*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Levy-yhtiöiden yhteisyritys esitti vierailleen jalkapalloa piraattilähteestä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 13.2.2012 13:41 Kommentteja (5)

Levy-yhtiöiden yhteisyritys esitti vierailleen jalkapalloa piraattilähteestä Kahden suuren levy-yhtiön omistama musiikkivideoihin keskittyvä VEVO narahti piratismista viime viikolla, kun yhtiön kutsuvierastapahtumassa esitettiin laitonta videolähetystä NFL-pelistä.
VEVO on Universal Musicin ja Sony Musicin yhteisyritys, johon myös EMI lisensoi musiikkisisältöjään. Kyseessä on kolme alan neljästä isosta levy-yhtiöstä ja vain Warner Music puuttuu joukosta.

Videostreami oli peräisin espanjankieliseltä sivustolta, joka puolestaan kaappaa videolähetyksen televisiosta ilman asianmukaisia lupia. Kyseessä on siis livelähetysten piratismi, johon Amerikassa on pyritty puuttumaan viime aikoina kovalla kädellä. Viranomaiset ovat sulkeneet viime viikkoina useita laittomia urheilulähetyksiä tarjonneita sivustoja ennen viime viikolla pelattua NFL-sarjan loppuhuipennusta Super Bowlia.

Piraattilähetyksestä raportoi paikalla ollut TechCrunchin toimittaja Jason Kincaid. Kincaidin mukaan lähetyksessä erottui selvästi alkuperäisen piraattilähteen vesileima ja lisäksi video pysähtyi tasaisin väliajoina puskuroimaan.

Mielenkiintoisen tapauksesta tekee se, että VEVO:n taustalla olevat yhtiöt muodostavat suurelta osin myös musiikkipiraatteja innokkaasti jahtaavan musiikkialan etujärjestön RIAA:n. Tapaus on saanut netissä reilusti julkisuutta ja myös VEVO:n toimitusjohtaja otti asiaan kantaa blogissaan. Toimitusjohtajan mukaan videon on laittanut pyörimään joku kutsuvierastapahtuman asiakkaista sillä välin, kun yhtiön henkilökunta ei ole ollut paikalla. Toimitusjohtajan mukaan pelin näyttäminen lopetettiin heti, kun henkilökunta huomasi asian. Jason Kincaid kertoo olleensa paikalla runsaan 30 minuutin ajan ja ainakin sen aikaa video on saanut pyöriä vapaasti.

Video toistettiin useampiin televisioihin yhdistetyn kannettavan tietokoneen kautta ja laitteisto oli asennettu paikalleen yhtiön omien musiikkivideoiden esittämistä varten. VEVO:n toimitusjohtajan päättelyketjun mukaan yhtiö ei ole itse syyllistynyt piratismiin, vaan ainoastaan läppärin jättämiseen liian vähälle huomiolle.

Vaikka yhtiön tapahtumassa ei olisikaan näytetty koko peliä ja vaikka taustalla olisikin ollut joku kutsuvieraista eikä edes yhtiön työntekijä, RIAA:n omia perusteita käyttäen se ei vielä vapauta järjestäjiä vastuusta. RIAA on ajanut musiikkipiraatteja vastaan useita oikeustapauksia, jossa ainut todiste piratismista on tiettyyn tietokoneeseen yhdistetty IP-osoite torrent-verkossa. Vaikka kyseessä on saattanut olla avoin WLAN-verkko ja täysin tuntematon kolmas osapuoli, RIAA pitää liittymän haltijaa syyllisenä piratismiin kunnes toisin todistetaan.

Lähetysten oikeudet omistava NFL ei aio haastaa VEVO:a oikeuteen, vaikka urheiluliigasta pahoitellaankin musiikkiyhtiöiden ajattelemattomuutta ottaen huomioon sen oman tilanteen piratismitaistelussa.

Tägit: VEVO piratismi
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

113.2.2012 13:59

Mitäs sitä nyt NFL haasteita lähettämään... ties vaikka tutkinnassa tulisi ilmi heidän omat to-rikkomukset.

Tässä se nähdään miten ilmainen "digitaalivirta" houkuttaa ihmisiä. Jopa piratismin vastustajat sitä harrastavat. Ja toisin kun yksityiset, he esittävät laittomia lähetyksiä edustustapahtumissaan -> tienaavat rahaa.

H-Ä-P-E-Ä-L-L-I-S-T-Ä!!!

213.2.2012 14:03

Ihan oikein :D

313.2.2012 14:28

Kapsahti omaan nilkkaan.

Oli sitten kuka tahansa levy yhtiö niin 100% siellä waretetaan, mutta nyt vain kärähti tällä kertaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.2.2012 @ 14:29

- Always use protection. Safe browsing!

413.2.2012 21:34

Lainaus:
VEVO:n toimitusjohtajan päättelyketjun mukaan yhtiö ei ole itse syyllistynyt piratismiin, vaan ainoastaan läppärin jättämiseen liian vähälle huomiolle.

Tuota puolustustahan kannattaa ruveta muidenkin viljelemään jos käry käy.

514.2.2012 8:35

"Läppärin jättämisen liian vähälle huomiolle". Niin mutta sitten syyttävät ihmisiä ip-osoitteen perusteella. Perusteeksi laittomalle latailulle tulee siis tällä logiikalla riittää tuo sama heillekin. Jos nämä nyt muuta keneltäkään vaativat, niin aina voi nostaa tämän tapauksen esiin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman (25.7.2017 11:23)
Kiinan valtioneuvosto on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan maa olisi tekoälytutkimuksen johtava valtio vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on rakentaa tekoälyn ympärille kokonainen ....
Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta (25.7.2017 09:14)
Spotify on saamassa läpi haluamansa uudet lisenssiehdot levy-yhtiö Warnerin musiikkiin. Aiemmin tänä vuonna suoratoistopalvelu on solminut uudet ehdot Universalin ja Sonyn kanssa. Reutersille ....
5 kommenttia
32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä 32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä (25.7.2017 08:42)
Microsoft aikoo poistaa legendaarisen Paint-piirustusohjelman Windows 10:stä syksyllä julkaistavan Fall Creators Update -päivityksen myötä. Muutos on haikea, sillä Paint on ollut osa Windowsin ....
1 kommentti
Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri (24.7.2017 20:18)
Star Trek: Discovery -sarjasta julkaistiin virallinen traileri. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle kymmenen vuotta ennen alkuperäistä sarjaa ja siinä seurataan USS Discoveryn miehistöä. ....
Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
5 kommenttia

Uutisarkisto