*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google TV laajenee Eurooppaan lähitulevaisuudessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 28.8.2011 17:20 Kommentteja (4)

Google TV laajenee Eurooppaan lähitulevaisuudessa Googlella ei ole mitään aikomusta kuopata ongelmissa painivaa Google TV -internet-televisioalustaa, vaan se aikoo pikemminkin satsata siihen entistä enemmän. Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidtin mukaan alusta lanseerataan Eurooppaan ensi vuoden alussa.
Internetin ja television sisältöjä yhdistelevä Google TV avattiin viime vuoden lopulla Yhdysvalloissa, jossa se sai paikallisilta kaapeliyhtiöiltä jäätävän vastaanoton: kaikilta sen käyttäjiltä estettiin pääsy kaapeliyhtiöiden verkossa jakamiin sisältöihin. Pelkona oli että Google varastaa heidän osuuksia mainostuloista.

Lisäksi laitevalmistajista ainoastaan Logitech ja Sony ovat tukeneet hanketta. Sony tosin ilmoitti, ettei se aio enää esitellä uusia alustaan perustuvia televisioita.

Edinburghissa puhunut Schmidt kertoi odottavansa uusien laitevalmistajien tulevan mukaan kun alustan uusi, Android-sovelluksia tukeva versio saadaan julkaistua. Samalla hän totesi Google TV:n rantautuvan vanhalle mantereelle ensi vuoden alussa. Aiemmin tällä viikolla ilmeni, että hakukonejätti aikoo laajentaa internet-tv-alustaansa Britanniaan. Lanseeraus uusilla markkina-alueilla aiotaan hoitaa tyylikkäämmin kuin yhtiön kotimaassa eli käytännössä keskustelemalla paikallisten TV-yhtiöiden kanssa.

Schmidt myös vihjasi, että Googlella on mielenkiintoisia suunnitelmia Motorolan ja TV-bisneksen suhteen.

Tägit: Google Google TV
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

128.8.2011 18:44

"Lähitulevaisuudessa"... Mutta Google TV:lla saattaisi olla paremmat edellytykset onnistua Euroopassa, missä koko TV, internet yms. bisnes ei ole muutaman firman keskenään jakamaa ja kontrolloimaa. Tai, tilanne ei ole täällä yhtä paha kuin jenkkilässä.

228.8.2011 19:20

Jos se ei menesty USA:ssa niin miten ne luulee että tilanne täällä on erilainen. Paska tuote ei muutu hyväksi myymällä sitä muualla.

329.8.2011 0:51

Palveluna varmasti saattaisi olla jopa ihan toimiva, itse en ole enkä aio kuitenkaan aivan heti tutustua moiseen viritykseen.

Näin normikuluttajana alkaa jo pikkuhiljaa herätä epäilys siitä, onko Googlella jo liian monopoliasema nykyisessä tietoyhteiskunnassa?
Internet-haut ja -mainokset, sähköpostit(gmail) ja sosiaalinen puoli (Google+), selain, kännykkä- ja tablettikäyttöjärjestelmät ja kohta varmaan läppäreihinkin tungetaan Crome OS:ia näin nyt MUUTAMIA suurimpia mainitakseni. Ja nyt vielä omaa TV-palveluakin aletaan lykkäämään!
Alkaako ketään muuta kuin minua huolestuttamaan tämä? :D

429.8.2011 8:16
dytrtrey
Vahvistamaton

Itse näkisin tällä hyvinkin mahdollisuuksia Euroopassa, onhan koko ideana näemmä lähteä alusta asti neuvottelemaan eri taktiikalla, keskustelemalla paikallisten TV-yhtiöiden kanssa. Lisäksi on todettava, että Euroopassa kun ei ole Netflixin veroista videopalvelua (Voddler lienee lähimpänä tätä, joskin melko onneton vertailtaessa), niin täällä jo sopimus Voddlerin kanssa takaa varmasti ostajakuntaa. ok, mikäli tuossa Android ohjelmat toimii, niin samalahan toimiii niin Voddler kuin TVkaistakin. Tosin Erillisellä sopimuksella voitaisiin taata, että kaikki videot ovat katseltavissa tuolla, toisin kuin nykyään on Android ohjeoman kanssa Voddlerilla.

Se tarjoaisiko tämää paljonkaan uutta esim. BoxeeBoxiin nähden onki jo eri juttu. Boxee tarjoaa mahdollisuuden vuokrata Headweb videoita, mutta ko. palvelussa luvattoman moni on microsoft only 8Silverlight) videoita, tai muutoin estetty katselu Boxeella. Lisäksi Voddlerissa vuokra hinta edullisempi kuin Headwebissä, joten... Sanoisin että tuosa on jo tarpeeksi syitä, mikäli tahtoo laitteiston jolla vuokrata leffoja laillisesti ja helposti netistä, etenkin mikäli Soneran tai Elisan palveluita ei voi ottaa.

Toki edellisen lisäksi GoogleTV:n omat tarjonnat päälle, niin mikäpä siinä. Tai vaikkapa Voddlerin sijasta Googlen tarjoama elokuvavuokraamo, aivan sama kunhan homma toimii ja hinta kohtuullinen, valikoiman ollessa hyvä.

Tänne siis kelpaa tuollainen laite. Toki Macmini htpc koneeksi olisi yhä yksi vaihtoehto.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto