*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Raportti paljastaa amerikkalaisen tekijänoikeusteollisuuden hyvän kunnon

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.11.2011 12:20 Kommentteja (5)

Raportti paljastaa amerikkalaisen tekijänoikeusteollisuuden hyvän kunnon Amerikkalaisen tekijänoikeusteollisuuden oman etujärjestön julkaisema raportti kertoo, että tekijänoikeusteollisuudella menee huomattavasti paremmin, kuin muilla maan teollisuudenaloilla. Raportin mukaan tekijänoikeusteollisuus on selvinnyt lamasta muuta tuotantoa huomattavasti paremmin ja kasvunäkymät näyttävät hyvältä.
Ennätyslukemista huolimatta alan edustajien kannanotoista ja tekijänoikeusjärjestöjen huolestuneista raporteista voisi päätellä, että koko piratismista johtuen tekijänoikeusteollisuus on kuoleman kielissä ja kaikki työntekijät ovat vaarassa jäädä työttömiksi hetkellä millä hyvänsä. Kaiken kurjuuden keskellä alan omakin raportti kertoo, että "jatkuvasti positiiviseen suuntaan menevä tulos vahvistaa tekijänoikeusteollisuuden asemaa koko Yhdysvaltain talouden kasvumoottorina".

Aiemmista arvioista poiketen raportissa ei enää kuitenkaan yritetäkään laskea varsinaisten piratismista johtuneiden menetysten arvoa. Silti International Intellectual Property Alliance toteaa, että "piratismi hidastaa alan kasvua".

Tuhansien ihmisten työpaikat eivät kuitenkaan tuntuisi olevan vaarassa, sillä Ars Technican mukaan tekijänoikeusalalla työpaikat ovat säilyneet huomattavasti keskivertoa paremmin. Lisäksi alalla maksetaan määritelmästä riippuen 15 - 27 prosenttia keskimääräistä parempaa palkkaa.

Kaikista positiivisista luvuista huolimatta raportissa peräänkuulutetaan tiukempaa tekijänoikeuslainsäädäntöä. Elokuva-alan etujärjestön MPAA:n johtohenkilön mukaan valtiolta vaaditaan vahvoja toimia, jos luovaa sisältöä halutaan nauttia jatkossakin ja tuhannet työpaikat halutaan säilyttää.

Asiasta raportoivassa Ars Techicassa huomautetaan, että järjestöt ovat saamassa haluamansa, kun uuden lain myötä piratismilla perusteltu internet-sensuuri pakottaa hakuyhtiöt sekä esimerkiksi luottokorttiyhtiöt ja mainosverkostot mukaan piratismitaisteluun.

Vaikka MPAA:lla ja muilla etujärjestöillä ei olekaan suoraan kansainvälistä valtaa, ne voivat käyttää valtaansa kansainvälisten jäsenyhtiöidensä kautta sekä lobbaamalla Yhdysvaltain kongressissa, jonka käsialaa puolestaan ovat monet Eurooppalaistenkin elämään tulevaisuudessa vaikuttavat kansainväliset tekijänoikeussopimukset kuten kiistelty ACTA. Lisäksi internet ei juuri välitä valtion rajoista, joten Yhdysvalloissa toteutetut yksityisyydensuojaa heikentävät toimet saattavat vaikuttaa myös Yhdysvaltalaisia palveluita käyttäviin muiden maiden kansalaisiin.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

14.11.2011 13:14

Ihmettelin hiljattain suurta määrää porttiskannauksia joita tulee joka päivä useita kymmeniä. Hetken googleteltuani sain tietää, että osan verkkopalveluista täytyy suorittaa pakollinen, ja ainakin Suomen lainsäädännössä laittomaksi todettu porttiskannaus jokaiselle käyttäjälle Yhdysvaltojen uusien lakien perusteella. Vaihtoehtona on hyväksyä skannaukset tai lopettaa ko. palveluiden tai sivustojen käyttäminen.

EDIT: Näin esimerkkinä siitä mitä USA:n lainsäädännöllä on merkitystä maan rajojen ulkopuolella tapahtuvaan verkkoliikenteeseen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.11.2011 @ 13:16

24.11.2011 13:43

Voitte te minun äidiltäni kysyä, olenko minä erittäin fiksu poika, mutta kuka siihen vastaukseen luottaa... Tosin:

Lainaus:
Tuhansien ihmisten työpaikat eivät kuitenkaan tuntuisi olevan vaarassa, sillä Ars Technican mukaan tekijänoikeusalalla työpaikat ovat säilyneet huomattavasti keskivertoa paremmin. Lisäksi alalla maksetaan määritelmästä riippuen 15 - 27 prosenttia keskimääräistä parempaa palkkaa.
...viittaisi siihen, että eivät puhu täysin höpöjä.

Ja monesta upeasta asiasta, saamme jälleen kiittää Jenkkilää.

34.11.2011 22:41

Kai siellä kohta vaaditaan matkapuhelinvalmistajiakin osallistumaan talkoisiin, vähintään raportoimaan kaikki puhelimiin ladatut kappaleet, elokuvat ja niiden lisenssitiedot "oikeille" tahoille. Sopivasti kaikki kolme merkittävää puhelimien OS:ää tekevää fimaa, Apple, Google ja M$, sattuvat olemaan jenkkiläisiä, joten hyviä tuloksia voidaan odottaa piratismin torjunnassa. Ja samallahan se piraatin sijaintipaikkakin selviää liittymän tai navijointitietojen perusteella, jolloin rahastuskirje (uhkaus/haaste) saadaan heti matkaan.

45.11.2011 1:23

Voi raukkoja kun tajuavat kuinka pieni haitta piratismi vielä loppupeleissä on musiikin ja pelien puolella. Realistisesti ajateltuna musiikki on nykyään albumi tasolla kuraa ja pelit on suurin osa kuraa.. kun ihmiset lopettavat piratismin on TOn keksittävä joku muu tulonlähde, verot perhaps? loppupeleissä kuluttaja tulee aina kärsimään.


SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

55.11.2011 2:43

Ollaankohan jenkkilässä nyt jo noin hädissään, kun sotatoimet ja maailmanvalloitus mennytkään ihan putkee. Pitääkö nyt kuluttajien ja Kiinan rahoittaa niitä rikkaita amerikkalaisia, jotka eivät juuri maksa mitään veroja, ja itse joutuvat asumaan teräskaltereiden takana, kun itselle on ahmittu kaikki ja jätetty köyhät kyykkyyn.

Lainaus ja olen aivan samaa mieltä Flobatin kanssa.
Voi raukkoja kun tajuavat kuinka pieni haitta piratismi vielä loppupeleissä on musiikin ja pelien puolella. Realistisesti ajateltuna musiikki on nykyään albumi tasolla kuraa ja pelit on suurin osa kuraa.. kun ihmiset lopettavat piratismin on TOn keksittävä joku muu tulonlähde, verot perhaps? loppupeleissä kuluttaja tulee aina kärsimään.

Miksi eräs henkilö ei saanut poistettua erästä maapallon vihatuimmasta viruksesta, eli eräältä ahneimmista etniseltä ryhmältä, joka ei muista välitä kuin omista miljardeistaan.
Toisilta menee koti, toiset ovat jo katu-ojassa ja sitten kinutaan vielä rahaa ympäri maailman.
Yhtä hyvin Linux voisi olla kansaivälisesti yhtä hyvä kuin jenkkituotteet. Nytkin Aasiassa tuotetaan ohjelmistoja ja rautapuoli taitaa tulla sieltä lähes täysin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.11.2011 @ 02:46

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....
Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta (25.10.2016 08:20)
Apple on julkaissut iOS 10.1 -päivityksen mobiililaitteilleen. Uuden käyttöjärjestelmäversion voi ladata iPhoneensa tai iPadiinsa Asetukset-sovelluksen kautta (Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys). ....
Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa (25.10.2016 07:33)
Google Glass -laseista ei tullut prototyyppiä kummempaa tuotetta, mutta Daydream-katselulasien perusteella internetjätti ei kuitenkaan ole hylännyt HMD-laitteita (head mounted display) kokonaan. ....
Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....

Uutisarkisto