*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nettiyhteydestä televisioiden seuraava tärkeä ominaisuus

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 3.11.2011 15:02 Kommentteja (6)

Nettiyhteydestä televisioiden seuraava tärkeä ominaisuus Uuden raportin mukaan nettiyhteydestä on muodostumassa televisioiden avainominaisuus. Digitimes kertoo televisioalaa seuraavan tutkimusyhtiön DisplaySearchin raportista, joka mukaan vuonna 2011 nettiyhteys löytyi jo 27 prosentista myydyistä televisioista. Nettiyhteys luo mahdollisuuden yhdistää televisio helposti esimerkiksi kodin muihin laitteisiin tai Internetin sisältöpalveluihin.
DisplaySearch ennustaa nettiyhteydellä varustettujen televisioiden toimitusten nousevan yli puolella saavuttaen 155 miljoonan laitteen rajan vuoteen 2015 mennessä. Yhtiön mukaan nettiyhteyden yleistymisestä oli nähtävissä vahvoja merkkejä syksyn IFA-messuilla Berliinissä.

"Television ja siihen liitettävän toisen ruudun ajatus on hyvä tilaisuus lisäarvon luomiseen. Sillä voidaan myydä älypuhelimia sekä tabletteja ja monet mobiilipalvelut toimivat parhaiten isolla ruudulla käytettynä", yhtiöstä arvioidaan.

Tärkeä huomio televisioiden verkkoyhteyksissä on langattomuuden vaatimus. Kuluttajatutkimusten mukaan käyttäjät eivät halua olohuoneeseensa enempää piuhoja. Langattomat yhteydet ovat myös paras ratkaisu nopeiden ad hoc -yhteyksien luomiseen esimerkiksi katsellessa kuvia älypuhelimen muistista tai televisio-ohjelmien selailu toisella ruudulla ilman katselun häiriintymistä.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

13.11.2011 16:14

Onhan tuo ihan kätevä ominaisuus. Toisaalta, halvemmalla taitaa päästä, jos hommaa erillisen "purkin" netillä, viihdettä varten.

23.11.2011 16:19

Ja sitten tulee virukset ja kohta telkkarikin käynnistelee itteään koko ajan epätoivoisesti uudestaan

33.11.2011 16:54

itsellä br-soittimessa youtube, picasa ja joku säähomma. Tuubia tulee joskus käytettyä mutta kuvanlaatu todella surkea. Tosin parempi kuin pleikkarin kautta, sikälimikäli haluaa isolta ruudulta katsella.

Parempilaatuisena olis toimiva mutta puhun nimenomaan youtubesta. Tosin koetapa kaukosäätimellä kirjoitella hakusanoja... aaargh

Muita palveluita en telkkariin kaipaisi.

43.11.2011 17:04

Yhtiö joka noita valmistaa, voi myös halutessaan vakoilla mitä ihmiset katsoo TV:stä ja myydä tietoja kolmannelle osapuolelle.

Kun kysytään että mitä voi kuluttaja tehdä. Pitäisi myös kysyä mitä se yhtiö voi sillä myös tehdä kuluttajan tietämättä.

Itselläni on myös blu-ray soittimessa ethernet, mutta ei tulisi mieleenkään kytkeä sitä internetiin. Olen huomannut että se varastoi asioita muistiin, eli tunnistaa minun levyjä joita olen katsellut. Kiva lista siellä jossain...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.11.2011 @ 17:06

53.11.2011 17:28

Ilman hyviä palveluita näitä tuskin on kovin helppo myydä peruskäyttäjälle. Ongelmanahan siis käytännössä on se, että mediajätit ei kehitä palveluitaan, ja sitten kun joku muu kehittää hyvän palvelun niin se on laiton oikeuksien omistajien mielestä.

63.11.2011 18:57

Vanha juttu. 3D oli huuhaata. NettiTV on oikea parannus minkä takia TV:stä voi maksaa enemmän. Isolla ruudulla voi jakaa kuvaruudun kahteen osaan ja toiseen netin ja toiseen TVkuva. Sittan vaan lagnaton näppis ja surfailemaan.
Mutta mikä sana TV:n tilalle "Näytin"?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään	Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään (27.10.2016 20:18)
Applella on parhaillaan käynnissä lehdistötilaisuus, josta odotetaan uusia Mac-malleja. Yhtiö kuitenkin aloitti kertomalla uutisia iPhonesta. Odotetusti Applen asiakkaat ovat ottaneet iPhone ....
PlayStationille esiteltiin kaksi Pro-pelaajien ohjainta PlayStationille esiteltiin kaksi Pro-pelaajien ohjainta (27.10.2016 20:01)
Sonyn virallinen PlayStation Europe -blogi on esitellyt kahta uutta pleikkariohjainta, jotka on suunnattu tosimielellä pelaamiseen suhtautuville PS4-pelaajille. Niin kutsutut pro-ohjaimet tarjoavat ....
Apple valmistautuu aloittamaan myynnin tänään julkistettaville laitteille heti tapahtuman jälkeen? Apple valmistautuu aloittamaan myynnin tänään julkistettaville laitteille heti tapahtuman jälkeen? (27.10.2016 19:39)
Applelta odotetaan tänään uusia laitteita yhtiön vanhimpaan tuotekategoriaan. Uudet iMacit ja MacBookit esitellään kansalle Suomen aikaan kahdeksalta illalla alkavassa lehdistötilaisuudessa. ....
Apple esittelee uusia tuotteita – Seuraa tilaisuutta suorana Apple esittelee uusia tuotteita – Seuraa tilaisuutta suorana (27.10.2016 19:34)
Applen tämän vuoden syksyn toinen lehdistötilaisuus on käynnistymässä hetken kuluttua. Suomen aikaa kello 20.00 alkavan tapahtuman julkistuksia voi seurata suorana Applen tarjoaman verkkolähetyksen kautta. ....
Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä (27.10.2016 19:18)
Microsoftin eilisestä julkistustilaisuudesta jäi päälimmäisenä käteen tietysti uusi Surface Studio, Surface Bookin kakkosversio sekä muutamat oheislaitteet. Välissä kuitenkin kuultiin myös softapainotteisia ....

Uutisarkisto