*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony tekee yli 800 miljoonan tappiot tulvien ja heikon tv-myynnin vuoksi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 2.11.2011 13:06 Kommentteja (2)

Sony tekee yli 800 miljoonan tappiot tulvien ja heikon tv-myynnin vuoksi Japanilainen elektroniikkajätti Sony ennustaa yhtiön tuloksen painuvan kuluvan vuoden osalta tappiolle noin 836 miljoonan euron verran (90 miljardia jeniä). Yhtiö kertoi aiemmin edellisen vuosineljänneksen painuneen yllättäen noin 250 miljoonaa euroa tappiolle, kun aiemmin tuloksen odotettiin jäävän reilusti plussan puolelle.
Sonyn mukaan syynä rankasti tappiolliseen tulokseen ovat useammat osatekijät, kuten Thaimaan tulvien aiheuttamat ongelmat kameroiden tuotannossa sekä ennätyksellisen vahva jeni, joka hidastaa myyntiä.

Sonylla on ollut ongelmia erityisesti televisioidensa menekin suhteen. Yhtiö laski televisioiden myyntiennustetta yhdeksän prosentin verran 22 miljoonasta kappaleesta 20 miljoonaan. Myös kameroiden myyntiennustetta on laskettu kuluvan vuoden osalta.

Yhtiön televisioita valmistava yksikkö on tehnyt tappiota jo useamman vuoden peräkkäin. Sony pyrkii katkaisemaan tappiokierteen tekemällä muutoksia osaston organisaatioon. Yhtiö odottaa miinusmerkkisen tuloksen puolittuvan seuraavan vuoden mittaan ja pääsevän plussalle vuoteen 2014 mennessä.

Tägit: tulos Sony
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

12.11.2011 20:16

Alkaa pikkuhiljaa olla babelfishin tasoa tämänkin sivun jutut. Se on jeni eikä "Yen"! Ensin ajattelin, että se on kirjoittajalla ollut joku ajatuskatkos, mutta toisen mokoman kohdalla usko meni totaallisesti kirjoittajasta. Eikö näitä juttuja kukaan edes oikolue ennen tänne tälläämisiä?

24.11.2011 9:47

Kiitos kommentista, rahayksikkö korjattu. Tuon oikea suomenkielinen nimitys olisi kyllä pitänyt näköjään tarkistaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....

Uutisarkisto