*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony tekee yli 800 miljoonan tappiot tulvien ja heikon tv-myynnin vuoksi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 2.11.2011 13:06 Kommentteja (2)

Sony tekee yli 800 miljoonan tappiot tulvien ja heikon tv-myynnin vuoksi Japanilainen elektroniikkajätti Sony ennustaa yhtiön tuloksen painuvan kuluvan vuoden osalta tappiolle noin 836 miljoonan euron verran (90 miljardia jeniä). Yhtiö kertoi aiemmin edellisen vuosineljänneksen painuneen yllättäen noin 250 miljoonaa euroa tappiolle, kun aiemmin tuloksen odotettiin jäävän reilusti plussan puolelle.
Sonyn mukaan syynä rankasti tappiolliseen tulokseen ovat useammat osatekijät, kuten Thaimaan tulvien aiheuttamat ongelmat kameroiden tuotannossa sekä ennätyksellisen vahva jeni, joka hidastaa myyntiä.

Sonylla on ollut ongelmia erityisesti televisioidensa menekin suhteen. Yhtiö laski televisioiden myyntiennustetta yhdeksän prosentin verran 22 miljoonasta kappaleesta 20 miljoonaan. Myös kameroiden myyntiennustetta on laskettu kuluvan vuoden osalta.

Yhtiön televisioita valmistava yksikkö on tehnyt tappiota jo useamman vuoden peräkkäin. Sony pyrkii katkaisemaan tappiokierteen tekemällä muutoksia osaston organisaatioon. Yhtiö odottaa miinusmerkkisen tuloksen puolittuvan seuraavan vuoden mittaan ja pääsevän plussalle vuoteen 2014 mennessä.

Tägit: tulos Sony
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

12.11.2011 20:16

Alkaa pikkuhiljaa olla babelfishin tasoa tämänkin sivun jutut. Se on jeni eikä "Yen"! Ensin ajattelin, että se on kirjoittajalla ollut joku ajatuskatkos, mutta toisen mokoman kohdalla usko meni totaallisesti kirjoittajasta. Eikö näitä juttuja kukaan edes oikolue ennen tänne tälläämisiä?

24.11.2011 9:47

Kiitos kommentista, rahayksikkö korjattu. Tuon oikea suomenkielinen nimitys olisi kyllä pitänyt näköjään tarkistaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
1 kommentti
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto