*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen toimitusjohtaja vihjaili televisiosta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 15.2.2012 13:27

Applen toimitusjohtaja vihjaili televisiosta Applen toimitusjohtaja Tim Cook vihjaili sijoittajatapaamisessa Applen nykyisen Apple TV -laitteen potentiaalista ja tarpeesta saada tv-tuotteita massamarkkinoille.
Tim Cook kuvaili Apple TV -projektia edelleen harrastukseksi yhtiön kannalta samoilla sanoilla, kuin edellinen johtaja Steve Jobs aiemmin. Nykyinen tv:n lisälaite on Cookin mukaan Applelle harrastus siksi, että yhtiö ei halua lähettää sijoittajille väärää viestiä laitteen merkityksestä kokonaismyynnin kannalta. Cook kertoo, että Apple TV -laitteita myytiin viime vuonna kolme miljoonaa kappaletta, mikä tekee niistä äärimmäisen marginaalisen tuotteen verrattuna yhtiön i-laitteisin ja tietokoneisiin.

Cook kuitenkin päätti puheensa miettimällä nykyisen Apple TV:n potentiaalia. Cookin mukaan yhtiössä on aina uskottu, että laitteessa on ideaa, joka voisi johtaa johonkin suurempaan. "Jos me seuraisimme intuitiotamme laitteen potentiaalista, saattaisimme löytää jotain isompaa", Cook pohtii arvoituksellisesti. "Tähänastiset käyttäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä laitteeseen. Jotta se voisi muodostua merkittäväksi tuotekategoriaksi, tarvitsemme jotain enemmän massamarkkinoille suunnattua".

Nykyisten huhujen perusteella Applen televisio vastaisi perusidealtaan nykyistä Apple TV -laitetta, mutta sisäänrakennettuna televisioon. Se toisi Applen omat sisältöpalvelut kuten iTunesin ja muut Internet-palvelut television ruudulle hallittavaksi helposti yhdestä paikasta. Ohjaus tapahtuisi äänen avulla Applen iPhone 4S -puhelimista tutun Sirin tapaan.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
2 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto