*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen ilmaiset karttapalvelut johtivat sakkoihin ja vahingonkorvauksiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 2.2.2012 14:32 Kommentteja (9)

Googlen ilmaiset karttapalvelut johtivat sakkoihin ja vahingonkorvauksiin Google on tuomittu Ranskassa sakkoihin ja vahingonkorvauksiin kun paikallinen karttapalveluja tarjoava yritys syytti Googlea määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.
Oikeus tuomitsi Googlen maksamaan yhteensä 500 000 euroon nousevat vahingonkorvaukset jutun toisena osapuolena olleelle Bottin Cartographes -yritykselle sekä 15 000 euron suuruiset sakot.

Kiistassa oli kyse Googlen tarjoamasta karttapalveluiden rajapinnasta, jonka avulla myös yritykset voivat hyödyntää Googlen karttamateriaalia omissa palveluissaan. Bottin Cartographes tarjoaa yrityksille vastaavaa palvelua maksua vastaan.

Ranskalaisyrityksen mielestä Googlen aiottuna strategiana oli ajaa kilpailijat pois markkinoilta ilmaisilla kartoilla vaikka tappiota tekemällä ja aloittaa palveluistaan laskuttaminen kilpailijoiden kaaduttua. Google on ilmoittanut valittavansa tuomiosta.

Asian oikeuskäsittelyssä kesti kaksi vuotta. Sen aikana Google on kuitenkin jo ehtinyt muuttaa karttapalveluidensa ehtoja siten, että suurimmat kuormittajat joutuvat tietyn rajan ylitettyään maksamaan palveluista. Tämän vuoden alusta voimaan astuneiden ehtojen mukaan yli 25 000 latausta päivässä tuottavat yritykset joutuvat maksamaan Googlelle rajan yli menevistä latauksista. Uudet sopimusehdot tekevät ranskalaisyrityksen väitteet käytännössä perättömiksi.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

12.2.2012 15:12
hapi1
Vahvistamaton

Lainaus:
Ranskalaisyrityksen mielestä Googlen aiottuna strategiana oli ajaa kilpailijat pois markkinoilta ilmaisilla kartoilla vaikka tappiota tekemällä ja aloittaa palveluistaan laskuttaminen kilpailijoiden kaaduttua.
Lainaus:
Uudet sopimusehdot tekevät ranskalaisyrityksen väitteet käytännössä perättömiksi.
Tai toisaalta osoittaa syyllisyyden. :)

22.2.2012 15:12
hapiiii
Vahvistamaton

Lainaus:
Ranskalaisyrityksen mielestä Googlen aiottuna strategiana oli ajaa kilpailijat pois markkinoilta ilmaisilla kartoilla vaikka tappiota tekemällä ja aloittaa palveluistaan laskuttaminen kilpailijoiden kaaduttua.
Lainaus:
Uudet sopimusehdot tekevät ranskalaisyrityksen väitteet käytännössä perättömiksi.
Tai toisaalta osoittaa syyllisyyden. :)

32.2.2012 16:09

Ransakalaiset ovat aina suojelleet omaa, oli sitten kyseessä musa, peli, auto yms teollisuus sitä suojellaan lailla että tuilla, esim psa konsernia suojellaan henkeen ja vereen...tässä ilmeisesti on kyseessä saman suuntainen juttu...kun vasta puolena on jenkit.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

42.2.2012 17:00

Tämä tuntuu kyllä kovin älyttömältä ja kuluttajan/yritysten toimintaa hankaloittavalta. Ja palvelun tarjoaminen (yrityksille) ilmaiseksi on laissa rangaistavaa? Mitä ihmettä?

Toki tässä on tuo kilpailunäkökulma, ja alalla maksullisella tuotteella kilpailevan yrityksen närkästyksen ymmärtää, mutta silti tämä tuntuu täysin järjettömältä. Kilpailisivat sitten palvelun tasolla/muulla, mistä ihmiset olisivat valmiit maksamaan, jos alalle tunkee joku ilmaisella tuotteella.

52.2.2012 18:35

Ranskassa näköjään voidaan tuomita siitä mitä aikoo tehdä.

Google aikoi ajaa kilpailijat pois markkinoilta ilmaisilla kartoilla ja Google aikoi aloittaa palveluistaan laskuttaminen kilpailijoiden kaaduttua.

63.2.2012 0:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Ransakalaiset ovat aina suojelleet omaa, oli sitten kyseessä musa, peli, auto yms teollisuus sitä suojellaan lailla että tuilla, esim psa konsernia suojellaan henkeen ja vereen...tässä ilmeisesti on kyseessä saman suuntainen juttu...kun vasta puolena on jenkit.
Niien pitäs tehä, kö suomalaiset tekkee - mittää ei kannata itellä pittää, jos siitä ulukomualaisille jottainkaa hyötyä! Suomalaiset ostaa vaikka ilimaa, jotta saa rahan poes omasta maastaan.

73.2.2012 16:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Ransakalaiset ovat aina suojelleet omaa, oli sitten kyseessä musa, peli, auto yms teollisuus sitä suojellaan lailla
Suojelee Pösöjä, Relluja ja Citikoita? Kukahan suojelisi meitä niiltä...

83.2.2012 17:35

Kuulostaa ihan tekijänoikeusfasismin logiikalta, kaikki joka voi tai saattaa uhata ahneutta tai alentaa voittoja on rikollista ja "syylliset" haastetaan oikeuteen...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

93.2.2012 22:08

Ihan väärä tuomio. Siis lyhyesti: mitään ei voi tarjota ilmaiseksi, koska silloin joku menettää mahdollisuutensa myydä tuotetta. Siispä; kaikki ilmais- ja Open Source-ohjelmat ovat laittomia, koska kukaan ei osta vastaavaa tuotetta, kun ilmaiseksikin saa. Siis mistä näitä oikeuden päätöksiä oikein revitään???? Aivan käsittämättömän törkeää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
13 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
3 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto