*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Anonymouksen vastaus MegaUpload-operaatioon: oikeusministeriön nettisivut nurin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 20.1.2012 11:16 Kommentteja (3)

Anonymouksen vastaus MegaUpload-operaatioon: oikeusministeriön nettisivut nurin Haktivistiryhmittymä Anonymous vastasi Yhdysvaltain viranomaisten massiiviseen MegaUpload-operaatioon omalla palvelunestohyökkäysten sarjallaan.
Anonymousin toiminta oli nopeaa, sillä vain 15 minuuttia MegaUpload-operaation julkistamisen jälkeen palvelunestohyökkäys kaatoi Yhdysvaltain oikeusministeriön nettisivut ja myös FBI:n kerrotaan olleen kohteena.

Viranomaissivustojen lisäksi Anonymous kohdisti hyökkäyksensä useiden media-alan yritysten ja järjestöjen sivuilla. Kohteina olivat ainakin levy-yhtiö Universal Music, musiikintekijöitä edustava BMI, elokuva-alan keskeinen etujärjestö MPAA sekä musiikkialan vastaava järjestö RIAA.Vaikka yksityisten yritysten ja järjestöjen nettisivustojen häirintä ja sulkeminen on luonnollisesti laitonta, Yhdysvaltain liittovaltion viranomaisten tietoliikenteen estäminen tulee todennäköisesti johtamaan pidätyksiin.

Tietojen mukaan ainakin MPAA toimii yhteistyössä viranomaisten kanssa lopettaakseen hyökkäykset palveluitaan vastaan.

Kirjoitushetkellä kaikki mainitut sivustot on saatu jo takaisin toimintaan.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

120.1.2012 12:04

Joo en oikein näe näitä hyökkäyksiä järkevänä.

Perustaisivat mielummin uutis-sivuston jossa kerrotaan tosiasioita näiden TO-mafian touhuista. Eli niin sanotusta tois-sijaisen vahingon tuottamisesta. Eli TO-mafia ei välitä piraatti sodassaan ketä muita siinä samassa jää heidän jalkojen alle.

Viranomaisten ärsyttäminen ei auta asioita. TO-mafiaa voitetaan kääntämällä heidän omat tekonsa heitä itseään vastaan. Muistakaa että mitä he tekevät liikkuu laillisuuden rajalla, he vain yrittävät tehdä siitä laillista, käyttämällä hyväksi päättäjiä jotka tekevät lakeja.

Kun käydään "sotaa" vääryyttä vastaan, niin se tulisi tehdä järkevästi. Eli viranomaiset eivät ole kenenkään puolella, ne vain tekee mitä käsketään. Joten sota on TO-mafiaa vastaan ja sen taustavoimia vastaan, ei viranomaisia.

Kannattaa myös muistaa että valta korruptoi AINA. Ja sitä valtaa käytetään aina väärin. On vain oltava kuin tiedustelupalvelu ja kaivaa ne asiat joissa valtaa käyttävä ei toimi laillisuuden tai kansan hyväksymän tavalla. Monet taustatekijät koittaa pitää imagonsa kunniallisena, eivätkä pidä siitä että heitä yhdistetään sellaiseen toimintaan jota kansa ei hyväksy. Pitää kaivaa nuo asiat esiin ja tuoda ne kansan ja päätäjien näkyviin jonkinlaisen imagon sanelemana.

Esimerkiksi huomasitteko kuinka USA:n Senaattorien kannat muuttuivat kun SOPA nähtiikin julkisuudessa negatiivisina. Eli raha sanelee, mutta rajansa silläkin. Imagolla on merkitystä, joten sen muodostaminen on tärkeää. Siksi minäkin puhun TO-mafiasta.

