*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

EU aikoo tukea laajakaistahankkeita yli yhdeksällä miljardilla

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 17.10.2011 16:04 Kommentteja (4)

EU aikoo tukea laajakaistahankkeita yli yhdeksällä miljardilla Euroopan komissio suunnittelee yli yhdeksän miljardin euron investointeja vauhdittaakseen laajakaistapalveluiden rakentamista EU:n alueella. Erityisenä tavoitteena on saada nopeat yhteydet myös syrjäseutujen asukkaille. Nopeiden yhteyksien toivotaan parantavan mahdollisuuksia koko unionin kattavien sähköisten palveluiden synnylle.
Komissio tavoittelee 30 megabitin laajakaistoja kaikille Eu-kansalaisille vuoteen 2020 mennessä ja 100 megabitin yhteyksiä puolelle kansalaisista. EU:n arvioiden mukaan laajakaistahankkeisiin kannattaa panostaa, sillä jokainen investoitu euro voisi poikia 6 - 15 euron lisäinvestoinnin yksityisiltä sekä muilta julkisilta tahoilta. Uuden infrastruktuurin rakentaminen toisi myös nopeasti jopa satoa tuhansia uusia työpaikkoja.

Julkiselle rahoitukselle on tarvetta erityisesti syrjäseuduilla, jonne teleoperaattorit ovat haluttomia investoimaan pienemmän väestöntiheyden aiheuttamien heikkojen tuottojen vuoksi. Suomessa valtio tukee jo haja-asutusalueiden laajakaistahankkeita, mutta operaattorit ovat tarttuneet tarjouksiin heikosti.

Infrastruktuurin rahoittamisen lisäksi EU-komissio voisi tukea kansalaisten asiointia helpottavien sähköisten palveluiden syntyä. Komission visioissa siintää esimerkiksi rajat ylittävät terveyspalvelut, älysähköverkot tai koko EU:n kattavat identiteettipalvelut.

Tägit: EU laajakaista
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

117.10.2011 16:26

Kiinteät yhteydet ovat tietysti mahdollisia, mutta eikö tulisi halvemmaksi lisätä tukiasemia ja niihin soluja ja tehoja.
Langattomien systeemit kehittyy sitä tahtia, että niihin kannattas satsata eniten.
Onhan kaupunkipaikoissakin kiinteillä liittymillä ongelmia, mikäli käyttäjiä on todella paljon.
Ainakin Saimaan alueella on mökkejä niin paljon, että tuskin joka paikkaan ja todella hankaliin olosuhteisiin kannattaa vetää piuhoja joista vain osa on pitempiaikaisessa käytössä. Sama koskee tietysti laajemmin myös Turun ja rannikoiden saaristoalueita.
Monissa kunnissa paikallisten ikä alkaa olla sitä luokkaa, että niiden takia se on turha investointi.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

217.10.2011 18:07

Lainaus:
operaattorit ovat tarttuneet tarjouksiin heikosti
Onko se joku ihme. Suurin osa haja-asutus alueen asukkaista jotka sen yhteyden ottavat, valitsevan melko varmasti halvimman, asenteella otetaan se nyt vaikkei tarvita joten halvin sit.

Eivät ihmiset (siis suurin osa) jotka ovat olleet vailla nopeaa nettiä ja sen palveluita tähän asti, tarvitse tai eivät ole vielä perehtynyt alaan niin paljon että olisivat potentiaalisia asiakkaita nopeille yhteyksille ja niiden kautta elokuvien vuokraamiselle sun muulle taloudellisesti kannattavalle toiminnalle. Joten maalta ei rahaa irtoa (heti) joten ei ihme etteivät operaattorit halua sijoittaa. Kuitenkin haja-asutusalueella elää vähemmän ihmisiä kuin kaupungeissa tai niiden ympäristössä missä pystyy pienemmillä investoinneilla ottamaan rahat pois asiakkailta.

Eli noidankehä valmis.

