*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google salaa haut

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 19.10.2011 10:58 Kommentteja (3)

Google salaa haut Google aikoo ottaa SSL-protokollan käyttöön sen hakukoneen kautta tehdyissä hauissa. Googlen käyttäjät tullaan ohjaamaan lähiviikkojen aikana automaattisesti osoitteeseen https://www.google.com, kunhan käyttäjä on kirjautunut Google-tililleen. Osoite on käytössä myös vaikkei omistaisi tiliä.
Googlen mukaan uudistus on erittäin tärkeä ja on osa trendiä, jossa palvelut siirtyvät salattuihin yhteyksiin. Salauksesta on erityistä hyötyä kun käytössä on salaamaton Internet-yhteys, kuten vaikkapa Internet-kahviloissa.

Googlen hakutuloksissa näkyvät sivustot tulevat jatkossakin tietämään, että kävijä saapui heidän sivuilleen hakukoneen kautta. Muuta tietoa salatuista hauista ei luovuteta. Ylläpitäjät saavat kuitenkin edelleen selville top 1000 -hakusanat viimeisen 30 päivän ajalta, mitkä tuottivat eniten liikennettä heidän sivuilleen Google Webmaster Toolsin kautta.

Hakukoneyhtiö aikoo jatkaa SSL:n käyttöönottoa muissakin sen palveluissa tulevaisuudessa ja kannustaa muitakin Internet-yhtiöitä samaan. Tähänkin asti salattuja hakuja on voinut tehdä osoitteen https://encrypted.google.com kautta.

Tägit: SSL Google
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

119.10.2011 12:25

Hehe,ihan kuin se suurin tietoturva reikä Google haussa olisi se ulkopuolinen yhteyksien salakuuntelija, eikä Google itse.

219.10.2011 12:52

Hakutermien katoaminen analyytiikkatyökalujen ulkopuolelle on verkkosivuston kehityksen kannalta aika häijy veto. "Millä tavalla porukka löytää minun sivuni" on kuitenkin aika oleellinen osa verkkosivuston ja sen sisällön kehitystä.

Top 1000 -lista käytetyimmistä hauista ei paljon lämmitä esim. englanninkielisen AfterDawnin suhteen, jonne tullaan kuukauden aikana noin 200'000 eri haun kautta. Jos tuosta datasta katoaa 199'000 pois, niin vähän vaikea löytää uusia, vielä pienissä määrissä pyöriviä "heikkoja signaaleja", jonka pohjalta voisi sisältöä kehittää.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

320.10.2011 19:39

Tuleekohan tämä mahdollistamaan myös igooglen ssl:n yli?
Kaikki uutiset joissa edes nimellisesti pyritään parantamaan yksilön tietosuojaa on hyvä uutinen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.10.2011 @ 19:50

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....
Intel paljasti ensimmäiset kahdeksannen sukupolven Core-prosessorit Intel paljasti ensimmäiset kahdeksannen sukupolven Core-prosessorit (22.8.2017 09:46)
Intel on esitellyt kahdeksannen sukupolven Core-prosessorinsa. Vaikka kyseessä on Intelin tuotelinjastolla uuden sukupolven tuote, niin käytännössä erot edelliseen seitsemänteen sukupolveen ovat pienet. ....

Uutisarkisto