*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

McAfeen tietoturvaohjelmisto toimi vahingossa roskapostivälittäjänä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 19.1.2012 15:22 Kommentteja (1)

McAfeen tietoturvaohjelmisto toimi vahingossa roskapostivälittäjänä Tietoturvayhtiö McAfeen yrityskäyttöön suunnitellun virustorjuntaohjelmiston päivitysominaisuuden suunnitteluvirhe mahdollistaa roskapostin lähettämisen käyttäjien tietokoneiden kautta.
McAfeelta kerrotaan, että yhtiö on tietoinen SaaS Endpoint Protection -sovelluksen ongelmasta ja korjaus on työn alla. Ongelma tuli tietoon, kun McAfeen asiakkaat alkoivat saada ilmoituksia sähköpostiliikenteen estämisestä, koska osoitetta oli käytetty roskapostin lähettämiseen.

Ongelma löytyy RumorServer -palvelusta, joka on tarkoitettu mahdollistamaan virustorjuntaohjelmiston päivitys myös niillä koneilla, jotka eivät ole suorassa yhteydessä internetiin. Palvelu avaa käytännössä avoimen proxy-palvelimen porttiin 6515, jonka kautta roskapostittajat voivat lähettää massoittain viestejä, jotka näyttäisivät olevan lähtöisin "kaapatun" koneen osoitteesta.

Microsotin Technet-sivustolla kerrotaan, että McAfee on jo kehittänyt ongelmaan väliaikaisen ratkaisun, joka estää Rumor-palvelinta vastaamasta useimpiin porttiin 6515 tuleviin pyyntöihin. Paikkaus on tarkoitus levittää käyttäjille normaaleiden päivityskanavien kautta.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

119.1.2012 16:06

Onneksi tuli piostettua toi koneesta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
1 kommentti
Super Mario Runista tulossa uusi villitys? Peliä pääsee kokeilemaan Applen myymälöissä Super Mario Runista tulossa uusi villitys? Peliä pääsee kokeilemaan Applen myymälöissä (8.12.2016 12:23)
Nintendon on määrä julkaista odotettu Super Mario Run -mobiilipeli iPhonelle ja iPadille 15. joulukuuta. Esimakua uudesta pelistä on kuitenkin tulossa saataville jo tänään, paljasti Nintendon ....
Bluetoothista uusi versio – Nopeuteen ja kantomatkaan iso parannus Bluetoothista uusi versio – Nopeuteen ja kantomatkaan iso parannus (8.12.2016 11:40)
Bluetooth SIG on julkaissut kehittämästään langattomasta tiedonsiirtostandardista viidennen version, jonka luvataan mahdollistavan monipuolisemmat IoT-laitteet sekä niiden joustavamman käytön kotona. ....
Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen (8.12.2016 11:09)
Vuoden 2015 kesällä lanseerattu Apple Music -suoratoistopalvelu on kerännyt tähän mennessä 20 miljoonaa tilaajaa. Pitempään markkinoilla toimineella Spotifylla on syyskuussa päivitetyn tilastotiedon ....

Uutisarkisto