cookin mukaan Applelle harrastus siksi, että yhtiö ei halua lähettää sijoittajille väärää viestiä laitteen merkityksestä kokonaismyynnin kannalta. Cook kertoo, että Apple TV -laitteita myytiin viime vuonna kolme miljoonaa kappaletta, mikä tekee niistä äärimmäisen marginaalisen tuotteen verrattuna yhtiön i-laitteisin ja tietokoneisiin.

Cook kuitenkin päätti puheensa miettimällä nykyisen Apple TV:n potentiaalia. Cookin mukaan yhtiössä on aina uskottu, että laitteessa on ideaa, joka voisi johtaa johonkin suurempaan. "Jos me seuraisimme intuitiotamme laitteen potentiaalista, saattaisimme löytää jotain isompaa", Cook pohtii arvoituksellisesti. "Tähänastiset käyttäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä laitteeseen. Jotta se voisi muodostua merkittäväksi tuotekategoriaksi, tarvitsemme jotain enemmän massamarkkinoille suunnattua".

Nykyisten huhujen perusteella Applen televisio vastaisi perusidealtaan nykyistä Apple TV -laitetta, mutta sisäänrakennettuna televisioon. Se toisi Applen omat sisältöpalvelut kuten iTunesin ja muut Internet-palvelut television ruudulle hallittavaksi helposti yhdestä paikasta. Ohjaus tapahtuisi äänen avulla Applen iPhone 4S -puhelimista tutun Sirin tapaan.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme viikkoa siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
LG:n V30-lippulaivamalli kestävyystestissä: Muuten kestävässä laitteessa yksi murheenkryyni LG:n V30-lippulaivamalli kestävyystestissä: Muuten kestävässä laitteessa yksi murheenkryyni (19.10.2017 22:59)
YouTuben älypuhelinten kestävyystestaaja Zach Nelson, aka. JerryRigEverything, on ottanut testiin jo jonkin aikaa sitten esitellyn LG:n lippulaivamalli V30:n. Huipputekniikalla täytetty V30 ....

Uutisarkisto