*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

EU aikoo tukea laajakaistahankkeita yli yhdeksällä miljardilla

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 17.10.2011 16:04 Kommentteja (4)

EU aikoo tukea laajakaistahankkeita yli yhdeksällä miljardilla Euroopan komissio suunnittelee yli yhdeksän miljardin euron investointeja vauhdittaakseen laajakaistapalveluiden rakentamista EU:n alueella. Erityisenä tavoitteena on saada nopeat yhteydet myös syrjäseutujen asukkaille. Nopeiden yhteyksien toivotaan parantavan mahdollisuuksia koko unionin kattavien sähköisten palveluiden synnylle.
Komissio tavoittelee 30 megabitin laajakaistoja kaikille Eu-kansalaisille vuoteen 2020 mennessä ja 100 megabitin yhteyksiä puolelle kansalaisista. EU:n arvioiden mukaan laajakaistahankkeisiin kannattaa panostaa, sillä jokainen investoitu euro voisi poikia 6 - 15 euron lisäinvestoinnin yksityisiltä sekä muilta julkisilta tahoilta. Uuden infrastruktuurin rakentaminen toisi myös nopeasti jopa satoa tuhansia uusia työpaikkoja.

Julkiselle rahoitukselle on tarvetta erityisesti syrjäseuduilla, jonne teleoperaattorit ovat haluttomia investoimaan pienemmän väestöntiheyden aiheuttamien heikkojen tuottojen vuoksi. Suomessa valtio tukee jo haja-asutusalueiden laajakaistahankkeita, mutta operaattorit ovat tarttuneet tarjouksiin heikosti.

Infrastruktuurin rahoittamisen lisäksi EU-komissio voisi tukea kansalaisten asiointia helpottavien sähköisten palveluiden syntyä. Komission visioissa siintää esimerkiksi rajat ylittävät terveyspalvelut, älysähköverkot tai koko EU:n kattavat identiteettipalvelut.

Tägit: laajakaista EU
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

117.10.2011 16:26

Kiinteät yhteydet ovat tietysti mahdollisia, mutta eikö tulisi halvemmaksi lisätä tukiasemia ja niihin soluja ja tehoja.
Langattomien systeemit kehittyy sitä tahtia, että niihin kannattas satsata eniten.
Onhan kaupunkipaikoissakin kiinteillä liittymillä ongelmia, mikäli käyttäjiä on todella paljon.
Ainakin Saimaan alueella on mökkejä niin paljon, että tuskin joka paikkaan ja todella hankaliin olosuhteisiin kannattaa vetää piuhoja joista vain osa on pitempiaikaisessa käytössä. Sama koskee tietysti laajemmin myös Turun ja rannikoiden saaristoalueita.
Monissa kunnissa paikallisten ikä alkaa olla sitä luokkaa, että niiden takia se on turha investointi.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

217.10.2011 18:07

Lainaus:
operaattorit ovat tarttuneet tarjouksiin heikosti
Onko se joku ihme. Suurin osa haja-asutus alueen asukkaista jotka sen yhteyden ottavat, valitsevan melko varmasti halvimman, asenteella otetaan se nyt vaikkei tarvita joten halvin sit.

Eivät ihmiset (siis suurin osa) jotka ovat olleet vailla nopeaa nettiä ja sen palveluita tähän asti, tarvitse tai eivät ole vielä perehtynyt alaan niin paljon että olisivat potentiaalisia asiakkaita nopeille yhteyksille ja niiden kautta elokuvien vuokraamiselle sun muulle taloudellisesti kannattavalle toiminnalle. Joten maalta ei rahaa irtoa (heti) joten ei ihme etteivät operaattorit halua sijoittaa. Kuitenkin haja-asutusalueella elää vähemmän ihmisiä kuin kaupungeissa tai niiden ympäristössä missä pystyy pienemmillä investoinneilla ottamaan rahat pois asiakkailta.

Eli noidankehä valmis.

318.10.2011 3:51
spam
Vahvistamaton

Niin, harvemmin asuttu ja vähemmän asiakaspotentiaalia. Mutta, harvemmin asuttu alue tarjoaa samalla yrityksille ja yrittäjyydelle mahdollisuuksia, joten kunnollisille yhteyksille on siten tarvetta.
Kunnollinen tietoverkko auttaa siinä että investointeja voidaan tehdä syrjäseuduillekin, paikasta riippumattomuus lisääntyy, ja se on tärkeää kun hallitus ei halua tukea minkäänlaista henkilö- ja tavaraliikennettä edes lama-aikana, vaan päinvastoin tekee sen entistä kalliimmaksi.

418.10.2011 5:46

Menee politikoinniksi... Pitkien välimatkojen maassa liikkuminen, että samalla rahalla pääsee lentokoneella Roomaan kuin lento-asemalle. Neliveto hiacen tankkaus vie jo noin satasen...
Eräs asia näiltä politikoilta on unohtunut, on että piäisikö näin hienossa maassa kaikki ihmiset pakata Helsinkiin?
Ja kun sielläkään ei tahdo joukkoliikenne toimia ja ihmiset ovat aika tylyjä toisiaan kohtaan.
Minulla vanha ehdotus Vapaavuoren/vihreiden ideoille löytyy itse Stalinilta on , että tyhjennetään maaseutu ja rakennetaan sellanen mieletön kerrostalo, jossa toisessa päässä on synnytyslaitos ja toisessa hautaustoimisto. Eikö ole loistoidea ihmisten ei tarvitse poistua sieltä koskaan mihinkään ja koko maailma pelastuu.
Tosin samoin sikojakin pidetään jossakin tuottamassa.
Samoin mökkeily kielletään, metsästys ja kalastus, marjojen ja sienten keruu,ulkoilu kielletään, liikunta tapahtuu kuntosalilla zumbaten, viihde tulee telkkarista syötetään näille "sioille" laaturehua.
Tässä mielessä haja-asutusalueen laajakaistat vapauttavat ihmisiä toimimaan vapaasti ja säästävät huomattavasti energiaa verrattuna kaupunkien hulinaan ja kauheaan kiireeseen, jossa ei ole aikaa edes ajatella mitä tekee. Rauhallisessa paikassa voi myös keskittyä tekemään älyä ja innovatiivisia juttuja paremmin kuin jossakin kolinassa ja metelissä. Eivät ne esim Saimaan aallot kuulosta pahoille kun niihin tottuu laineiden turvalliseen ääneen.
Kerron myös siitä, kun virittelin tietokone-ohjelmia eräälle isolle firmalle iltamyöhään hyvin keskittyneenä, niin eikö joku soita ja kertoo "anteeksi tais mennä vikanumerooon". Hyvä, että en heittänyt kaikkia puhelimia alas kadulle.
Rutiinityötä voi tehdä vaikka missä, mutta kun kehitetään uutta, ja ajatellaan tiukkaan, niin rauhallinen paikka on paras.
Siinä mielessä jollakin rauhallisella mökillä maaseudulla voi säteillä parhaiten.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle (29.3.2017 09:51)
Suosittu deittipalvelu Tinder on toiminut toistaiseksi ainoastaan mobiililaitteilla, joiden kautta sovellus pystyy hankkimaan GPS:n ansiosta tarkkaa sijaintidataa etäisyyksien määrittämistä ....
Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
8 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
1 kommentti
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
3 kommenttia

Uutisarkisto