*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Beacon tekee Android-laitteesta yleiskaukosäätimen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.11.2011 16:13 Kommentteja (2)

Beacon tekee Android-laitteesta yleiskaukosäätimen Griffin Technology -yhtiön Beacon tekee mistä tahansa Android-laitteesta yleiskaukosäätimen, jolla voidaan ohjata kaikkia kodin infrapunasignaaleja ymmärtäviä laitteita. Beacon yhdistetään mobiililaitteeseen Bluetoothin avulla.
Beaconissa yhdistyvät infrapunasignaaleja lähettävä laite sekä Android-laitteeseen asennettava ilmainen sovellus. Android-laite yhdistää itsensä Beacon-lähettimeen normaalin Bluetooth-yhteyden avulla ja Beacon kääntää sovellukselta tulevat ohjeet infrapunasignaaleiksi.

Infrapunaportit ovat nykypäivänä häviävä luonnonvara, joten Beaconin kaltaiselle laitteelle saattaa olla kysyntää, jos kotiteatteri sisältää useampia kerrallaan ohjattavia laitteita. Toisaalta pelkkien televisioiden ohjaamiseen alkaa löytyä suoraan WiFi-yhteyteen perustuvia ratkaisuja verkkoon liitettyjen televisioiden yleistyessä.

Android-sovellus on saatavilla Android Marketista, mutta tarvittavan lähettimen hinta on noin 70 dollaria. Sovellus vaatii Androidista vähintään version 2.3.3.

Tägit: Beacon Android
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.11.2011 17:52

Vanhassa Noksussa jo oli IR ja irRemote (tjsp), jolla pystyi kontrolloimaan mitä vaan laitetta, minkä siihen syötti. (Ei se kyllä ollut noin hieno visuaalisesti.) Itse en kyllä usko, että tuolle löytyisi markkinoita. Wifin kautta tosiaan pystyy jo hoitamaan monessa tapauksessa. Ja yleiskakekin tulee halvemmaksi.

211.11.2011 19:51

Joko uusissa telluissa on bluetooth kauko?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto