*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Noin 180.000 salasanaa vuoti nettiin Ruotsissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 27.10.2011 15:01 Kommentteja (5)

Noin 180.000 salasanaa vuoti nettiin Ruotsissa Ruotsissa paljastui aiemmin tällä viikolla noin 90.000 salasanaa koskeva vuoto. Tapaus on osoittautumassa pelättyä massiivisemmaksi, sillä toinen samankokoinen satsi salasanoja on myös päässyt vääriin käsiin. Mukana on niin julkkisten kuin poliitikkojenkin kirjautumistietoja.
Muiden muassa Ruotsin piraattipuolueen perustaja Rick Falkvingen yksi salasana on päässyt vääriin käsiin. "sc3a5j" nimellä esiintyvä hakkeri levitti salasanoja käyttämällä ruotsalaispoliitikko William Petzällin (sitoutumaton) Twitter-tiliä. Huumevieroituksessa oleva Petzäll ei ollut tietoinen tilinsä kaappauksesta.

Puolet salasanoista kerättiin Bloggtoppen-nimisestä palvelusta. Loput tiedot on peräisin 57 muulta sivustolta ja ne julkaistiin jo elokuussa. Ylen Sex & sånt -sivuston on väitetty olevan hakkeroitujen sivujen joukossa, mutta Yleisradio kiistää tiedon.

Hakkeri kertoi Expressen-lehdelle, että hän ei tarkoita mitään pahaa. Hän halusi vain saada ihmiset ymmärtämään, kuinka huonosti he pitävät huolta omasta tietoturvasta. Hakkeri kehottaa käyttämään eri palveluissa eri salasanoja.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

127.10.2011 17:53

Lainaus:
Hakkeri kertoi Expressen-lehdelle, että hän ei tarkoita mitään pahaa. Hän halusi vain saada ihmiset ymmärtämään, kuinka huonosti he pitävät huolta omasta tietoturvasta.

Onpas vitsikäs hakkeri. Tietysti se on käyttäjien vika kun kirjautuvat sivustolle johon hakkerit pystyvät murtautumaan. Ilmeisesti viestinä on että omasta tietoturvasta pitää siten pitää huoli, että ei kirjaudu eikä rekisteröidy mihinkään...

Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G105 keyboard + g500 mouse.

227.10.2011 19:41

Luulee olevansa fiksuja nuo hakkerit mutta miksi salasanat pitäisi hyvin suojata kun ainoastaan hänen kaltaiset idiootit niitä yrittää viedä? Lopettaisivat tuon pelleilyn niin asiat olisi hyvin.

328.10.2011 10:40

Ei tuossa ole viestinä pelkästään se että jokaisen pitää huolehtia omasta tietoturvasta. Vaan myös siitä että yritysten ja monien muiden palveluiden tietoturva ei ole edes lähelläkään riittävää tasoa, eli jostain vuotaa aina. Eli olkaa tarkkoina mitä palveluita käytätte ja minkälainen teidän oma tietoturva on siellä, jos tietonne pääsee vääriin käsiin.

Asiat eivät ole hyvin. Jos ihmiset ja yritykset eivät välitä tietoturvastaan, ja luulevat että asiat on hyvin.

Koska nämä "idiotti" hakkerit eivät ole iso ongelma paljastaessaan kuinka heikkoa meidän tietoturva todellisuudessa on. Ongelma on ammattirikolliset joista kuulemme vasta kun meille on tapahtunut todellista vahingoa, eikä näiden rikkollisten olemassaolo ole mihinkään katoamassa. Rikollisia on historiamme täynnä, eikä siihen ole muuta vastalääkettä kuin varautua asiaan asianmukaisesti.

Eikä tämä korjaanu sillä että sanomme, "asiat olisi hyvin jos ihmiset eivät hakkeroisi". Koska rikollisuus on todellisuutta jota ei voi estää. Ainoa parranuskeino on ottaa tietoturva vakavasti, estääkseen vahinkojen syntyminen niin hyvin kuin pystyy.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2011 @ 10:45

428.10.2011 18:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ei tuossa ole viestinä pelkästään se että jokaisen pitää huolehtia omasta tietoturvasta. Vaan myös siitä että yritysten ja monien muiden palveluiden tietoturva ei ole edes lähelläkään riittävää tasoa, eli jostain vuotaa aina. Eli olkaa tarkkoina mitä palveluita käytätte ja minkälainen teidän oma tietoturva on siellä, jos tietonne pääsee vääriin käsiin.

Asiat eivät ole hyvin. Jos ihmiset ja yritykset eivät välitä tietoturvastaan, ja luulevat että asiat on hyvin.


Yritätkö sanoa että ihmisten pitäisi tuntea käyttämiensä sivustojen tietoturva ja jos sivu hakkeroidaan niin itseään saa syyttää. Jos tämäkin sivu hakkeroidaan ja sinun salasana pöllitään niin tottakai se on sitten sinun oma vikasi?!?


Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G105 keyboard + g500 mouse.

528.10.2011 19:31

En yritä sanoa että pitäisi tuntea sivustojen tietoturva, vaan että ette luota että sivustojen tietoturva on kunnossa. Eli olette varautuneet että sivustoon laittamasi tiedot itsestäsi voidaan varastaan, lukien salasanasi ja kaikki henkilötietosi.

Ei ole minun tehtävä pitää huolta että salasanaani ei varasteta sivustolta, se on sivuston ylläpitäjien vastuulla. Minun tehtäväni on huolehtia että salasanaani ei pystytä arvaamaan, eli se ei ole liian helppo arvatta. Enkä ole antanut salasanaani kenellään muulle tai laittanut sitä jonnekin muualle saataville.

Tarkoitan että jos esimerkiksi meidän tiedot varastetaan tältä sivustolta, se ei ole meidän vika, vaan sivuston ylläpitäjien ja vastuuhenkilöiden. Kun laitamme tänne henkilötietoja niin niiden turvallisuudesta on vastuussa sivuston vastaavat.

Me tietenkin voimme syyttää itseämme siitä että luotimme liikaa palveluun, mutta syy murtoihin ei ole meidän. Sivustojen ja palveluiden tietoturva on sivustojen itsensä vastuulla ei sen käyttäjien.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2011 @ 20:02

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

LG esitteli G6-huippuälypuhelimen: Iso näyttö kompaktissa paketissa LG esitteli G6-huippuälypuhelimen: Iso näyttö kompaktissa paketissa (26.2.2017 14:03)
LG on esitellyt Barcelonassa pidettävillä MWC-messuilla LG G6 -huippuälypuhelimen. LG G6 erottautuu kilpailijoistaan näytöllään. 5,7 tuuman näyttö on iso, mutta sen reunukset ovat niin pienet, ....
2 kommenttia
Arvostelussa Samsung Gear 360 – Ensimmäisen sukupolven laite 360 asteen videokuvaukseen Arvostelussa Samsung Gear 360 – Ensimmäisen sukupolven laite 360 asteen videokuvaukseen (25.2.2017 21:52)
Gear 360 julkaistiin jo viime vuoden huhtikuussa ja Suomeen se saapui käytännössä vasta vuoden lopulla. Pallokamera saapui myyntiin 399 euron suositushinnalla, mutta hinta on arvostelua tehdessä ....
1 kommentti
Näin seuraat huomista supersunnuntaita – Luvassa älypuhelimien vyöry Näin seuraat huomista supersunnuntaita – Luvassa älypuhelimien vyöry (25.2.2017 16:45)
MWC-messut alkavat ensi viikolla, mikä tietää taas vilkasta uutisvirtaa mobiililaitteiden rintamalta. Uutisähkyä ei helpota lainkaan se, että vaikka messut kestävät neljä päivää (ensi viikon ....
2 kommenttia
Nelosen kanavat eivät pimenekään kaapeliverkoissa – Lisäaikaa pari kuukautta Nelosen kanavat eivät pimenekään kaapeliverkoissa – Lisäaikaa pari kuukautta (24.2.2017 18:44)
Nelonen Median vapaasti katsottavat kanavat, Jim, Liv ja Hero, eivät pimenekään DNA:n ja Soneran kaapeliverkoissa vielä helmikuun lopulla. Nelonen Median omistavan Sanoman mukaan se on sopinut ....
1 kommentti
TSMC lupaa: 5 nanometrin tekniikka otetaan käyttöön 2019 TSMC lupaa: 5 nanometrin tekniikka otetaan käyttöön 2019 (24.2.2017 13:34)
Maailman suurimpiin puolijohdevalmistajiin kuuluvan TSMC:n mukaan yhtiö on valmis aloittamaan niin sanotun riskituotannon 5 nanometrin prosessitekniikalla vuoden 2019 alkupuoliskolla. Aikataulussa ....

Uutisarkisto