*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Beacon tekee Android-laitteesta yleiskaukosäätimen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.11.2011 16:13 Kommentteja (2)

Beacon tekee Android-laitteesta yleiskaukosäätimen Griffin Technology -yhtiön Beacon tekee mistä tahansa Android-laitteesta yleiskaukosäätimen, jolla voidaan ohjata kaikkia kodin infrapunasignaaleja ymmärtäviä laitteita. Beacon yhdistetään mobiililaitteeseen Bluetoothin avulla.
Beaconissa yhdistyvät infrapunasignaaleja lähettävä laite sekä Android-laitteeseen asennettava ilmainen sovellus. Android-laite yhdistää itsensä Beacon-lähettimeen normaalin Bluetooth-yhteyden avulla ja Beacon kääntää sovellukselta tulevat ohjeet infrapunasignaaleiksi.

Infrapunaportit ovat nykypäivänä häviävä luonnonvara, joten Beaconin kaltaiselle laitteelle saattaa olla kysyntää, jos kotiteatteri sisältää useampia kerrallaan ohjattavia laitteita. Toisaalta pelkkien televisioiden ohjaamiseen alkaa löytyä suoraan WiFi-yhteyteen perustuvia ratkaisuja verkkoon liitettyjen televisioiden yleistyessä.

Android-sovellus on saatavilla Android Marketista, mutta tarvittavan lähettimen hinta on noin 70 dollaria. Sovellus vaatii Androidista vähintään version 2.3.3.

Tägit: Android Beacon
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.11.2011 17:52

Vanhassa Noksussa jo oli IR ja irRemote (tjsp), jolla pystyi kontrolloimaan mitä vaan laitetta, minkä siihen syötti. (Ei se kyllä ollut noin hieno visuaalisesti.) Itse en kyllä usko, että tuolle löytyisi markkinoita. Wifin kautta tosiaan pystyy jo hoitamaan monessa tapauksessa. Ja yleiskakekin tulee halvemmaksi.

211.11.2011 19:51

Joko uusissa telluissa on bluetooth kauko?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple liittyy pian taisteluun älykaiuttimien herruudesta Apple liittyy pian taisteluun älykaiuttimien herruudesta (20.1.2018 20:14)
Tällä hetkellä älykaiuttimien kärkikastissa on oikeastaan vain kaksi kovan luokan kilpailijaa, Amazon ja Google. Molemmilla yhtiöillä on omat tuotesarjansa, joita yhdistää äänikomennoilla toimiva ....
OnePlussan haastaja tuli tänään kauppoihin Suomessa – Samsung Galaxy A8 OnePlussan haastaja tuli tänään kauppoihin Suomessa – Samsung Galaxy A8 (19.1.2018 13:52)
Samsung Galaxy A -laitemalliston yläpäähän on ilmestynyt uusi tulokas, Galaxy A8. Puhelimen myynti alkoi Suomessa tänään suositushintaan 499 euroa eli se sijoittuu samaan hintaluokkaan OnePlus 5:n kanssa. ....
2 kommenttia
Spotifysta tulee uutispalvelu? Musiikkipalvelu laajenee uusille vesille Spotifysta tulee uutispalvelu? Musiikkipalvelu laajenee uusille vesille (19.1.2018 12:59)
Musiikkipalvelu ei voi olla nykypäivänä pelkkä musiikkipalvelu, vaan ilmeisesti sen kylkeen pitää paketoida kaikkia muutakin sisältöä. Tai sitten musiikkipalveluiden kehittäjien päässä ei ole ....
WhatsApp julkaisi uuden ilmaisen sovelluksen WhatsApp julkaisi uuden ilmaisen sovelluksen (19.1.2018 12:41)
WhatsApp ilmoitti jo hyvän aikaa sitten tavoitteekseen lyödä rahoiksi käyttäjiltä perittävän vuosimaksun sijaan yrityskäyttäjille myytävillä palveluilla. Tätä tavoitetta silmällä pitäen WhatsApp ....
iPhonen saa kaatumaan yhdellä linkillä – Tästä siitä on kyse iPhonen saa kaatumaan yhdellä linkillä – Tästä siitä on kyse (18.1.2018 15:51)
Applen iOS-käyttöjärjestelmästä on löytynyt vaatimattomalta vaikuttava bugi, jolla on kuitenkin ärsyttäviä seurauksia. Sitä hyödyntämällä voi kaataa kenen tahansa iPhonen pelkän tekstiviestin avulla. ....

Uutisarkisto