318.10.2011 3:51
spam
Vahvistamaton

Niin, harvemmin asuttu ja vähemmän asiakaspotentiaalia. Mutta, harvemmin asuttu alue tarjoaa samalla yrityksille ja yrittäjyydelle mahdollisuuksia, joten kunnollisille yhteyksille on siten tarvetta.
Kunnollinen tietoverkko auttaa siinä että investointeja voidaan tehdä syrjäseuduillekin, paikasta riippumattomuus lisääntyy, ja se on tärkeää kun hallitus ei halua tukea minkäänlaista henkilö- ja tavaraliikennettä edes lama-aikana, vaan päinvastoin tekee sen entistä kalliimmaksi.

418.10.2011 5:46

Menee politikoinniksi... Pitkien välimatkojen maassa liikkuminen, että samalla rahalla pääsee lentokoneella Roomaan kuin lento-asemalle. Neliveto hiacen tankkaus vie jo noin satasen...
Eräs asia näiltä politikoilta on unohtunut, on että piäisikö näin hienossa maassa kaikki ihmiset pakata Helsinkiin?
Ja kun sielläkään ei tahdo joukkoliikenne toimia ja ihmiset ovat aika tylyjä toisiaan kohtaan.
Minulla vanha ehdotus Vapaavuoren/vihreiden ideoille löytyy itse Stalinilta on , että tyhjennetään maaseutu ja rakennetaan sellanen mieletön kerrostalo, jossa toisessa päässä on synnytyslaitos ja toisessa hautaustoimisto. Eikö ole loistoidea ihmisten ei tarvitse poistua sieltä koskaan mihinkään ja koko maailma pelastuu.
Tosin samoin sikojakin pidetään jossakin tuottamassa.
Samoin mökkeily kielletään, metsästys ja kalastus, marjojen ja sienten keruu,ulkoilu kielletään, liikunta tapahtuu kuntosalilla zumbaten, viihde tulee telkkarista syötetään näille "sioille" laaturehua.
Tässä mielessä haja-asutusalueen laajakaistat vapauttavat ihmisiä toimimaan vapaasti ja säästävät huomattavasti energiaa verrattuna kaupunkien hulinaan ja kauheaan kiireeseen, jossa ei ole aikaa edes ajatella mitä tekee. Rauhallisessa paikassa voi myös keskittyä tekemään älyä ja innovatiivisia juttuja paremmin kuin jossakin kolinassa ja metelissä. Eivät ne esim Saimaan aallot kuulosta pahoille kun niihin tottuu laineiden turvalliseen ääneen.
Kerron myös siitä, kun virittelin tietokone-ohjelmia eräälle isolle firmalle iltamyöhään hyvin keskittyneenä, niin eikö joku soita ja kertoo "anteeksi tais mennä vikanumerooon". Hyvä, että en heittänyt kaikkia puhelimia alas kadulle.
Rutiinityötä voi tehdä vaikka missä, mutta kun kehitetään uutta, ja ajatellaan tiukkaan, niin rauhallinen paikka on paras.
Siinä mielessä jollakin rauhallisella mökillä maaseudulla voi säteillä parhaiten.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
1 kommentti
WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa (16.1.2018 12:42)
WhatsAppin tuoreesta beta-versiosta on löytynyt jälleen uusia ominaisuuksia, jotka aikanaan valuvat myös sovelluksen vakaata versiota käyttäville tavallisille käyttäjille. WhatsApp näyttäisi ....
Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen (16.1.2018 12:03)
Kiinan suurimpiin teknologiayrityksiin kuuluva Tencent ja Apple ovat päässeet sopuun WeChat-viestipalvelun aiemmin sisältämän tippaus-ominaisuuden jakamisesta. WeChat sisälsi aiemmin mahdollisuuden ....
Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen (16.1.2018 10:54)
Tekoälystä on tullut teknologiasektorin uusin "kultaryntäys". Kaikki suurimmat IT-yritykset investoivat siihen suuria määriä rahaa ja kehittävät sen pohjalta uusia palveluita, joita myydä asiakkaille ....
Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin (15.1.2018 14:49)
Samsung paljasti CES-messujen aikaan aikovansa julkistaa seuraavan sukupolven Galaxy-lippulaivapuhelimet helmikuussa ja esittelypaikka löytyy Barcelonan MWC-messuilta. Samsungilla näyttäisi ....

Uutisarkisto