Kansa tuomitsee piratismin, joten sen hyväksymistä ei kannata tukea. Mutta kansa ei hyväksy sitä että lakeja käännetään heitä itseään vastaan, kaikenmaailman sensuurin muodossa. Kansa kärsii monista asioista, kuten ohjelmistojen ja erilaisten medioiden DRM:n vaikutuksista heidän elämässään. Monet ohjelmat eivät toimi kunnolla tai on hankalia käyttää erinäisten DRM juttujen takia. Monet DRM asiat estävät ihan laillisten asioiden toimimisen. Näitä asioita pitää nostaa esille, koska ne ovat kaikki aseita TO-mafistoa vastaan.

Kun käydään "sotaa" vääryyttä vastaan, niin sitä pitää käydä niin että sillä on vaikutusmahdollisuuksia. Kyse on imagoista ja totuudesta. Kukaan vallassa oleva ei ole niin puhdas että heidän toiminta kestää julkisuuden kansan ja päättäjien silmissä.

Ajatelkaa kaikkia sivullisia jotka myös kärsivät siitä kun TO-mafia metsästää piraatteja. TO-mafian toimintansa on kuin elefantin joka talloo kaiken jalkoihinsa, mukaan lukien ihan syytömät viattomat lailliset käyttäjät. Tuokaa tämä esille.

Varmasti MegaUpload tilaanteessa oli todella paljon myös syyttömiä kärsiöitä jotka menettivät tiedostonsa ja TO-mafia on syyllinen tähän. Kysymys on siitä että kuinka paljon syyttömiä saa räiskiä sillä TO-Mafian konekiväärillä, ennenkuin viranomaiset alkaa katsoa toiminnan kansalle vahingolliseksi. Olemmeko me kansa jotain kulutustavaraa, jonka lailllisia oikeuksia saa talloa miten lystää, jonkin muun taloudellisen edun nimissä?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2012 @ 12:10

220.1.2012 15:31

TO-mafiathan saa rellestää suht vapaasti koska suurin osa tavallisista tallaajista ei tiedä asiasta mitään, esim. Pihtiputaan mummoa tuskin kiinnostaa montako senttiä levystä tai muistitikusta menee Tesotolle. Ja aina kun uutisoidaan Ilta(satu)-Lehdessä että jollekkin piraatille pamahti parin miljoonan korvaukset niin Matti Meikäläinenhän tuumaa että "Joo hyvä kun saadaan piraatit kuriin" eikä sen kummemmin ajattele asiaa.

Tämä siis minun teoriani.


2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

321.1.2012 1:19

Lainaus:
Lumikki
Joo en oikein näe näitä hyökkäyksiä järkevänä.

Eipä tuota juurikaan voi olla allekirjoittamatta. Hyöty/suhde näillä raappanoilla jää yleensä aina alle 1.. Mutta onhan se vihreätkin kuitenkin rekistöröitynyt puolue?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2012 @ 01:21

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
1 kommentti
Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin (24.7.2017 11:53)
Snapchat teki itsestään tuhoutuvista viesteistä ehkä yllättäenkin ilmiön, joka on kasvanut itsestään lumipallon lailla. Ominaisuutta ovat muut viestipalvelut lähteneet kiivaasti kopioimaan ja ....
Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa (24.7.2017 11:22)
Suomen Asianajajaliiton alainen valvontalautakunta ja Helsingin hovioikeus ovat antaneet piraattikirjeitä tehtailleelle Hedman Partnersille puhtaat paperit, uutisoi Kauppalehti. Asianajotoimistolle ....
Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa (24.7.2017 10:56)
Ison-Britannian hallitus on ilmoittanut laittavansa liikkeelle aloitteen, joka määräisi tarpeeksi suuret kopterit eli niin sanotut dronet rekisteröitäväksi. Lisäksi koptereiden ohjaajien pitäisi ....
Microsoft paljastaa jo yksityiskohtia seuraavasta HoloLensistä Microsoft paljastaa jo yksityiskohtia seuraavasta HoloLensistä (24.7.2017 09:17)
Paljastukset seuraavan sukupolven HoloLens-laseista ovat alkaneet, mutta ei vuotojen muodossa vaan täysin hallitusti Microsoftin oman viestinnän kautta. Ohjelmistojätin tekoälytutkimuksen ....

Uutisarkisto