*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi raportti valottaa Applen tv-suunnitelmia

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.11.2011 13:56 Kommentteja (8)

Uusi raportti valottaa Applen tv-suunnitelmia New York Times -lehden toimittajan julkaiseman uuden raportin mukaan Applen huhuttujen televisioiden kuumin ominaisuus tulee olemaan uusimmassa iPhone-mallissa nähty Siri-puheohjaus. Applen televisiot ovat netin huhumyllyn pitkäaikainen aihe, mutta raportin kirjoittaja kertoo tietojensa olevan peräisiin nimettömiksi jääviltä Applen työntekijöiltä.
Edesmenneen Steve Jobsin elämäkerrassa kerrotaan miehen hehkuttaneen elämäkerran kirjoittajalle, että "keksin sen viimeinkin". Uuden raportin mukaan keksintö oli nimenomaan Sirin sijoittaminen Applen tulevaan televisioon, jolloin kanavanvaihto ja muut toiminnot hoituvan normaalin puheen tapaan ja kaukosäätimen etsintä jää historiaan.

Applen television kerrotaan olleen Steve Jobsin lempilapsi. Television rakentamisen taustalla on sama filosofia kuin Applen muissa uusissa tuotteissa: otetaan nykyinen laite ja toteutetaan se täysin uudella ja aiempaa paremmalla tavalla. Jobs näki nykyisissä televisioissa niin paljon ongelmia, että koko ala oli täysin rikki.

New York Timesin raportin mukaan television kehitys on jo niin pitkällä, että julkaisu voisi tapahtua jo ensi vuonna. Silti todennäköisempänä ajankohtana pidetään vuotta 2013. Pääasiallinen viivästys johtuu siitä, että Apple odottaa isojen, mutta ohuiden tv-paneelien hintojen laskevan tasolle, jossa yhtiö pystyy myymään tuotteensa kilpailukykyiseen hintaan.

Applen tv-laitteen onnistumisen puolesta puhuu yhtiön vahva asema digitaalisen sisällön myyjänä. iOS-laitteille on olemassa vahvat sisällönlevityskanavat, joita voitaisiin helposti hyödyntää myös Applen tv-laitteen sisältötuotannossa.

Tägit: Apple televisio
Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

11.11.2011 14:14

Saa nähdä miten ovat onnistuneet eliminoimaan ohjelmien/elokuvien äänet, ettei televisio ala vaihtamaan kanavaa kesken hyvän kohtauksen :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2011 @ 14:14

21.11.2011 14:25

Siinä sitä ollaan sitten kun iTV ymmärtää vain amerikanenglantia :D Lopulta kun on "helposti" käynyt kaikki muut paitsi oikeat kanavat ja asetukset läpi, niin korjailee oikealla kaukosäätimellä kuvan, äänen ja lopulta kanavan kuntoon :) Helppoa31.11.2011 18:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Saa nähdä miten ovat onnistuneet eliminoimaan ohjelmien/elokuvien äänet, ettei televisio ala vaihtamaan kanavaa kesken hyvän kohtauksen :)
:) olisi hyvä kun TV itekeseen vaihtelisi kanavia. No tuopas on helppo juttu loppujenlopuksi. TV:hän kun hyvin tietää itse, mitä ääntä se ymmpäristöönsä päästää. Sitten vain poistaa sen lähettämänsä äänen ja saa selville mitä komennettiin.

Voi tulla melkoista huutoa jos porukalla tulee riita, mitä kanavaa katsotaan. Kaikki huutavat kurkku suorana omaa valintaansa ja TV vaihtelee kanavaa tuon tuosta. =)

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

41.11.2011 20:09

Aiemmin oli juttua siitä kuinka Siri ymmärtää vain puhdasta amerikan englantia.

52.11.2011 0:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Aiemmin oli juttua siitä kuinka Siri ymmärtää vain puhdasta amerikan englantia.
toistaiseksi....

62.11.2011 0:28

Puheohjaus telkkuihin? Siis mitä? Aika kesy innovaatio, mielestäni. Käytettävyydessä samalla asteikolla kun "taputettavat" valot. Elikkä varmaan ihan kätevä joissain tilanteissa, mutta ehkä itse pitäydyn "normaalissa".

Itse näkisin suurimpana iValttina nuo sisältöpalvelut. Kätevähän se olisi, hoitaa viihdekeskuksen virkaa suoraan sen telkun kautta, ja halutessaan vuokrata leffoja, TV-sarjoja jne. Se jos jokin, voisi mullistaa TV:n katselun. Elokuva katsottaisiin silloin, kun huvittaa. Ei tarvitsisi paljoa seurailla kelloa ja Guidea.

72.11.2011 7:50

Onhan toi ehkä ihan kiva ja muuta mutta ei tää nyt mitään tajuntaa räjäyttävää ole.

82.11.2011 8:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti osakar94:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Aiemmin oli juttua siitä kuinka Siri ymmärtää vain puhdasta amerikan englantia.
toistaiseksi....

Luultavasti aika pitkään aikaan suomea on turha odotella :D


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto