*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook uudistaa profiilien ulkoasun: Timeline

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 22.9.2011 20:52 Kommentteja (13)

Facebook uudistaa profiilien ulkoasun: Timeline Facebook esitteli tänään odotetusti yhteisöpalveluun kehitettyjä uusia ominaisuuksia. Ensimmäinen F8-kehittäjäkonferenssissa esitelty uudistus on uusi profiili ja sen ulkoasu.
Uusi ulkoasu perustuu niin sanottuun Timeline-ajatteluun, jossa Facebookin käyttäjä ei ole pelkästään joukko hiljattain julkaistuja tilapäivityksiä tai kuvia. Uudessa profiilissa ystävät pääsevät nopeasti käsiksi esimerkiksi vuonna 2009 tehtyihin tilapäivityksiin ja lisättyihin kuviin klikkaamalla kohtaa profiilin oikeasta reunasta löytyvästä aikajanasta.

Tapahtumat voidaan esittää myös graafisesti kartalla, josta ilmenee missä päin maailmaa henkilö on milloinkin käynyt, ja suodattaa niiden tyypin perusteella.

Tägit: Facebook
Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

122.9.2011 21:52

Kovasti on facebookki ruvennu lisäilemään uusia ominaisuuksia plussan tultua kilpailemaan käyttäjistä.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

222.9.2011 22:05

Vieläkin vähän auki, että mikä muutos tässä on kyseessä. Profiilihan tuossa lukee, mutta näyttää ainakin tänne aika rohkealta askeleelta, ottaen huomioon kuinka pienistäkin muutoksista saadaan aina facebookin suhteen kärjistettyä uskomattoman paljon puhdasta vihaa. Jos ja kun tämä uudistus näkee päivänvalon, niin minä istun ruudun ääressä popcornin kera nauttien showsta.

322.9.2011 22:31

no android sovellukseen voitas panostaa vähä enemmän...

423.9.2011 1:28

@3: Täysin samaa mieltä. Juuri ja juuri käytettävä hökötys.

523.9.2011 8:43

@3 Go!chat on hyväksi havaittu ohjelma marketista ainakin siihen asti että facebook tuolle omalle ohjelmalleen jotain tekee..luultavasti sen jälkeenkin käytän mieluummin tuota.

623.9.2011 10:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Kovasti on facebookki ruvennu lisäilemään uusia ominaisuuksia plussan tultua kilpailemaan käyttäjistä.
Tämä on omasta mielestäni juurikin markkinatalouden/netin/teknologia-alan hienous/raakuus :-) Etenkin verkossa, uuden kilpailijan perustaminen on verkossa suhteellisen halpaa, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaisen suositunkin saitin on pakko innovoida aivan jatkuvasti tai uusi, kenties tuntematon, kilpailija tulee takavasemmalta ja pyyhkäisee ohi. Netissä ei juuri brändilojaalisuutta esiinny :-)

FB:n kehitys hyötyy siitä, että se joutuu innovoimaan estääkseen käyttäjiensä "karkaamisen". MySpace ja sitä edeltäneet sosiaalisen verkon "kunkut" eivät vastanneet muutoksiin tarpeeksi nopeasti ja "katosivat". Hakukoneissa AltaVistalle kävi sama -- eli on Googlen käyttäjien kannalta hyvä, että Bing on olemassa, koska se pakottaa Googlen kehittämään hakukonettaan jatkuvasti, jne :-) Tuskin AfterDawniakaan tarvisi kauheasti kehittää, jos Suomessa olisi vain yksi teknologiasivusto ;-)

Back to topic, odotan hirveää negapalautemyrskyä tästäkin FB:n muutoksesta, ihmiset ovat perusluonteeltaan muutosvastarintaisia :-)

723.9.2011 12:29

Että elämäkerran voi nyt sitten lukea facebookistga? Jaa’a, voi jäädä omalta osaltani käyttämättä.

Huomattu nyt sama, että G+ myötä uutta on pukattu. Mielummin kuitenkin Googlen palvelua käytän − en luota edelleenkään Facebookkiin.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

823.9.2011 17:20

Asensin juuri profiiliini (toimii kai vain developpereilla) ja kovasti hauskasti toteutettu ja kivan oloinen, mutta hyödyllisuus koko hommasta jää vähän hämärän peittoon. Varsinkin monet vähemmän nettiä käyttävät ovat jo nyt pää pyörällä ainaisten uudistusten kanssa FB:ssä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.9.2011 @ 17:20

923.9.2011 19:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti marcoboy:
Varsinkin monet vähemmän nettiä käyttävät ovat jo nyt pää pyörällä ainaisten uudistusten kanssa FB:ssä.

Ainaisten, heh... :) Lärvikirjaan on siitä lähtien tullut uudistuksia, kun G+ tuli n. 2kk sitten kilpailemaan käyttäjistä. :) Kilpailun hyvä puoli on, että täytyy kehittää omasta palvelusta mahdollisimman hyvä, ettei käyttäjät karkaa kilpailijalle, kuten dRD jo aiemmin mainitsikin.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1023.9.2011 19:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti marcoboy:
Varsinkin monet vähemmän nettiä käyttävät ovat jo nyt pää pyörällä ainaisten uudistusten kanssa FB:ssä.

Ainaisten, heh... :) Lärvikirjaan on siitä lähtien tullut uudistuksia, kun G+ tuli n. 2kk sitten kilpailemaan käyttäjistä. :) Kilpailun hyvä puoli on, että täytyy kehittää omasta palvelusta mahdollisimman hyvä, ettei käyttäjät karkaa kilpailijalle, kuten dRD jo aiemmin mainitsikin.
Kyllä se on muuttunut useasta kohdasta useaan otteeseen vuosien varrella (Myös edes takaisin peruuttaen aikaisemmin tekemiään muutoksia), koskaan sitä suuremmin selittelemättä.

Hauska artikkeli FB:n matkasta tähän päivään:
http://prowler.uk.to/2011/06/a-history-...designs-part-1/
http://prowler.uk.to/2011/06/a-history-...designs-part-2/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.9.2011 @ 19:42

1123.9.2011 22:34

Nään jo mielessäni kuinka etusivu täyttyy parista sadasta "Vittu tää uus FB o perseest" päivityksestä -.-

1226.9.2011 12:36

ei vielä kammenteja on niin uusi asia

1329.9.2011 10:31
Nuatri
Vahvistamaton

facebook pelaa suoraan Google+:n pussiin uudistamalla facebookia. Käyttäjät hermostuvat jo pienistäkin muutoksista ja jatkuvat muutokset saavat facebookin näyttämään epävarmalta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa Nokia 8:sta tulee uusi versio – Tuplasti enemmän tallennustilaa (26.9.2017 18:07)
Elokuussa tuotemallistoaan lippulaivapuhelimella täydentänyt HMD Global on esitellyt uuden version Nokia 8:sta. Uutukaisesta löytyy kuusi gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. ....
Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
1 kommentti

Uutisarkisto